Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    se vähän riippuu minkä kokoinen auto. 5mx2m opel tarvii 7mx4m tilan ja jenkit sit vähän enemmän.
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No jos suunnitelmissa on 150-300 m², niin voi olla että tulee toinenkin auto sinne sijoitettavaksi. Mutta ei tuohon siltikään liene yksiselitteistä vastausta, riippuu monesta tekijästä: pihan järjestelyistä, onko tarve vain säilyttää ajokuntoisia autoja vai lisäksi tehdä pikku remontteja tai mahdollisesti isompiakin läpikäyntejä ja tulitöitä jne. Eli pitääkö millä tahansa autolla päästä lähtemään milloin tahansa vai onko muutama piedempiaikaisessa seisonnassa/työn alla/inspiraatiota odottelemassa.

    Että viiden pisteen vihje tarvittaisiin...
     
  3. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    No sellaiselle ameriikan autolle.

    No halli tai talli mitä sen väliä nimestä kun romua on täynnä kumminkin!

    Yritän vaan saada vähän hinta infoa mitä tuollainen tulisi maksaamaan. Ei keskitytä nyt siihen mihin saa ja mihin ei saa rakentaa, vaan mitä tuollainen pytinki tulisi maksamaan.

    Tällaisen suuntaa antavan tarjouksen sainkin.

    Hallien hintaluokka on noin 200-250 €/m2, asennettuna noin 270-320 €/m2. Toimitussisältönä anturaelementit, täydellinen teräsrunko (h=4,6 m), 100 mm PUR peltieriste-elementit seiniin ja kattoon sekä peltilistoitukset ja kiinnitystarvikkeet sekä rahdit. Asennukseen kuuluu meidän toimittamien tuotteiden asennus, ei kuitenkaan massanvaihtoa, alapohjan eristeitä tai lattiavalua.

    Nosto- ja käyntiovet sekä ikkunat tähän päälle.
     
  4. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    tee 10x isompi mitä itse tarvitset, mutta hyvien liikenneyhteyksien varrelle. tee hallista helposti osiin jaettava. ole "pulassa" vajaa vuosikymmen, mutta sinnittele. elä tämän jälkeen rennosti vuokratuloilla.
     
  5. WTF

    WTF Gearhead

    Mulla 10x15m sisätilat ja 4m sisäkorkeus
    9 neliön tekninen tila vie siitä osansa.

    2009 tuota käyty rakentamaan, silloin oli hiljaisempaa rakennuspuolella ja jonkin verran halvempaakin.

    Hankala sanoa tarkkaan paljon maksoi, kun tahtoi kulut mennä talon rakentamisen kanssa samaan kasaan (kaivinkone, murskepatjat yms).
    250€-300€ suurinpiirtein sille tuli sisäneliö hinnaksi.

    Itse tehtiin melkein kaikki.
    Pystytys, sähkö ja -putket yms

    Ulkopuolista oli kaivinkone ja lattia äijä teki kaadot, sekä sirupinnoitteen.

    Tuossa 9/2011 sisäkuva
    [​IMG]

    Kolme autoa mahtuu käytännössä vierekkäin tuolle 10m leveälle osalle.

    [​IMG]


    Tuli onneksi tehtyä talli ennen taloa...
    Talonrakentamisen jälkeen jos olisi alotittanut tuota niin ei saattaisi olla vielä perustuksiakaan :lol:
     
  6. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No siinähän sulla jo puolet kustannuksista onkin :) , eli 300 neliön mukaan 96.000 Pyydät rakennusliikkeeltä tarjouksen mitä maksaa perustusten teko. Perustukset ja lattia ovat se kallein yksittäinen kustannus ja matka betoniasemalta määrää hinnan. Ovet ja ikkunat ovat muutaman tonnin. Sähköt muutama tonni...
    Mutta silti, Ensin pitää selvittää mihin rakentaa ja mitä saa rakentaa. Monessa kunnassa rakennusmääräykset ovat tiukat. Sitten se tontti määrää kyllä sen hallinkin hinnan, ts niiden perustusten hinnan. Jos on kalteva savinen maaperä, saattaa kaivinkone urakoida päiväkaupalla 30 metriä pitkää rakennuksen pohjaa ja maita vaihdetaan kymmeniä rekallisia (on aivan s-tanan kallista). Jollain hiekkapohjaisella tasaisella tontilla niinsanotusti kaavitaan vain sammaleet pois ja aletaan valamaan laattaa.
    Sitten semmoiset suuntaa anatavat tarjoukset - jos sanotaan 250-300 niin se on vähintään 300 ja yleensä vielä parikymmentä prosenttia päälle :) Jos joku arvioi että perustusten teko mmm noin kymppitonni, niin varaudu ainakin kahteentoista.
     
  7. HV

    HV Gearhead

    Lattia hintaa vähä suuntaa antavaa...

    Heinäkuussa valettin lattiaa 11x16 m 17 kuutioita, kolme autoa. 20 km betoniasemalta 2400 € lattiamies otti 400 €, kun laittoi kaadot kohdalleen. 800 m meni tuohon lattialämmitys putkea n. 500 € Pitää muistaa laskea vielä lisäksi lattiaan: verkot, eristeet, viemerit yms... niistä hintaa lisää.
     
  8. turboman1

    turboman1 3rd gear

    Autotallin rakentamiskirja - Myyty, Timolle Karkkilaan! Nopeaa ja mukavaa oli asiointi... :D
     
  9. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Kaikki puhuu tuosta mastertopista, mutta mitä se maksaa? Onko sille joku nyrkkisääntö neliöhinta olemassa?
     
  10. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Kyllähän mastertopille neliöhinta on, mutta en muista mitä se on. :cry:

    Tontti on olemassa ja se on peltotontti joka on melko savinen eli perustuksien hinta vähän hirvittää. Ton kokoiselle tallille menee aika paljon sepeliä alle, ympärille ja pihan tekemiseen että mahtuu auto/pari pihaankin.

    Ei taida sähköjä ihan parilla tonnilla saada eikä perustuksiinkaan taida kymppitonni riittää.. Onko kellään hajua mitä sähkötyöt mahtaa maksaa neliölle, tiedän riippuu mitä haluaa, mutta jotain suuntaa antavaa. 50€/m2? :eek:
     
  11. kapa

    kapa 3rd gear

    Mastertoppi on about 30€ säkki ja sillä saa 6-10 neliöö riippuen paljonko saa hierrettyä sisään
    Sähköjen hinta riippuu paljon tarpeista
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Haulla selvisi että 21,3 e/neliö taisi olla hinta jolla mastertopin olisin saanut, mutta tulikin sitten sattuneista syistä epoksipinta. Kaikki kehui kovasti halvemmalla saaneensa, mutta ei minulle vain kukaan suostunut myymään.
     
  13. brassi

    brassi 2nd gear

    Joskus kannattaa miettiä laatikon ulkopuolelta. Asfaltti toimii hyvin tallissakin, ja on edullinen. Laitatin itte jokunen vuosi sitten 60 m2 talliin, hinta tuolloin öbaut 20 eeroo/m2. Haittojakin on, se imee mustana valoa ja pinta ei ole ihan tasainen. Pinnoitin sen Florcretella, aineet 13 eeroo/m2. Mukava jaloille ja tuntuu ettei ole ihan yhtä kylmä kuin eristämätön betonilaatta.
     
  14. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Melko... arvokas. Mitäs epoksi maksaa per neliö??
     
  15. starcraft

    starcraft Gearhead

    Sähköistä senverran kun joku vuosi sitten uusin vanhaan talliin sähköt. Talosta vedettiin uusi maakaapeli autotalliin, että saatiin 3-vaihevirtaa talliinkin. Hain itse suurimman osan tarvikkeista kaupasta ja laitoin johdot valmiiksi ja rasiat ruuvasin seinään. Sähkömies kävi hoitamassa kytkennän ja toi muutamia puuttuvia osia mukanaan. Hintaa kertyi sähkömiehen tekemälle työlle noin 500 euroa. Tähän sitten lisäksi ne itse ostetut tarvikkeet. Nyt on 3 pistorasiaa ja 2 voimavirta rasiaa yhden auton tallissa. Eli halvallakin voi päästä jos lisää oman työn osuutta.
     
  16. signet

    signet Gearhead

    Oliko pelkän jauhon hinta vai hierrettynä?Ei kannata ostaa mastereita,lattiafirmalla on ja jos ei ole,niin kannattaa kysyä joltain toiselta lattiafirmalta,eli lattian liippaus,masterin hierto ja jauhot kaikki samaan neliöhintaan.Ei mitään älyä hommata aineita ite koska loppuja ei saa meneen mihinkään,lattiafirmalla samaa kamaa menee koko ajan.Lattian teko on semmonen homma missä ei kannata ite tehä ja säästää.
     
  17. kapa

    kapa 3rd gear

    Itte hain paikallisesta rautakaupasta mastertopit ja ylijääneet säkit vein takasin kauppaan
     
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No epoksi on kuulemma kalliimpi, mutta samoista sattuneista syistä (eivät saaneet hiertovehkeitä talliin sisälle "hiukan" haasteellisten olosuhteiden vuoksi) sain sen tuohon samaan hintaan.

    Hierrettynä
     
  19. Ck

    Ck Gearhead

    Tehtiin tuossa vuosi takaperin tollanen pienehkö (42m^2) autotallin lattia itse, mastertopit ostin nettimarkkinasta kympin säkki ja liippauskone vuokrattiin päiväksi. Ensin käsin ja sitten koneella hiertämällä saatiin ainetta hyvin uppoamaan ja liippauskoneella viimenen pinta. Kyllä tuli hyvä mutta ei se mitenkään helppoa ole. Tässä tapauksessa kyllä säästi mutta jos koko olis ollu yli 100neliöö niin en varmaan olis alottanu tekemään itse.
     
  20. No H2O

    No H2O Gearhead

    Jep... Ja muutaman vuoden kun tekee remonttia ja vahingossa lurahtaa lattialle, bensaa, liuottimia, tms. juttuja niin lattiasta tulee hemmetin pehmeä.

    Itse juuri valoin talliin noin viiden sentin "kakun", juuri tuon takia kun kyllästyin lattiaan uppoaviin pukkeihin ja tunkkeihin...
     

Kerro tästä muillekin!