Vedenerotin kompressoriin??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja mikko__, 24.4.2009.

  1. mikko__

    mikko__ 1st gear

    Huomenta päivää, minkäslainen vedenrotin pitäisi olla maalaukseen? kompressorina toimii stronglinen 5,5 kw! Minkäslaisia vedenerottimia teillä muilla on käytössä??
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Laita heti lähtevään päähän joku järeä karkea suodatus.. Sitte ennen letkua joku mikrosuodatin, tai submikro suodatin, ei tuu kosteeta. Ja jos oikeen alat tekeen, niin ilmankuivain yksikköä perään vaan. maksaa jonku pari tonttua.
     
  3. mikko__

    mikko__ 1st gear

    re

    jeps, mistäs noita saa edullisesti hommattua?
     
  4. audiq

    audiq Gearhead

    http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Paine ... tin-17184/

    Onko kokemuksia tuollaisesta?

    Pieni kompura ja huutaa maalaushommissa jatkuvalla syötöllä, mutta ilma ei kyllä lopu. Joku kuitenkin mättää, kun ruiskusta tulee välillä hieman katkonaisesti sumua ja ruisku on täysin puhdas. Kun ruiskuttaa alaviistoon, niin joskus on vettä lentänyt pisaroina ja myös ruiskua puhdistaessa on kosteutta ollut havaittavissa ruiskun sisällä. Kompuran jälkeen on kuitenkin jo yksi saman näköinen mötikkä, jota olen pitänyt vedenerottimena, mutta en ole pulikkaa sen ihmeemmin tutkinut, että onko siellä edes sisäkaluja paikoillaan.

    Kompuran säiliön olen tyhjentänyt ennen maalailuja. Jos oikein tulkitsin nettikeskusteluita, niin tuo punaisena huutava kompura ja pieni säiliö lisäävät kosteusongelmaa paineilmassa.

    Maalausjäljessä toistuva ongelma on ollut katkonaisesti tuleva sumu. Muuten lähinnä yksittäisiä kuoppia, jotka eivät ole kuitenkaan puhki. Selkeästi roskia nyt tietysti talliolosuhteissa myös tulee. Koska kosteutta ainakin on liikaa, niin ajattelin kokeilla toista vedenerotinta. Olisiko tuosta linkin mötikästä mihinkään? Jos tulee jotain muutakin mieleen, niin voipi mielipiteensä tässä julki tuoda. Se vielä, että ilmansuodatinta ei kompurassa ole. Pitäisi vissiin sellainenkin hommata. En ole niin ressannut ruuvikompuran ja uunin puutetta, kun lähinnä jotain pyöräkaaria, helmoja ja oven alareunoja maalaillut, mutta kun ei tuo automaalikaan ilmaista ole, niin vituttaahan se, jos selkeästi välineistä johtuvia virheitä tulee, jotka olisi pienellä investoinnilla vältettävissä.
     
  5. puna niska

    puna niska Gearhead

    Maalaus hommia varte laitettiin pieni vesi patteri jäähyttämmään ilmaa ennen veen erotinta.Pitkässä vedossa tolla mun lelu kompuralla ilma kuumu niin että se tuli tommosen ison veen erottimen läpi höyrynä tai jotain sinne päin.
     
  6. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Kylläkyllä, nyt ollaan oikeilla jäljillä. Jos ilma menee vedenerotukseen kuumana, niin se ei saa siitä kosteutta oikeastaan yhtään irti. Eli vaihtoehtoina on isohko "välisäiliö" paineelle, mistä vasta käyttöön, joku paksu putki seinään pystyyn mihin ilma sisään pohjasta ja päästä pihalle -> Ilman virtaus ja lämpötila putoaa reilusti -> kostea putoaa pohjalle, ainakin teoriassa.


    Jos oikeasti haluaa kuivaa siitä ilmastaan, niin ilmankuivain on ainut vaihtoehto.



    Ite huomannu semmosen, että antaa koneen käydä pytyn täyteen (150litraa) ja antaa sen olla sen 10-15min, maalaa sen pikkuhomman sillä ilmamäärällä ilman että kone käy.



    Köyhänmiehen viritys on että reilusti letkua kompuran ja "vedenerottimen" väliin (oikeastihan noi on suodattimia, ei vedenerottimia) Jäähtyy ilma ja saa kosteutta enemmän poistettua.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  7. heitaoya

    heitaoya 1st gear

    47,50 dollaria 2,5 tuuman nestekidenäyttö CCTV Testing Kit niin kuuma nyt niin ihmeellinen. Tämä 2,5 tuuman LCD-näyttö on tuonut sinulle tukkuhinta, joka ei voi lyödä. joten älä missaa: http://baseurl.de/9y
     
  8. magenta

    magenta 2nd gear

    Hmm... Kuulostaa nerokkaalta =)

    Tätä ei ole siis testattu...
    Minkähän paksuinen putki olis järkevä...

    Mika
     
  9. audiq

    audiq Gearhead

    Keskustelussa on nyt hyvin tullut ilmi seikat, jotka aiheuttavat jo olemassa olevan vedenerottimen/suodattimen toimimattomuuden ja se, millä periaatteella ongelmaa lähdetään korjaamaan.

    Vesipatterin jos ylösalaisin asentaisi, niin olisi tyhjennysruuvi alapuolella. Täytyy pitää silmät auki, jos löytyisi sopiva. Kompuran säiliö on niin pieni, että sieltä ei tule kuin mummon pierullisen verran tavaraa ilman, että kompura käynnistyy, jotenka tuo ilman jäähdyttäminen on luultavasti toimivin ratkaisu omaan ongelmaani.

    Kiitoksia tähän astisista! Jatketaan keskustelua.
     
  10. oobee

    oobee 1st gear

    Ongelma on itselläni se kanssa, että vettä tulee kompurasta todella reilusti letkun kautta. Pohjaropusta ei kuitenkaan mitenkään merkittävästi vettä tule . Tuota vesipatteri ideaa olen kyllä miettinyt, mutta kestääkö tuollainen normaali vanha (70 luvun) kotipatteri 12bar painetta minkä noi kompurat tuottaa???
     
  11. Dartblower

    Dartblower Gearhead

    edullisesti tuollasen voi rakentaa, vanhaan toimivaan jääkaappiin / arkkuun reilusti kupariputkea ja vedenerotin päähän :)jos ei muuta keksi :D
     
  12. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Joo-o,liian tyhmä vastaamaan(tähänkään)kysymykseen ,mutta miksei sitten käytetä öljyttömiä kompuroita näissä tehokkaammissakin malleissa? Harkinnassa itelle semmoinen pieni öljytön malli,ja yhtenä syynä juuri tuohon valintaan nuo öljy/vesijutut siinä paineilmassa näissä isommissa,tilantarve ja ...hinta!
    Minulle passaapi tommoinen perusversio koska en maalaa tai käytä paineilmatyökaluja tms.Puhaltelisin pistoolilla hiekat/ pölyt/kurat tarvittaessa tallissa tai ehkä alustasumutukseen öljyä pohjaan sillointällöin parin vuoden välein...Riittänee siihen?
     
  13. puna niska

    puna niska Gearhead

    En sano mittää siihe paljonko sun patteri kestää mutta mulla on jäähyttimenä semmone pelti rihveli jossa kiertää ohut putki käärmeen kusena siellä pellin takana,ja painetta on 10 bar.
     
  14. audiq

    audiq Gearhead

    6 bar luvataan kuulemma kestoa vanhoille vesipattereille. Uusien pitäisi kestää 10 bar. Näin sanoivat putkiliikkeessä.
    http://media.tori.net/image/medium/71/7128239172.jpg
    Yksirivisen patterin laitoin pystyyn ja lähdöt ylöspäin. Paineilmaliittimiä saa samalla kierteellä mitä patterissa on, eli kytkentä oli naurettavan helppoa. Koska ei ollut täyttä varmuutta patterin kestävyydestä, niin asensin sen rasvamonttuun, kun siinä voi pitää sirpalesuojaa (kantta) päällä maalaillessa.

    Vesipatterin lähtevään ilmaan asensin toisen vedenerottimen. Eli kompura - erotin - 5 metriä letkua - vesipatteri - erotin, - 6 metriä letkua - paineenalennin - ruisku.

    Maalia ruiskutin useamman desin. Maalauksen jälkeen jälkimmäinen vedenerotin oli tyhjä (ensimmäistä en tarkistanut), mutta vesipatterista sai laskettua vettä ihan kunnolla pois. Jälkimmäinen vedenerotin siis tavallaan turha, mutta vanhasta vesipatterista voi irrota paskaa, niin onpahan ainakin suodattimena välissä. Patentti toimi siis loistavasti, maaliruiskun pätkiminen loppui siihen ja maalauksen lopputulos oli näistä johtuen huomattavasti parempi kuin aiemmin. Myös maalia kului vähemmän kuin aiemmin, kun ei tarvinnut paikkailla ruiskun katkomisia.

    Vesipatteri toimi myös lisäsäiliönä, josta oli apua pienisäiliöllisen kompuran kanssa maalatessa. Patterin dyykkasin romulavalta.
     
  15. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    vaikka 80mm putki metrin verran pituutta,päädyt umpeen,pohjaan pikku hana,tulo puoleen väliin,lähtö ylös,sitten viimeksi on tehdas tekonen missä vielä suodatin,hyvin on toistakymmentä vuotta toiminut.
     
  16. Toimika

    Toimika 1st gear

    Tämä oli tosi hyvä idea. Patteria etsiessäni, niitä siunaantui uusina kolme yli oman tarpeenkin. Huomenna pääsen testaamaan.
     
  17. valpas

    valpas Gearhead

    Joku puhui öljyttömistä kompuroista vähän siihen tapaan, että nissä ei tuota kosteus-/vesiongelmaa olis. Minun mielestäni öljyttömissäkun on se kosteusongelma?
    Itellä käy kompurat aika kuumina.Veden erotin on heti kompuran jälkeen, ja siihen ei juuri mitään kerry. Kompuroiden säiliöihin kertyy. Bilteman säiliöstä tulee pohjalta ruosteista vettä, Komperssorikeskuksen säiliöstä kirkasta. Kompuroissa on eroja!

    Kompuroista ilma menee minulla teräsputkistoon, joissä lähdöt on ylä puolilla. Sitten on Bilteman veden erottimet joka lähdössä. Silti tulee kosteutta paineilman mukana!

    Tuo paineilman jäähdyttäminen, ennen vedenerotinta on varmasti paras ratkaisu (sillai se ilmankuivainkin varmaan pelaa?) Pelkillä vedenerottimilla sitä kosteutta ei paineilmasta saa kokonaan pois.

    Talvella vois toimia, kun käyttäs kupariputken ulkona, ja mutka alas päin, jossa vedenerotus putki, ja säiliö?

    Kompuran ilmanotto ulkoo olis kans hyvä. Pakkasella ei ilmassa oo vettä juuri mitään. Siittä kompuralle tulevasta ilmasta se paineilmassa kulkeva kosteus tulee.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Onkohan kukaan harkinnut sykloni veden erotinta?

    Sadan kappaleen luokkaa 1mm putkia kierrättämään ilma isossa kartiossa tai vaikka parissa pienemmässä

    Tuumasesta putkesta jos supistetaan nippuun 1mm putkia luulisi nopeuden kasvavan sen verran et ilman lähtiessä ylös vesi vielä kiertää seinämillä
    Vai tulisko moisessa ongelmaksi, et se vesihelmi tulee sitten siitä erottimen seinästä läpi riittävästi vauhtia saatuaan
     
  19. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei se vesi irtoo ilmasta, jos ei samalla saada jäähtymään. Pisarat nyt jää kuitenkin jo ihan simppeliin erottimeenkin.
    Mulla on kompura kellarissa pannuhuoneessa, jossa lämpösempää ku tallissa. Sieltä nousu talliin reilu 5m rautaputkella ja siitä jakelu. Erottimiin ei juuri mitään tule. Mutta jätäpä letkukieppi oven viereen kylmään, niin kyllä vettä lentää alkutöhäyksissä talvella.
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Se, mistä kompura ottaa ilmansa, niin sen tilan ilman vesipitoisuus pitäisi olla alhainen. Vaikka pannuhuoneessasi on lämmintä, niin siellä ei ole vissiin missään vettä, josta tulisi ilmaan kosteutta. Laitappa lattia märäksi, niin kyllä tulee paineilmaletkusta kosteutta ilman mukana. Vedenerotin ottaa vain pisarat ilmasta (kuten sanoit), mutta se ilmassa oleva vesihöyry menee läpi, ja vapautuu sitten, kun pistoolin jälkeen paine laskee.
    Auttaskohan sellanen, että laittas putken ympärille huopaa, ennen veden erotinta, ja kastelis sen. Armeijjan kenttäpullot jäähty sillä systeemillä.
     

Kerro tästä muillekin!