www.???.com apua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja always bb, 29.9.2012.

  1. always bb

    always bb Gearhead

    Olisko tämän harraste puolen kavereissa miestä/naista joka vois
    tehdä kotisivut ammattitaidolla kun olis tarvis ja vois kuviakin
    projekteista laitella sinne
     
  2. jyke

    jyke 1st gear

    Kyllä onnistuu, mutta en tiedä, voiko täällä mainostaa.
     
  3. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Jos on tarve vain laittaa kuvia ja vähän stooria, niin se ei edellytä erityisosaamista tai suurella rahalla teetettyjä sivukokonaisuuksia.
    Tästä oli jo toisessakin ketjussa puhetta, mutta esimerkiksi Googlen www.blogspot.com kautta saa helpolla rakennettua blogin, johon lisätä tekstiä ja kuvia aika helposti. On jopa suomenkielinen.
     
  4. sampop

    sampop 1st gear

    Voin myös suositella blogspotia. 65-vuotias äitinikin oppi käyttämään viikossa, kunhan vähän alkuun avitin.
     
  5. umpio

    umpio 3rd gear

    Tuo blogspot varmaankin toimii aivan mainiosti, jos tarkoitus on vain julkaista harrastepohjalta omia tuotoksiaan. Jos taas on tarkoitus edes puoliammattilaisesti julkaista kotisivuja, niin suosittelen jättämään homman niille jotka sen oikeasti osaavat.
     
  6. always bb

    always bb Gearhead

    blogspotit ei kiinnosta vaan rehdit kotisivut ainoastaan
     
  7. kostaja

    kostaja Gearhead

    sivujen uudistus tarve mullakin,halukkaat tekijät voi laittaa viestiä kostaja at kostaja.com
     
  8. karivanner

    karivanner 2nd gear

    Mulla on yrityksen sivut http://www.kotisivukone.fi firmasta ja niiden luominen ja päivittäminen on todella helppoa.

    Eikä mitään mahdottoman hintastakaan. Ne saa muistaakseni tehdä maksutta ja parin viikon päästä vasta päättää että ottaako vai jättääkö...

    Aikanaan kyllästyin maksamaan ulkopuoliselle (ja odottamaan aina päivitystä). En ole katunut että rupesin itte tekeen :)
     
  9. sampop

    sampop 1st gear

    Jos oikeat kotisivut teettää, kannattaa nykypäivänä ne duunauttaa esim. wordpresillä tai vastaavalla dynaamisen sisällön mahdollistavalla systeemillä. Noi vanhanaikaiset staatiset kotisivut ovat monessa suhteessa hankalia ja etenkin google optimoinnin (SEO=search engine optimization hienommin) kannalta toivottaman tönkköjä.

    Olen ollut mukana muutamassa WP-projektissa sekä tekijänä että käyttäjänä - hyvin skulaavat. Pojektien hinnat kyllä pyörivät helposti yksinkertaisessakin keisseissä sadoista euroista tuhansiin, joten kannattaa miettiä onko se blogspot sittenkin oikea paikka. BS:n saa oman domainin (vaikka multa, kysy hintaa yv:llä) ja helposti hallittavan sivustorakenteen. Vaikka se on yksinkertainen, niin sillä saa ihan hyvää kamaa aikaan.

    Mikä tärkeintä sekä WP:ssä että BS:ä, käyttö jatkossa on sujuvaa. Jos se on ainaista koodin pulaamista, into hiipuu nimittäin äkkiä ja siitä hakukoneet eivät tykkää.

    Yleisesti olleellista on miettiä mitä haluaa ja jäsennellä asiat mahdollisimman hyvin valmiiksi. Myös materiaalia kannattaa koota jo valmiiksi mahdollisimman paljon. Jos tätä ei tee, projektista tulee hankala, kallis ja työläs. Lopputuloskaan tuskin tyydyttää.

    Niin juu, ja voin kyllä hätätilanteessa tehdäkin tommosen wp-pohjasen keissin, mailia tai YV:tä.
     
  10. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Itseltäni kanssa pojot ton Wordpressin suhteen. Sivut on www.webhotelli.fi:sta. Aikani yritin puljailla koodin avulla, mutta kuten sampop asiasta mainitsikin miten siinä helposti käy.
     
  11. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Wordpress on kyllä hyvä.
    Tein sillä joskus viime vuonna kerholle sivut ja homma toimi helposti.
    http://www.gm-cruisers.fi
     
  12. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Mie oon kanssa tehny yrityksen kautta sivuja, melko yksinkertasia ja edullisia sekä maksua kertyy suoraan "miulle" vaan sivujen teosta ja päivityksistä. Eli jos sivua ei ole tarvetta päivitellä ei tarvitse maksaakkaan kuin domainia.

    http://www.ovh-hosting.fi sivun kautta on tullut pieltyä noita kotisivuja, *.fi päätteinen domain hintaan 16€/vuosi ja jos tarvitsee webhotellia niin se oli jotain 2€/kk/25Gb + 10 sähköpostia ja muuta herkkua. Eli halpaa on :wink:

    Muutamat esimerkkisivut: http://hinausautotpurhonen.com/ , http://www.imatranauto-urheilu.fi/ , http://www.ukonhauta.fi/ .

    Yhteyttä voi ottaa vaikka YV:n kautta, jos kiinnostaa..
     
  13. umpio

    umpio 3rd gear

    Täältä myös ääni ovh-hosting.fi:lle. Palvelimet pysyneet hyvin pystyssä, ja ei ole hinnan kiroissa.
     

Kerro tästä muillekin!