TRAFI? Poikkeuslupaa odotellessa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kolmekakkonen, 6.11.2012.

  1. Kolmekakkonen

    Kolmekakkonen 1st gear

    Hei vaan kaikille autonrakentajille.
    Jätin poikkeuslupahakemuksen joulukuussa 2011 enkä ole vielä saanut vastausta. Kyse on korinvaihdosta jossa runkoa lyhennetään. Olen useaan kertaan soittanut ja kysellyt. Hakemukseni oli jo pääsiäisenä kuulemma pinon päällimmäisenä. Onko joku saanut pääsiäisen jälkeen päätöksiä? TRAFI:n sivuilla on tavoitekäsittelyaika päivinä 60, mutta minun tapauksessa on mennyt hieman pitempään. 2007 vuonna sain päätöksen saman tyyppisessä hakemuksessa kahdessa viikossa. Kertokaahan kokemuksia.

    32
     
  2. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Tääl on jossain toinen aihe missä näitä on jo kirottu, yli vuotta ovat venanneet. Käsittämätöntä touhua
     
  3. Kalu

    Kalu Double Gearhead

  4. B 50

    B 50 Gearhead

    Taisi tulla just 10kk odottelua täyteen. :odroll:
     
  5. Kolmekakkonen

    Kolmekakkonen 1st gear

    Mun hakemuksella on 2.12.2012 yks vuotis synttärit.
     
  6. Hoodooman

    Hoodooman Gearhead

    Mulla meni vuosi ja 6 kuukautta. Koneenvaihdosta oli käytännössä kyse. Kärsivällisyyttä vaan...
     
  7. v80

    v80 Gearhead

  8. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Toivottavasti ulkoistaisivat, ei se ainakaan huonommaksi voisi muuttua
     
  9. kontra

    kontra Gearhead

    Lähetin moottorinpoikkeuslupahakemuksen heinäkuussa 2011...
    Sain ensimmäisen vastauksen hakemukseen marraskuussa 2011 neljän kuukauden odottelun jälkeen. Sitten hakemukseen pieni muutos ja seuraava palaute tulikin jo kesäkuussa 2012. Vielä pieni muutos ja hakemus syyskuussa takaisin eikä ole mitään kuulunut. Tiedustelin asiaa pari viikkoa sitten kohteliaalla sähköpostilla. Kukaan ei ole vaivautunut edes vastaamaan... Great!
     
  10. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Tosta Kontran rojektista jotain tietäneenä voin todeta vaan että kallista vittuilua. Toivottavasti mahdolliseen harrasteajoneuvoluokkaan saatais myös jotain järkeviä helpotuksia rakentamisen suhteen eikä pelkästään käyttömaksujen helpotuksia, niinkuin suurinosa näin näyttäs haluavan...
     
  11. VSOP

    VSOP Gearhead

    Mun poikkeuslupahakemus ( moottoria koskien myös) lähti touko-kesäkuu 2011. Ikinä ei valmista tullut, joskus harvoin sain postiin vastauksen, yleensä en. Vuosi sitten hetken tuntui, että Trafin päässä ryhdistäydyttiin, mutta se oli vaan luuloa. Tämän vuoden tammikuussa puhelimitse sain kuulla, että on niiiiin kiire, niiiiin kiire, ja ne paperit, jotka 2011 marraskuussa oli sinettiä vailla, ne oli jossain tuolla pinossa, mutta se kiire. No sen jälkeen ei ole Trafista kuulunut enää mitään. Vedin hakemuksen nyt syksyllä pois, pitäköön tunkkinsa.

    Sitä eniten ihmettelen, miten voivat kyykyttää kansalaisia täyttämään ja toimittamaan vaikka minkämoista lippua, lappua, kuvaa jne. Ja sitten vaan tylysti jättävät vastaamatta kerta toisensa jälkeen, vaikka luvanhakija on toimittanut kaiken, mitä pyydetty. Jos olisi ylimääräistä aikaa, niin kyllä tuosta pitäisi alkaa rettelöimään ihan periaatteesta.
     
  12. Holley

    Holley Gearhead

    Kun kerran mitään SHAL tms. järjestöä ei saada aikaan, niin tällainen:
    otetaan yksi '80-luvun Ford-farmari. Laitetaan siihen vaikka Lincoln 4,6l moottori jotain 225 hv, hankitaan joku iltapäivälehden toimittaja mukaan ja "ilmottaudutaan" poliisille - hankintaan ne sakot tms. mitä siitä seuraa? On siis tehty sanotaan 12 kk aikasemmin poikkeuslupahakemus moottorista Trafille, eikä sitä tietenkään Trafi käsittele. tehon puolestahan tämä siis ei mene 10% sisään, vaan on haettava poikkeuslupa. Toimittajaa varten mukana voisi olla tietenkin joku '62 vuoden Ford, jossa olisi uuden Mustangin 400 hv ruiskukone, eikä turvavöitä eikä levyjarruja edessä tai mitään muutakaan. Sehän on laillinen muutos, senkin voisi samalla siis tuoda esiin.

    Saataisiin "kaikelle kansalle" edes joku esimerkki tästä, kun kerran ei muuten?
     
  13. Pässinpää

    Pässinpää 1st gear

    Surullista on se että mikäli yllä olevalla tavalla joku muutos astuisi voimaan niin se todennäköisesti kieltäisi nekin moottorinvaihdot mitkä nykyään ovat laillisia...
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Älkää vaan menkö näin tekemään trafi menee silloin sieltä missä aita on matalin ja kieltää kaikki koneen vaihdot niin ei tarvitse kansan vinkua miksi joku on mahdollinen ja toinen ei kun kaikki on kiellettyä.
     
  15. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Trafin ajokorttipuolella on sama meininki. Jos soitat kymmeneltä, kukaan ei vielä ole paikalla. Jos soitat kolmen maissa, kukaan ei enää ole paikalla. Olis aika hieno työpaikka.
     
  16. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Tyypillinen valtion virasto, sama se on tullissa. Meet sinne ainoona asiakkaana kasilta aukeamisaikaan niin ei muutakun vuoronumero käteen ja odottelemaan puoleks tunniks kun virkailijat juo kahvia ja puhuu paskaa :mad: Ja puhelimella turha yrittää mihinkään vuorokauden aikaan

    Onneks nykyään pystyy tullauksen tekeen netissä
     
  17. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Katselin tänään juuri postista noutamaani kopiota yhdestä muutaman vuoden takaisesta poikkeusluvasta. Tähän asti olen ollut 99% varma, nyt olen 100% varma että poikkeusluvan saaminen ei perustu hakemuksen faktoihin vaan se perustuu:

    1. Laitoitko riittävästi lahjusta hakemuksen väliin.
    2. Onko sulla kavereita Trafissa
    3. Pystytkö nuoleen muuten Trafin persettä

    Veikkaan että ainoastaan yksi edellä listautista ei riitä, vaan vähintää 2 täytyy täyttyä. Ei muuta kuin kaikki, joilla hakemus on vaiheessa niin äkkiä täydennystä menemää kohti Trafia. Ruskea kirjekuori osuu perille hyvin kirjattuna, miten sitten saa kerättyä toisen pisteen onkin vaikeampaa.
     
  18. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Saisko sieltä Trafista virallista kantaa mikä mättää? Osaamattomuus vai haluttomuus? Vai sekä että? Joku alan lehtihän vois yrittää tehdä tuosta asiallisen jutun. Vai jatkammeko murinaamme omilla sohvilla? Niikuin suomalaiset on opettu tekemään toisen maailmansodan jälkeen. V.tuttaa tuommonen kyykytys. Voiko tuolla Trafissa muuten asioida face to face, vai onko se johtokeskus rakennettu salaiseen bunkkeriin? :)
     
  19. JariV

    JariV 2nd gear

    Miksei voisi asioda face to face? Soitto sinne ja tapaamisajan sopiminen.
     
  20. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead


    Näin uskoinkin.
     

Kerro tästä muillekin!