Koneistamo, 440 takoakseli 400 mittoihin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja dust71, 29.12.2012.

  1. dust71

    dust71 1st gear

    Elikkäs Etelä-Suomesta ois hakusessa koneistamoa joka sais tehtyä 440 takoakselista 400 sopivan, mielellään sellainen joka ois ennenkin tehnyt ja tulis kerralla hyvä. Ja tietysti lohkon poraus ym...

    -Mika
     
  2. Achti

    Achti Gearhead

    R-koneistus kerava
     
  3. always bb

    always bb Gearhead

    vanda motorvergstad
     
  4. MW

    MW 1st gear

    Vantaan moottorikoneistamolla Esko ton osaa, mutta onkohan enää nykyään kannattavaa kun uutta stroukkiakselii on saatavilla.
     
  5. dust71

    dust71 1st gear

    Kiitos vinkistä, ja jos kannattavuutta rupeis miettiin oikeen järjellä niin ois varmaan viisasta vaihtaa koko harrastus :D
     
  6. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Tuun nyt kaljapäissäni härkkimään aiheeseen mistä mulla ei oo mitää hajua.. Mut mites ku letukanpikkulohkoon on vähän niin ja näin kannattavaa tehä täys remppaa kun uusiakin saa lähes samaan hintaan kaupanhyllyltä.. Ni mites nää mopsit sitte? On ks saatavina ns. "halvalla" uusia stroukki alakertoja? Ja mitä sellai uus akseli sitte maksais jos haluaa tehä vanhaan lohkoon?
    Mut joo, itekki tykkään harrastaa mitä ei voi järkisyin perustella...

    lisäyksenä vielä ettemmä noista letukoistakaa mitää tiijjä...
     
  7. 69

    69 Gearhead

    Mopsin pikkulohkoon 4" valu eagle 325e.
     
  8. Hai

    Hai Double Gearhead

    Uusia kokonaan uusista osista (siis lohkon osaltakin) tehtyjä mopsin stroker alakertoja en oo ainakaan ns. halvoilla toimittajilla nähny.
    Indyllä taitaa sellainenkin olla, mutta hintaa on.

    Akseli asiasta olen minäkin epäileväinen.
    Tuosta vaikka Sorsan 4,15" iskuinen, millä tulee 500:nen.
    http://store.440source.com/4150-Stroke- ... oducts/41/
    Riippuu tietysti miten sen raudan rahtaa, että miten loppuhinta pompsahtaa.
    Tuossa taas samalla hinnalla 3,75" isku, jolla tulis se 451:nen.
    http://store.440source.com/3750-Stroke- ... oducts/39/

    Tolla seitsemällä sadalla voi kyllä vanha kampurakin tulla koneistettua, mutta paljonko jää halvemmaksi?
    Uuden kun ostaa, voi vanhan vielä myydä pois.
     
  9. nixon

    nixon 3rd gear

    Mitä tuollaisen muokkaaminen niin, että mahtuu pyörimään nelisatasessa ja tasapainotus mäntien kanssa sitten suunnilleen maksaa? Olis pikkusen helpompi miettiä kannattavuusasioita jos olis vähän arviota.
     
  10. C-barge

    C-barge Gearhead

    Kantsii soittaa koneistamoon. Tasapainotus tyypillisesti maksaa 300e, mut sen joudut tekemään joka tapauksessa. riippuen et miten ton asian teet, ni siin voi säästää tai sit ei, millasia osia käytät jne. Eli tyypillisesti toi tehdään niin, että vsatapainolimppija sorvataan, nekään ei mahdu pyörimään normaalisti. Toinen vaihtoehto on tehdä lohkoon tilaa, mut kun yleensä noi uudet osat on sikana kevyemmät niin joutuu joka tapauksessa tekee sit reikäjuustoo niistä limpuista. mut noi asiat riippuu käytetyistä veiveistä, akselista ja männistä. Kevyillä kamoilla ja RB-mittasilla veiveillä valukselikin menee liki sisäiseen punttiin.
     
  11. repman

    repman 2nd gear

    No niin, joutu välillä tekeen uuden profiilin kun ei vanha enää toiminut (ex.dust71).

    Elikkäs kiitos kaikille vinkeistä ja mielipiteistä. Tiedossa on kyllä et uusia akseleita saa valmiina kaupasta, mut silti vaan haluaa tehdä sen vanhasta. Viisas vai tyhmä, kallis vai halpa valinta, aika näyttää.

    Ja koneistuksien suhteen taitaa olla paras kysellä tuolta vantaa suunnalta.

    Ps. Hyvää Uutta Vuotta
     

Kerro tästä muillekin!