Moog vai Raybestos

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja $lessthan€, 5.1.2013.

  1. $lessthan€

    $lessthan€ 1st gear

    Oletteko huomannut mitään laatu yms. eroja kys. merkkien välillä.
    Eli kumpaa kannattaa itselle asentaa??
     
  2. Substitute

    Substitute Gearhead

    Hyvä kysymys, mielellään kuulen myös muiden kokemuksista.
    Just samaa pohdiskelin Chryslerin etualatukivarsia tilatessa. Oli tarjolla kolmen hintaisia, joku hyvin edullinen (13€), sitten Raybestosin [19€) keskihintainen ja Moogin kallein (39€). Tilasin Raybestosit, oletan että ne joitain vuosia jokatapauksessa kestää, tuskin tuota autoa tulee sen pidempään pidettyä kuitenkaan.
    Laitan kommentteja kun ne tulee ensi viikolla, lähinnä kiinnostaa että onko niissä rasvattavat pallonivelet.
     
  3. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Reipestosia on ostettu minunkin rysyyn, lähinnä jarruosia.Niissä ei ole valittamista.
    Raidetangon päissä on rasvanipat mutta kumi hajosi riekaleiksi alle vuodessa eikä sitä pullautettu liialla rasvalla. Pitäs varmaan laittaa uus gummi siihen.
     
  4. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Mitä luultavimmin ne on aivan sama asia. Samasta tehtaasta molemmat lähtöisin, mutta pakattu erinäköisiin pakkauksiin, sillä erolla että MOOG tuotteissa on kaikkea tingletanglea kuten valmiiksi maalattuja tukivarsia ym.
     
  5. Substitute

    Substitute Gearhead

    Tuo suojakumijuttu oli hyvä vinkki, pitääkin pohtia että jos vaihtaisi niistä vanhoista suojakumit uusiin, ne näkyy olevan yhä ehjät.

    Mikähän siinä on että ne suojakumit ei enää kestä, harrastetauton racemallisien tubulaaritukivarisen pallonivelien suojakumit kesti ehjinä vain noin 2kuukautta kesäkeleissä? Kahden ja puolen kuukauden kuluttua ne oli ihan paskana.
     
  6. Raggy

    Raggy 3rd gear

    Syksyllä oli sama tilanne mullakin, tilasin moogin pallonivelet plymariin kun ei muistaakseni ollut hirveitä hinta eroja. Ihan jees, mukaan tuli rasvanipat ja reiätkin oli nipoille mutta ihmettelin miks ei ollu kierteitä. Piti sitte ihte tehä kierteet ni sai rasvat sisää.
     
  7. $lessthan€

    $lessthan€ 1st gear

    nykypäivänä ei kyllä oikein voi suojakumeista puhua. taitaavat olla vaan enemmän tai vähemmän elastista muovia joka hajoaa pakkasilla ja auringonpaisteessa.
     
  8. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Moog kun on nivelistä kyse.

    Raybestoksella (ex Spicer) nivelissä kahta hintaluokkaa, kalliimmissa ollut erinäköisiä kuin halvemmissa. Halvat yleensä Aasiasta, kalliimmissa myös Usa, Meksiko. Yhdessä ostamastani "halvasta" pallonivelparista toinen oli Taiwan ja toinen USA ja ihan erinäköiset keskenään (toiminnallisilta mitoiltaan tietenkin samat).

    Moog palloniveliä löytyy myös toisella tuotemerkillä, mutta turha mainita nimeä kun on Moogia kalliimpi.

    Jarruosissa Raybestoksen laatu laskenut: viimeksi sekä jarrusatulan liukutapeista että jarruletkun kiinnikkeestä hilseili kiiltosinkitykset. Siis tapit roskikseen ja kiinnikkeisiin maalia.

    Noista tukivarsista en tiedä. Itse varsilla lienee sama valmistaja, mutta olisiko Moogin varsissa Moogin nivelet ja puslat?
     
  9. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    Mullakin oli sama juttu jossain nivelessä... en tehny kierteitä niveleen, ruuvasin vaan nipan kiinni siihen reikään, eiköhän tuo nivel vieläkin löydy buickista :)
     
  10. $lessthan€

    $lessthan€ 1st gear

    kiitos tiedoista jamielipiteistä. taidan moog:n yhdystangon ostaa.
     
  11. Substitute

    Substitute Gearhead

    Tuli just nuo Raybestosin alatukivarret LHS Chrysleriin, ihan hyviltä silmämääräisesti näyttää ja ovat maalatutkin, jopa ennen koneistamista ja asentamista. Pallonivelen kumi tuntuu pehmeältä ja venyvältä, toivottavasti myös kestää, ei näytä olevan sellaista muovikumia niinkuin joskus näkee ja rasvanipatkin noissa on. BAW-logoja näkyy olevan puslien kumeissa, samaten tukivarsien valuissa.
    Sellaisen huomasin että mukana tuleva pultti on liian lyhyt ainakin tuohon rungon pään kumipuslaan.
     
  12. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    BAW = Taiwan mikä varmaan luki jo paketissa.
     
  13. solar4

    solar4 2nd gear

    '68 letukkaan ostin puslia kahdessa erässä. Ensin (etupäähän) tuli Mooggia, myöhemmässä (takapäähän, mutta sama pusla) Raybestosta. Voisin väittää identtisiksi, kumissakin molemmissa sama numero, mikä ei ollut kummankaan tuotenumero.. Eli kumiosissa tuskinkaan paljon eroa paitsi hinta.
     
  14. Substitute

    Substitute Gearhead

    Sinne ne Raybestosit meni paikoilleen, eroa autossa nyt olleisiin ei näyttänyt olevan, ja se pulttijuttukin ratkesi, se pultti oli pallonivelen tapin lukituspultti eli ihan oikea.

    Aikaisemmin vaihdoin samaa autoon kallistuksenvakaajat päät, alunperin tuossa oli kestovoidelluilla pallonivelillä varustetut, tilalle tuli Moogit, ne oli selvästi tukevammat ja varustettu rasvanipoilla. Samoin hinta niille oli huomattavan kova.
     
  15. laakkius

    laakkius Gearhead

    mulla on tossa nippu moogin raidetangonpäitä ja palloniveliä, paketissa lukee made in japan. Veikkaan et laatu ei oo Moogin ongelma...
     
  16. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Ite ihmettelin kerran samaa, mutta käänsin nipan suoraan vaan niveleen tekemättä mitään kierteitä ja meni ihan kivasti. Luulen että tarkoitettukin niin.
     
  17. Fargo

    Fargo Gearhead

    Raybestoksella on sitten kahta laatua. Service grade, edullinen ja ihan kuraa. Punaista paketissa. Näitä kannattaa ostaa kun vain hinta merkitsee ja on muutenkin Biltema-tasoinen henkisesti.

    Sitten on professonal grade, sinistä paketissa ja ihan kelvollisia.

    Hyvien paketissa on keltaista ja lukee Moog.

    Raybestoksella on sitten levyissä ja rummuissa sama värikoodi eli pun=paskaa, sin=kelvollinen ja musta on hyvä.
     

Kerro tästä muillekin!