Onko sinulla LA-puhelin autossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Kampikammio, 21.3.2004.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tuo 1/4w eikö se ole 1w tai 4w? Jos on niin toi 4w tuntuu noissa kaikissa olevan kalliimmissakin.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  3. perkele

    perkele Gearhead

    kyllähän noilla kaikilla pärjää... mutta kummiskin käy niin että nälkä kasvaa syödessä.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tuossa kun oli 4/4w niin mitä se meinaa vs 1/4w? Vai oliko toi 1/4w kuitenkin vaan neljäsosa neljästä watista?


    Voihan se olla kun rajalla asustaa ja kuuntelee venäläisiä rekkakuskeja että siihen jää koukkuun :lol:
     
  5. Kossu44

    Kossu44 Gearhead

    Eikös nuo meinannu lähetys/vastaan otto teho. Muistaakseni vanhemmat koneet sai olla isommal lähetys teholla mitä nykyset. Itellä on hyllys pappan ammatti uran aikanen Mocoma 27 hyllys ku nykynen työn antaja on työkaluihin kaikkiin asentanu vehkeet. Ei ole viittiny käyttikseen ruveta asentaa ku ei niistä juuri muuta kuulu ku erikoiskuljetusten huutelua ja sorakuskien murinaa.
     
  6. Kossu44

    Kossu44 Gearhead

    Ammatti käytössä on vieny toi gsm voiton, välimatka ei vaikuta niin paljon kuuluvuuteen, eikä 7€ kuussa vie konkurssiin. Huonoja vaan nuo kentät silläkin saralla oma pisin yhtäjaksonen puhelu "vaan" 52h ja jotain minuuttia ennenku taas osu katve kohta. Siinä kyl välillä vähän koisattiin puhelu mykistettynä ku kaverit jatko neuvottelua.
     
  7. perkele

    perkele Gearhead

  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Joo "jaskaa" jauhetaan puhelimessa ja yleensä myös se neuvottelu päällä 3 - 4 autoa kerrallaan, sillä aika harvoin sitä enää peräkkäin ajellaan, mutta LA on silti korvaamaton tien päällä.
    Miten muuten varoitat vastaan tulevaa hirvestä, kolarista, rattijuoposta tms tai tiedät varoa itse kun sinua varoitetaan, valojen vilautus joo...se kertoo vaan että jotain on edessä ja "pollarin" tuntee kaikki, ne ei paljon jeesaa vielä.
    Miten muuten tiedät vastaan tulevasta erikoiskuljetuksesta, paljonko sillä on leveyttä, pitääkö ottaa sivuun jne.

    Lukemattomia kertoja LA on pelastanut jopa täydeltä katastrofilta.

    Ilman LA:ta on aika orpo-olo tien päällä, harmittavaa kyllä vaikuttaa siltä että LA:t on vähentyneet ammattiliikenteessä tai niitä ei osata enää käyttää :(
     
  9. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Jaahas varmaan tarttis hankkia. Mitähän ominaisuuksia tuommoisessa pitäisi olla liikenteenohjauskäyttöä ajatellen? Tarvitsisin kiinteän puhelimen autoon ja käsipuhelimen
     
  10. lode

    lode 1st gear

    Eikös ne kuitenkin meinaa että lähetystehoa on 1w AM-taajuudella ja 4w FM-taajuudella?
    CB-puhelimissa on suurimmassa osassa juuri 1w ja 4w
    4/4w meinaisi että molemmilla taajuuksilla lähetysteho on 4w.

    Viestintävirasto erittelee Suomessa kolme eri tyyppiä 27 MHz:n lupavapaille radiopuhelimille:
    LA-puhelimet:
    23 kanavaa (22+11A) AM+FM, lähetysteho enintään 5 wattia
    PR-27-puhelin:
    40 kanavaa vain FM, enintään 4 W
    CB-puhelimet:
    40 kanavaa AM+FM+SSB enintään 1 W/AM, 4 W/FM, 4 Wpep/SSB

    Vastaanottohan riippuu sitten antenneista ja lähettävästä laitteesta. :)

    Joo ja CB-puhelin löytyy, tosin ei ole autossa enää kiinni vaan kesäksi laitetaan vaniin ja hommataan uusi antenni 8)
     
  11. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Aijai, itekin nyt pitkän tauon jälkeen laitan täksi kesäksi vermeet kuntoon, käyttöautoon tosin, mutta sillä tulee oltua enemmän kuin tarpeeksi tienpäällä jos duunisuunnitelmat pitää...

    Eli tulossa on President Jackson 2 ja antennina toimittaa Wilson 5000 magneettina. Modaus 10W AM/FM ja 20W SSB. Saas nähä miten noilla eväillä alkaa kuuntelee ja ennenkaikkea lähettää, voisihan sitä "penkinlämmitintäkin" harkita varalle kytkimen taakse.

    Pitäisi alkaa elvyttämään tätäkin toimintaa taasen ihan yleisellä tasolla, ei kuukausimaksuja eikä minuuttiveloitusta ja tarvittaessa saadaan kuulumaan Suomen kokoisen maan sisällä minne halutaan kun vähän panostaa ja opiskelee, vaikka lainkirjainta silloin joudutaankin vähän sivuamaan...mutta kiinostaako lie Ficoraakaan enää, kai niillä suurempiakin murheitä on nykyjään.

    Lupaavia sivuja harrasteen elvyttämiseksi on ilmaantunut viime vuosina vanhojen klassikkojen kaveriksi, mutta näkyvyyttähän asialle voisi lisätä myös erottuvilla kutsukilvillä autoissa, josta siis ilmi kävisi, että LA-kalustolla mennään?

    Ensi kuun alusta tosiaan mobilena tunnuksella OJ ja lähes aina skannauksella, että päästään taas liikenteeseen mukaan. :)
     
  12. usvamoppe

    usvamoppe 1st gear

    Kuva kertokoon puolestaan:
    [​IMG]

    Motorila Mocat 22AM+11A. Vuodelta 1977? Toimii huollettuna.
     
  13. nuffield

    nuffield Gearhead

    Onko kellään kokemusta general lee puhelimesta? Onko nuita myytävänä normi laa puhelimina kun ite en löytäny kuin 10 metrisinä? Ja onko hankala muuttaa tavan la-puhelimeks?
     
  14. perkele

    perkele Gearhead


    kysäiseppä tuolta..

    http://www.radiohullut.net/foorumi/inde ... 367b02cff2
     
  15. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Yhdestä purettavasta vanista löytyi vanha Laa puhelin. Puuttuu kaikki piuhat ja antenni mikä oli niiin hapettunut että mureni käsiin. Oikeastaan haen vanhempaa missä olisi krominupit ja näyttäisi mid 70 luvun laitteelta. Tää on aika pieni ja sopii hyvin 75 Jaggeen. Apua tarvitaan ja magneetti tai lyhyt antenni mikä tulee taakse keskelle kuten Jaggen kilpureissa 70 luvulla. Simppa 7 palaa takaisin, tosin nimellä rebel58. Kuka pystyy piuhoittaa ja laittamaan antennin niin gusokaan numeroon 0465417191 niin olen taas 10-7 kuulolla.
     
  16. perkele

    perkele Gearhead

  17. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Perkele toi on lähelle sitä mitä etsin, mutta kelpaa. Nuppeja (turhia) vois olla enemmän. Metallinen mikki ois bueno. Kovin on lait muuttuneet ja nyt on lähetystehoa tarpeeksi. Hintaa en tuolle nähnyt. Hyvä kun laitteet lisääntyy taas eikä tule sellaista ruuhkaa kuin 30 vuotta sitten. Kuka oli kuulolla silloin?
     
  18. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

  19. perkele

    perkele Gearhead

    rx-tx tuotteella tuon lordin hinta on n.20e kalliimpi.

    102 antennilla se maksaa 115.00 €
     
  20. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Hyvältä näyttää ja kuullostaa. Onks meillä vielä 40 kanavaa maksimi? Silloin ennen oli tarkkaa ja mulla mm Mobira 45. Kavereilla esim "partiopoika" oli jenkkiläinen 200 kanavainen General Grant tms. Oli tehoa ja kanavia kellä samanlainen niin pysty juttelee eikä häiriköt häiriköiny kun mentiin isoille kanaville. Häirikköjä oli paljon silloin ennen. Nyt kuulemma ryssäläiset rekkakuskit tulee päälle molottaa eikä kunnioita wanhaa sääntöä ota yks kanava ylös tai alas jos se on varattu. Toi mun on musta maskinen 99 kanavainen, mutta ei sovi 75 Jaggeen. Onneks löytyy melkein old skuul vastine.
     

Kerro tästä muillekin!