Nokkaketjun hyppääminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja rkr, 16.5.2013.

  1. rkr

    rkr Gearhead

    Osaisiko joku asiantuntijoista kertoa mitkä on oireet jos nokkaketju hyppää rattaan verran pois säädöistä? Mulla putosi yhtäkkiä (pienen kiihdyttelyn jälkeen) tyhjäkäynti liian pienelle ja koneesta ei oikein enää kuulu sitä kunnon kasin soundia joka 216 asteisella nokalla pitäisi löytyä, enemmänkin jurisee. Tarkistin ajoituksen olevan OK, samoin vakuumia löytyi. Kaasaria säätämällä kone käy tasaisesti mutta ei kuulosta siltä kuin pitäisi. Koneessa on luultavasti GM:n nyloninen nokkaketjun ratas jonka kuluminen kävi mielessä potentiaalisena syynä. Saako tuon hyppäämisen muuten tarkistettua jollain lailla, ei viitsisi huvikseen alkaa purkaa tuota?
     
  2. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Se sytkä olis kans menny leppään jos ketju olis ponnahtanu paikoiltaan,
    onks säädettävät keinut? Tulpan mykistyminen,roskaa bensapuolella,joku alipaineletku haljennu - noin aluks?!
     
  3. rkr

    rkr Gearhead

    Tuo hieman helpottaa, katsoin just äsken kuinka paljon työtä tuon ketjun ja rattaiden vaihtamisessa on :eek:

    Sytkän/tulpat testailin strobolla johdoista ja tuntuivat toimivan. Alipaineletkut näyttivät hyviltä mutta täytynee tulppailla nuo ja katsoa vaikuttaako asiaan. Bensan suodatin olisi sitten seuraava ja samalla voisi purkaa hiukan kaasaria ja antaa sille paineilmaa. Tulpatkin ovat vanhat mutta ajoa noilla ei ole tullut paljoa. Joo, perusjuttujen pariin - kiitokset vastauksesta.
     
  4. pekkosbill

    pekkosbill 3rd gear

    Rattaan verran ku hyppää ni ei käy ollenkaan... Sori, oli pakko XD
     
  5. rkr

    rkr Gearhead

    Joo, toistaiseksi löytyi löysällä ollut virran jakaja ja 10 astetta liiaan vähän ennakkoa. Eli luin/arvailin väärin noita ajoituslätkän pykäliä kun ei ole niitä tullut ihmeteltyä moneen vuoteen.

    Seuraava ongelma on että pienellä pintakaasulla kierrokset hyppivät ylöspäin silloin tällöin. Täytyy varmaan ottaa kaasari työn alle kun vakuumi letkut ja jakaja näyttäisivät olevan kunnossa.
     

Kerro tästä muillekin!