Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. exxcevy

    exxcevy 3rd gear

    Ooteko kattonu/mitannu mikä on siirtopaine ja sitten kirkasta letkua paineletkun väliin niin näkee meneekö ilmaa pumppuun mikä tappaa vp:n melko äkkiä, onko sähköt ok ja mitä vika ilmoituksia auton oma tietokone antaa
     
  2. Jakkehh

    Jakkehh 2nd gear

    Palaako varoitusvalo kun virrat on päällä, mutta moottori (ja siirtopumppu) sammuksissa?
     
  3. Saetkae

    Saetkae 3rd gear

    Kaveri tuli auttamaan minua polosta käsipuolta ja saatiin Rammi säädetty ja koeajettu. Ajotuntuma on heti enemmän "Jenkkimäinen" eli pieni liike ratissa saa härvelin säntäämään aiottuun suuntaan. Kaikki vaeltelu ja uraohjautuvuus on kadonnut. Kaikin puolin tuntuu jämäkämmältä ja vain reilu 3 kierrosta laidasta laitaan. Oikea laiskan toiveuni :D
    Nuo Rancho 9000rs:ät vakio iskulla ei ollut oikein hyvä valinta. Ulosjousto jää aika pieneksi korotuspalikan laiton jälkeen ja kun laskee vauhdilla mopohyppyristä tuntuu selvästi kun iskarit pohjaa ulosjoustossa. Maastossa siitä on kanssa haittaa kun ajaa toisen etugummin kannon päältä, toinen nousee herkemmin irti kun ennen.

    Taitaa mennä Ranchot ja etujouset vaihtoon tuossa talvella kun taas saa kerätty taskurahaa. Tarttis saada 2-3" pidemmät progressiiviset jouset, pidemmät iskarit ja muokatut iskaritornit. Laitan ne sitten sikahalavalla myyntiin :D
     
  4. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Samat vesiongelmat oli täälläkin viime kesänä. Eli ensin lisäjarruvalon tiivistäminen. Ja sitten lauhdeveden poistoputken jatko. Mulla ei alkuun auttanut pelkkä poistoputken jatkaminen. Vaan osa lauhdevedestä valui silti repsikan lattialle.

    Irroitin puhaltimen moottorin ja puhalsin paineilmalla lämmityslaitteen/lauhduttimen kennon edestä ison kasan moskaa pois. Ja huuhtelin vielä varovasti vedellä niitä kennoja, että sain suurimman osan moskasta pois. Poistopuki oli kai osittain tukossa, koska nyt ei ole vesiongelmia ollut.
     
  5. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Ei vissiin kovin monella kokemuksia bensa pakuista?.
     
  6. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Nooh, tuo bensakoneinen 1500 on periaatteessa rungoltaan ja koriltaan ihan sama kuin dieselit. Eli niiltä osin pätee kaikki mitä täällä on kirjoiteltu. Suurimmat erot onkin tekniikassa, mikä on rimpulampaa 2500/3500 alustaisiin verrattuna. Loota on 46RH, jakis NP231 tai NP231HD, etuakseli on Dana 44 cad, ja taka-akseli Chryslerin 9.25. Välitys lienee 3.55. Se on tosin helppo tarkistaa ku nostat akselin ylös, vaihteisto vapaalle ja pyörität kardaania samalla kierroksia laskien kun vahdit ettei rengas pyörähdä kuin yhden kierroksen. Pulttijako lienee 5x5.5", mutta sen tarkistat myös helposti, mittaat sen noin:

    [​IMG]
     
  7. villeri

    villeri 2nd gear

    Vaihdoinpa taas uuden jarruvalokatkasijan kun tuppaa vakkari pätkiä tosi herkästi. Avasin myös mielenkiinnosta sen vanhan katkasijan niin oli kovin palaneet ne vakkarin kärjet. Mistähän moinen mahtaa johtua. Auto tuntuu syövän jarruvalonkatkasijoita niinku leipää.
     
  8. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Ok kiitos vastauksesta, ei ilmeisesti paras mahdollinen tuo laatikko kun on bensakoneen väännöllä saatu oireilemaan onko tiedossa kuka olis näistä hyvin perillä savo/keskisuomi alueella?.
     
  9. SuperR

    SuperR 2nd gear

    Milläs työkalulla porukka vaihdellut 4wd palloniveliä? Olis ensiviikolla edessä.. jos jollain tarjota lainaan etelästä tai linkkiä et mistä ostaa?
     
  10. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Minkä ikäinen laite? Vanhemmissa nivelet on kääntöpäässä (knuckle) kiinni, kun taas uudemmissa ne on akseliputken puolella. Vuosimalliraja tais olla -99.
     
  11. SuperR

    SuperR 2nd gear


    Niin kyseessä siis 2003 vm.
     
  12. nakkertton

    nakkertton 3rd gear

    Joo täytyy ny ekaksi vaihtaa toi lattiaeriste kuivempaan malliin ja alkaa seuraileen vieläkö vuotaa noitten pienien tiivistelyiden jälkeen.
     
  13. FilaFlaijeri

    FilaFlaijeri 1st gear

    Kertokaas nyt viisaampana että mistä löydän runkonumeron tuosta ramistani niin ei tarttis stanssata kun jossakin se kumminkin näissä uusissa on.
    Kyseessä siis Dodge Ram 2500 ja vm 2010. Rekisteröintikatsastus menossa niin jostakin pitäs ettiä tai sitten vaan paukutan sen ite jos ei löydy :D
     
  14. MarHe

    MarHe 1st gear

    Tuosta pallonivel jumpasta, ite käytin tuota tekniikkaa http://www.youtube.com/watch?v=O04evfBFuuo
    pillit ja kunnon ulosvetäjät kannattaa katella valmiiks, voi olla uskomattoman lujassa. alapallon kun saa irti niin sitten pärjää normi ulosvetäjällä, katot sopivan välikappaleen niin saat painettua uudet paikalleen. moskan kanssa maltilla... :soosoo:
     
  15. Tur_re

    Tur_re 1st gear


    Ite vaihdoin chevyn originaalia tunkkia apuna käyttäen, sillä hieman jännitystä ja moskaa perään, irtoaa.

    Motonetin pieni pullotunkki ajanee saman asian.
     
  16. Erska

    Erska Gearhead

    Moro. Onnea vaan hankinnan puolesta!

    Sen auton ainoa VIN/valmistenumero löytyy kuskinpuolen tuulilasin alareunasta. Se ei tietenkään Trafin tietäessä paremmin kelpaa tänne. Joudut siis sen meistämään sinne apukuskin pyöränkoteloon runkoaisaan...
    Ihan kuin joku vaihtelis näihin koppia jotta sitä tarvittais...
     
  17. Japadapa

    Japadapa 1st gear

    Nakkas tuo 95:nen vikakoodin 34 eli Open or short in the Speed control solenoid circuits or Speed control switch voltage too high or too low. Onko tämä nyt joku vakionopeudensäätimen ongelma vai jotain muuta? Aamun googlailuilla ei löytynyt järjellistä tietoa asiasta.
     
  18. ajk

    ajk 3rd gear

    Olihan FuryIII'71 löytänyt hienon kuvan
    [​IMG]
     
  19. FilaFlaijeri

    FilaFlaijeri 1st gear

    Ok. Oletko siis varma ettei ole rungossa missään :eek: Ainakin mitä olen kuullut niin näissä uusissa olisi kaikissa se jossakin. Mutta eihän se maailmaa kaada, täytyy vaan ite sutasta se sinne 8)
     
  20. Erska

    Erska Gearhead

    En mää mistään varma ole, mutta enpä ole moista kuullut. :D
     

Kerro tästä muillekin!