Kuinka ostaa auto joka seisoo kadulla ikkunat rikottuna?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mika1982, 10.9.2013.

  1. Mika1982

    Mika1982 3rd gear

    Löysin vanhalta teollisuusalueelta autokorjaamon pihasta vanhan melko hienokuntoisen auton. Autosta näytti olevan jo suurin osa ikkunoista rikottuna ja ainakin yksi etulamppu. Soitin korjaamolle, jonka pihassa auto seisoo niin sanoi, että oli tullut jarruremonttiin, mutta enää ei omistajan puhelimeen saa yhteyttä.

    Sain omistajan nimen ja puhelinnumeron, mutta puhelimeen soittaessa kuuluu vaan, että "tavoittelemaanne henkilöön ei juuri nyt saada yhteyttä". Auton omistaja on vanha eläkeläinen. Olisin kiinnostunut auton ostamisesta, mutta kuinka edetä?

    118:sta, Enirosta yms. saan vain saman numeron, kuin korjaamosta. Kuinka edetä, jotta saisin auton kunnostukseen talliini? Löysinkin jo sopivasti suurimman osan ikkunoita netistä erään foorumin "lahjoitetaan" palstalta omalta asuinpaikaltani :)
     
  2. reynolds

    reynolds 3rd gear

    No saatkos osoitteen hommattua jostain?...Jos saat niin mene käymään kysymässä omistajalta,että onko auto myynnissä?...Ihan uteliaisuuttani nyt kysyn,että minkä merkkinen auto on kyseessä 8) ?
     
  3. nixon

    nixon 3rd gear

    Avaa konepelti ja kato vin-koodi. Jos tuulilasissa olevaa ei oo siis.
    Sitte osoitetta selvittelemään trafin kautta.
     
  4. Jankon Betoni

    Jankon Betoni 1st gear

    Rekisteritunnuksen perusteella saat katsottua ihan kotisohvalla löhöillen www.autorekisteri.fi sivulta voimassaolevat omistajatiedot.Maksaa toki.

    Lähde käymään mainitussa osoitteessa, tai laita kirje, jossa kerrot ostohaluistasi.

    Jos omistaja on kuollut, maistraatista taitaa saada tästä tiedon parhaiten.
    Jos taas omistaja on jossain hoitolaitoksessa, voi selvittely olla mutkikkaampaa.

    Voit etsiä omistajasta tietoja myös vaikkapa Facebookin kautta.

    :D
     
  5. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Olisko omistaja peräti kuollut?
     
  6. teepee

    teepee Gearhead

    Ei nyt tähän kysymykseen liity mut tietäiskö joku saako jostain tiedon kenelle siirtotarrakilvet on annettu? siis jos "hylätyssä" autossa on tarrakilpi, saako tiedon trafin palvelunumerosta?
     
  7. Mika1982

    Mika1982 3rd gear

    Kilpiä ei autossa ollut paikoillaan. Tuo VIN numero olikin hyvä vinkki. Auto on 1300 kupla jostain 1960 -luvulta. Pikaisesti katsottuna auto näytti melkoisen ruosteettomalta ja ehjältä lukuunottamatta jo alkanutta vandalisointia :mad: .
     
  8. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Kuplastahan löytyy runkonumero takaistuimen alta...Tarkemmin siitä auton päärunkopalkista,eli saahan omistajatiedot varmaan silläkin.
     
  9. Caideman

    Caideman 1st gear

    Jos auto on ollut yli puoli vuotta korjaamon pihalla, eikä omistaja ole noutanut, on se auto korjaamon omaisuutta. Tämä siis kai ihan lain mukaan.
     
  10. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mutta mistä saa luovarin?
     
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Paperillisesta työsopimuksesta ja korjaamon todistuksesta näin ainakin olen käsittänyt asian
     

Kerro tästä muillekin!