Hiekkapuhallus laite

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja CDV, 20.4.2006.

  1. juko7

    juko7 Double Gearhead

    ^itse rakensin puhalluskaapin sellaisesta kuution nestekontista. Yhteen sivuun avasin luukun josta saa tavarat ja kädet sisälle. Alustaksi laitoin levyn jonka päällä säiliö on, ja sen päällä ritilä osia varten.

    -kuinka isotehoinen kompura mielestänne pitää olla esim. kuorma-auton rungon puhallusta varten niin että työ sujuu? Kävin katsomassa 10-litraista V8-Detroit Diesel-Ingersoll Rand -yhdistelmää mutta se oli jotenkin jumissa puolen kierroksen jälkeen ... :-(
     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mulla on tämä perinteinen IKH/Puuilo/Powerplustools halpiskaappi, joka on mainio kampe harrastekäyttöön. 4kw/150L kompura piisaa hyvin (450L/min@6bar). Halvimmalla kyseisen kaapin löysin Puuilosta.
    http://jakulepi.blogspot.fi/2012/03/tyo ... aappi.html

    Seuraavaksi ajattelin hankkia säkistä imevän hiekkapuhalluspistoolin, joka lienee käyttökelpoinen hitsisaumojen ja muiden pienempien alueiden puhdisteluun. Onko muuten kokemuksia sellaisesta?

    Oman kotteron pohja puhallettiin viime syksynä.
    500kg hiekkaa ja 6h verran puhaltamista. Vaunukompura ja iso ammattilaispytty. Hirvitti katsella kun vanhan liiton tekijä oli puhaltamassa. Ainoat suojavarusteensa kun olivat vain haalarit ja euromaski :)
    http://jakulepi.blogspot.fi/2012/08/kor ... lkeen.html
     
  3. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Olisikohan kellään vinkkiä tai tietoa mistä voisi kysellä seulontaverkkoa tuolle hiekalle kun olen sen ottanut talteen noiden puhallusten jälkeen.

    Ei viitsisi hyvää gamaa heittää menemään mutta pitäisi saada kaikenlaiset roskat sun muut eroteltua siitä hiekasta pois.

    Raekoko lienee jotain luokkaa 0,2-1mm.
     
  4. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Esim taloon.com:ssa on 1 mm seulaverkkoa
     
  5. -TH-

    -TH- Gearhead

    Re:




    Ostin just tuolasen kannun puuilosta, maksaa 199€.

    Pienen testailun tuloksena sanoisin, että toimii juuri niinku pitääkin. Liittimiä pitää kiriä hiukan kun olivat löysällä.

    Mulla oli välissä n. 35m letkua ja vedenerotin kompuralla ja kannun oma, ei yhtään toistaiseksi ollut vettä kannun erottimessa.

    Huomioi, että sillä mukana tulevalla hupulla ei tee oikeastaan mitään, lahjoita se vaikka naamiaisasuksi tms. Tee vaikka halloweeniks mestaajan asu siitä, puhalluhommissa se on roskaa.
     
  6. -TH-

    -TH- Gearhead


    Biltemasta tai toisesta sweduhelvetistä keittiöosastolta sellanen jauhosihti, halpa ja kestää, kun on rosteria.
     
  7. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

    Kokeiltu on, liian tiheä tuohon tarkoitukseen.
    Pitäisi olla pala verkkoa mille voisi sitten rakennella jonkun isomman systeemin minne voisi kipata melkein koko säkin kerralla
     
  8. juko7

    juko7 Double Gearhead

    No nyt sain hankittua isommat vehkeet. On vesisyöttömahdollisuus suuttimessa, mitenkäs sitä kannattaisi käyttää teräksenpuhallushommissa?
     
  9. Tunnel Ram

    Tunnel Ram 3rd gear

    Mitenkäs teillä nuo suuttimet on kestäneet?
    Itellä tuntuisi kestävän 3-4 säkkiä jonka jälkeen roskis kamaa, onko normaalia?
     
  10. solar4

    solar4 2nd gear

    Tuntuu riippuvan olosuhteista, mutta joo, tuttu tunne. Ohuempi hiekka ja pitkän letkun rajoittama virtaus sai noi kestämään enemmän mutta maali poistu samaan tahtiin. Ruoste toki vähän heikommin. Parikin eri halpispönttöä oli käytössä ja kumpikin noita tuppas syömään tasaisesti.
     
  11. Gutless

    Gutless Gearhead

    no mä oon puhaltanut n. 3 tonnia omalla 4mm ruutalla eikä ole nimellismitastaan avartunut. Eli poranterää tulkkina käyttäen ei ole puolta milliä kulunut em. hiekkamäärällä.

    Saattaa olla että santaa on lykätty enemmänkin läpi, lavalla sitä on muistaakseni 1,2t ja muutaman kerran sitä on haettu ja pienempiäkin eriä.

    Ei oo kyl mikään kiinantuonti kampe vaan kompressorikeskuksen oikee työkalu.
     
  12. solar4

    solar4 2nd gear

    Se suuttimen laatuhan se suurimman eron varmaan tekee. Eipä ylläri että kompressorikeskuksen tuote kestää, pelkkä suutin varmaan maksaa enemmän kuin toi mun koko pikku pallo.
     
  13. arskax

    arskax 1st gear

    Liekkö kukaan kokeillu halpispöntön suuttimen tilalle venturisuuttimia?
    Näitähän on ainakin 3mm reiästä lähtien.
    Menis varmaan letku ainakin uusiksi...
     
  14. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Nostellaan vanhaa topikkia.

    Näyttää että IKH ja mätänetti eivät enää myy halvempia puhalluslaitteita(200-300e),joten mistä on hommattu laitteita nyt? Ei yhden projektin takia viitsi hommata kalliita vehkeitä mutta toisaalta laitteet täytyisi olla saatavilla nopsaan..
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=3703

    Tuommosen ostin itelle ja on ollut helvetin hyvä, kunhan muistaa pitää kaikkein hienointa hiekkaa sisässä, karkeampi vaatii isomman suuttimen ja helvetisti paljon enemmän paineilmaa... tuolla on pikkuosia puhallettu jopa 440 litran tuotolla olevalla kompuralla.

    Ja ite todennu kvartsihiekan parhaaksi :)

    ps. vedenerottimen saa tyhjentää aika tiuhaan ja hiekka on pakko pitää kuivassa ;)
     
  16. hodis

    hodis 3rd gear

    Itse tein hiekkapuhalluspytyn joskus aikoinaan kuorma-auton painesäiliöstä, vetää n.1,5 40kg säkkiä hiekkaa. 4mm:n Suuttimen ostin silloin paikallisesta tarvikeputkasta ja kävi suoraan hydrauliputken liittimiin, ihme kyllä, suutin ei ole paljoa kulunut.
    Haliin rakennettiin joku vuosi sitten paineilmaverkko teräsputkesta ja se tuntuu jäähdyttävan ilmaa hyvin ja erottaa vettä.
    Kompura on joku hyvin sisään ajettu Sarvelan 700-800l/min masiina, jolla ei kyllä saa peltiä pahemmin venytettyä, mutta ruosteen on saanut pois.
    0.3-0.9mm:n (SibelcoNordig?)kvartsihiekassa on niin suuria lohkareita seassa, että menee tuo 4mm:n suutin tukkoon! Pakko käyttää 0.1-0.6mm:n raekokoa.
    Vähän joutuu kikkailemaan puhalluksen kanssa noilla vehkeillä, mutta helpottaa kyllä pelti- ja maalaushommissa sen edestä.
    Muutamaan vuoteen on tuo hiekan rautakauppa hinta noussut aika kovasti.
     
  17. DX

    DX Double Gearhead

    Lidlin southparkin, eikun parkside:n kilon parin halpiskannu ainakin kuluu siittimestään aika hätäseen, ehkä säkillisen putsaillut kukkasia tuolla paikoista joihin keräävällä ei ylety,
    suutin mitä lie silumiinia ja pian puhkikulunut, tarvitsee jo aikalailla ilimanpainetta että putsii edes huokoset 0,1-0,6 hiekalla,
    toi venturisuutin oli hyvä idea, vois koittaa viittiä sorvitaitella sellasen ja katsoa mitä tapahtuu.
     
  18. Solmu

    Solmu 1st gear

    Jos haluaa kunnollisen ja hennoo ~600e laittaa, niin suosittelen suomalaista Velsarin HP-20:stä. Siinä on kovametallinen suutin joka ei hevin kulu. 3mm suuttimella 4kW kompura vielä kerkeää hetken hengähtää, siis hetken. Syksyllä ei pysty pahemmin ulkona puhaltelemaan, kun liian kostea ilma, mutta kevät/kesä menee nikottelematta.

    Sitten muistutuksen sana, että ei kannata leikkiä ilman hengityssuojaimia. Se hiekkapölyn hengitys aiheuttaa silikoosin, joka on verrattavissa asbestin aiheuttamaan keuhkosyöpään, eli hengestään pääsee.
     
  19. Hillman64

    Hillman64 1st gear

    Ajattelin rakentaa itse hiekkapuhalluslaitteen, kun aika vähän tuntuu olevan harrastekäyttöön soveltuvia laitteita, jotka olisi tarkoitettu myös paksumman raudan puhalteluun. Onkohan oleellista merkitystä laitteen tehon ja mitoituksen osalta, jos sitä käytetään n.4m3 tuotolla tai n.8m3 tuotolla??? Eli saan yhdellä kompuralla aikaiseksi tuon neljä kuutiota, mutta tarvittessa voisin laittaa kaksi yhtäaikaa puhaltamaan samaan hiekkapönttöön. Tarkoituksena puhaltaa kuorma-autojen runkoja, lavoja, maatalouskoneita...
     
  20. solar4

    solar4 2nd gear

    Mihin kaikki pöytämallin puhallus"kaapit" on markkinoilta kadonneet? Aikoinaan Biltemallakin mokoma oli, mutta nyt ainoa alle 200e pömpeli tuntuu löytyvän Toraforssilta. Tarkoitus olis rakentaa kesän aikana itelle isohko lasikuulakaappi, mutta tollanen pöytämallin kaappi olis alumiinisilikaatille ja pikkuosille ihan näppärä..

    Ja noista palloista, mulla on sitä puuilon pikkupönttöä vastaava. Kuulaventtiili meni heti vaihtoon mutta muuten hinta/laatusuhde ihan ok. Tosin hieman söi miestä kun pieni kiinalainen oli ruostumisen pelossa räkäissyt pönttöön sisälle reilusti öljyä, sitä sai putsailla jokusen tovin pois ettei hiekka paakkuunnu.
     

Kerro tästä muillekin!