Pintakillan Mustang Mach 1- Projekti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Pihi, 6.12.2013.

  1. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Taas on se aika vuodesta, jolloin Ammattiopisto Tavastian pintakäsittelijät aloittavat uuden projektin. Aikaisemmista projekteista poiketen opiskelijat tekevät myös projektiseurantasivun Facebookiin, jota he itse ylläpitävät. Tervetuloa tutustumaan projektiimme;
    https://www.facebook.com/pages/Mustang-Mach-1-Projekti/218392501675243?fref=ts

    Projektin tarkoituksena on maalata auto laadukkaasti samalla oppien auton maalausta, tiimityöskentelyä ja aikataulujen noudattamista. Toinen tavoite on saada auto näytille kevään johonkin autonäyttelyyn, monesti ollaan yritetty American Car Showhun, mutta aikataulut ovat vieneet meidät Tampereen Hot Rod & Rock Showhun. 8)

    Opettajana toimii Juha Viljamaa,
     
  2. palontie

    palontie Double Gearhead

    Hieno projekti joka ikävä kyllä menettää hohtonsa kun esitellään vaan feissarissa:(Meitä on aika monta miljoonaa jotka sinne ei ikinä rekkaroidu!
     
  3. Pihi

    Pihi 2nd gear

    [​IMG]
    kuva otettu syksyllä, kun projektiautoa mietittiin...

    Voidaan kyllä laitella tännekin pienet viikkoraportit; Mussen katon ja takatolpan saumakohdat vaativat vähän peltisepän huomiota, ja auto lähti peltitöihin ennen korin pohjustetöiden aloittamista. Opiskelijat laittanevat kuvia tänne kun projekti etenee.

    Jari Välkkynen,
    kouluttaja
     
  4. Pihi

    Pihi 2nd gear

  5. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Sanna-Marin Blogista voi lukea viikon kuulumiset, ei tarvitse kirjautua tai salasanoja:

    http://sannankoulublogi.blogspot.fi/2013/12/projektiauto-ford-mustang-mach-1.html

    Sanna-Mari on valittu projektin oppilastyönjohtajaksi ja hän on vastuussa työn etenemisestä toisen opiskelijan, oppilasprojektipäällikön kanssa. Projektille on valittu myös markkinointipäällikkö, ja jokaisella opiskelijalla on roolinsa auton kuntoon laitossa. Nämä tittelit eivät ole pelkkiä kunniamainintoja, vaan tuovat mukanaan ihan oikean työtehtävän, vallan ja vastuun toteuttaa töitä. Projektin johtotehtäviin valittiin vapaaehtoiset opiskelijat, joita koko luokka oli valmis kannattamaan ko. tehtäviin. Yrittäjämäinen asenne työntekoon ja pieni vastuun ottaminen valmentavat mielestäni parhaiten myös tulevaa työpaikkaa silmällä pitäen.

    Jari Välkkynen,
    kouluttaja
     
  6. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Pintakillan vani on myös työn alla, asentajat aloittivat mittavan kunnostusurakan... Ridin' & Drivin'-lehti lahjoitti auton vuosi sitten Pintakillan käyttöön.. Tämä ei välttämättä kyllä valmistu ihan vielä ensi vuonnakaan... 8)
    https://www.facebook.com/pages/GMC-Projekti/771842206164981
     
  7. Osku Lehtonen

    Osku Lehtonen 1st gear

    Autostahan vaihtui väri punaisesta vihreään, ei nyt aivan alkuperäinen vihreä mutta sinnepäin! :)
     
  8. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Itse asiassa autoon tulee alkuperäinen vihreä sävy. Sävyn nimi on haussa, tosin ovenväleistä löytyy värimallikin, josta sen voi tarvittaessa sävyttää.

    Juha Viljamaa,
    Opettaja
     
  9. palontie

    palontie Double Gearhead

  10. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Kiitokset linkistä, palontie, tuoltahan se alkuperäisen sävyn nimi ja numero löytyivät heittämällä!
     
  11. palontie

    palontie Double Gearhead

  12. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Mustangin pohjustetyöt ovat edenneet vauhdilla. Alkuperäisen sävyn kaava on selvitetty. Pisteosia on maalattu jo oikean väriseksi odottamaan tulevaa kasaamista. Opiskelijat ovat tehneet hienosti työtä ilman sen suurempaa työhön houkuttelua, motivaatio näyttää olevan korkealla. Tässä linkki facebookin sivustolle, jossa on kuvia näytillä:

    https://www.facebook.com/pages/Mustang- ... 43?fref=ts
     
  13. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Terve taas,
    päivitykset ovat tapahtuneet pääosin Facebookissa, mutta pitää laittaa tännekin välillä vaiheita. Opiskelijat sekä auton omistaja valitsivat sävyn melkoisen lähelle alkuperäistä. Päätettiin kuitenkin ottaa vähän nykyaikaisempi sävy, kun ei kuitenkaan ihan entisöintimaalausta olla tekemässä.[​IMG]
    Auton takaosassa valmista pintaa, luukut sovitettiin tänään paikalleen maalausta varten. Luukkujen sovituksen teki Petri Lemmetty, LMD-Servicestä. Kaveri on Ammattiopisto Tavastian kasvatteja, ja nuoresta iästä huolimatta oman yrityksensä puikoissa.(Toivottavasti ylläpito sallii tämän pienen mainoksen tuoreen yrittäjän hyväksi.)
    [​IMG]
    Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin... Ovenvälit ja luukkujen sisäpuolet ovat valmiina....

    Täytyy kyllä sanoa, että hienosti porukka on homman hoitanut tähän asti, laadusta on osattu pitää kiinni ja työt ovat edenneet suunnitellusti. Muutamia pieniä haavereitakin on tullut, ikkunaveivi katkesi irrottaessa, mutta mitään suurempaa ongelmaa työ ei ole tuottanut. Myös auton omistaja on ollut erittäin hyvänä esimerkkinä reilusta ja mukavasta asiakkaasta. Itse vähän ulkopuolisena projektia on tullut seurattua, kun muut työkiireet ovat vieneet eri tehtäviin... Onneksi nuorempi opettajapolvi hoitaa homman kotiin oppilaiden kanssa! :D

    Jari Välkkynen
     
  14. --Jeze--

    --Jeze-- 1st gear

    Komiaa on kyllä jälki projektissa! Mutta onks tosta taustalla olevasta ministä(?) jossain jotain kuvia, kun näyttää suht asialliselta!
     
  15. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Terve Jeze, Mini on oma projektinsa; Aikuiskoulutuksessa olevien perustutkintolaisten duuni, joka esitellään Vanajanlinnan autonäyttelyssä elokuussa. Mini on tuotu Ruotsista, Minin omistaa vauhtiputka SRT:n vetäjä Kalle Sarlin. Ministä tulee myös aika hieno, sillä siihen on tarkoitus tehdä ajanmukainen mainosmaalaus ja tietenkin vähän laittaa sitä hienommaksi hyvällä maulla... Eli isompi kone kuin alun perin, automaattilaatikko ja Kallen tuntien vakiopalikat ovat harvinaisia autossa.... On muuten ihan alkuperäisessä kuosissa, näitä on tasan kaksi Suomessa. Tässä muutama kuva eri työvaiheista:

    [​IMG]
    Peltipuhdas hylsy...

    [​IMG]

    Pohja puhtaaksi ennen korroosionestomaalin ruiskutusta....

    [​IMG]

    Sisäosat, alusta, lava ja konehuone on jo pohjamaalissaan...

    Tätä voi seurata myös Facebookissa:
    https://www.facebook.com/pages/Mini-Pick-Up-projekti/135350049965029

    Päivitystahti on vähän verkkaisempi kuin Mustangissa, mutta tiivistyy varmaankin loppua kohden...

    Jari Välkkynen
     
  16. --Jeze--

    --Jeze-- 1st gear

    Kiitos noista tiedoista ja kuvista :D
     
  17. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Mustang on päävärissään, aika hieno ilmestys! Opiskelijat päättivät venyä perjantaina vähän pidempään, päivä päättyi lukkarin mukaan ruokailuun, mutta huhut kertovat, että projektitiimin jäseniä oli koululla vielä klo 16.00 jälkeenkin ruiskut kädessä....

    [​IMG]
    Mustang vihreässä pohjasävyssään.... Efektiväri seuraavaksi...

    [​IMG]
    Pintakillan maalaustiimi perjantaina n. klo 15.00... kolme tuntia koulun päättymisen jälkeen...

    [​IMG]
    Efektisävy valmiina, lakka puuttuu...

    [​IMG]
    Ensimmäinen lakkakerros... Välihionta ja toinen lakkakerros vielä, niin päästään raidoitusta tekemään...

    Jari Välkkynen
     
  18. hevimies

    hevimies Gearhead

    tosi hyvän värinen tuo musse!
     
  19. palontie

    palontie Double Gearhead

    Upea väri!Ainutmikä pistää silmään kun kaikki luukut ja pellit sovitettiin hyvin niin tuo takapuskurin alla oleva pelti jäi vaiheeseen.
     
  20. Pihi

    Pihi 2nd gear

Kerro tästä muillekin!