Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tarkennatko hiukan - onkohan jäänyt jotain saamatta, kun minulta ainakin on mennyt ihan verokortin mukaan. Ja prosentit "vähän" isommat kuin talouden pienituloisemmilla. Ja eikös tuo mainitsemasi tarkoita että entistä pienempituloiset saavat verohelpotuksia?
     
  2. JS78

    JS78 3rd gear

    Ainahan ruotsi on parempia päätöksiä tehnyt, ainakin taloudellisesti. Esim. ei liittynyt euroon, eikä tarvitse näinollen olls nyt syytämässä rahaa etelän löysäranteille.
     
  3. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Niinpä mut ei päästy äänestamään asiasta, EU-paskaan liittymisestä kyllä oli äänestys ja annoin silloin EI , mutta suurinosa suomalaisista oli pässejä ja tässä on tulos.

    http://www.kansanuutiset.fi/scripts/edo ... cted=26752

    Nyt olis suomalisilla mahdollisuus sanoa kantansa ylihintaiseen ollilan vakoilulaitteeseen, mut saas nähdä miten loppupelissä sitten käy kun päästään 7,5,2014 päivään....
     
  4. Karpo69

    Karpo69 1st gear

  5. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Katos vaan kaikkee sitö onkin, googlellahan toikin olis löytyny tietysti, mut ruotsihan on enemmän velkaa et eihän tässä ole sitten mitään hätää :D
    Toi USAn summa on aika käsittämätön.
     
  6. Karpo69

    Karpo69 1st gear

    Joo usalla biljoonia, meillä "vain" miljardeja ...
     
  7. Swoop

    Swoop 3rd gear

  8. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Paljon viksumpia, ne osaa myydä suomen VR:kin vetureita kun suomessa ei niitäkään varmaan osattais tehdä.

    "Kun Suomessa askarrellaan kalliisti operoitavan kilometriverosysteemin kanssa, niin saksalaisille tarkan rahan ihmisinä riittää käytännöllinen ja pienin kustannuksin toimiva vinjettijärjestelmä. Siinä moottoritietä käyttävän auton ikkunaan lätkäistään maksun todisteeksi tarra. "
     
  9. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    niinpä... mullakin on rodin tuulilasissa tarra vuodelta ´07. Oiskohan sen Sveitsissä silloin liimauttaneet ikkunaan.Maksettu mikä maksettu,eikä sitä varten tarvittu satelliitti elektroniikkaa.
     
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    http://blogit.iltalehti.fi/pentti-ronkk ... metrivero/

    Onks tää linkki vielä ollu täällä, tässähän vois kysyä tavalliselta köyhältä autottomaltakin ihmiseltä, että keksisitkö parempaa käyttöä 330000000€ ja vielä joka vuosi 130000000€ rahalle ?

    Tämä nykyinen malli korkea autovero on oikeastaa suomen etu kun autotehtaat subventoivat hinnat meille halvemmiksi kuin autoverottomiin maihin, jos autovero poistuu niin silloin poistuu subventiotkin, aika järjetöntö olis luopua vanhasta hyvästä systeemistä, suomi saa autot halvemmalla ja valtio saa verotuloja millä mällätä.
     
  11. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Aivan idioottimainen edes ideana. Houkutellaan 3c vaikka se on enemmän! Siltikään tulot ei tule korvaamaan menoja, mikä johtaa hinnan nousuun ja sen jälkeenhän ei ole varaa ajaa! Ja sehän taas tietää ettei tule enään edes hiluja kassaan!! Ja toi houkuttelu uudella autolla on aivan täyttä paskaa! Sun pitää vaihtaa vuoden välein autoa jos tosta haluu hyötyä, ellei osta porschea kautta vast. Prkl jos sattuu näkemään sen mulkun kadulla ni saattaa joutua ongelmiin!!!
     
  12. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kuinkahan pitkälle pitää paikkansa tämä autojen myynti Suomeen normaalia halvemmalla? Ihan hyvän hyvyyttäänkö ne tehtaat myyvät halvemmalla tänne pienelle markkina-alueelle, vai onko koko juttu tekaistu?
     
  13. Putte

    Putte 1st gear

    Ne ylivuotiset autot on saman hintaisia mihin maahan tahansa veroasteesta riippumatta. Eivät vaan tahdo oikeen muualle kelvata kuin Suomeen. Kyllä se oikeasti uusi auto on ihan yhtä kallis tehtaalta Saksan tai Suomen diilerille.
     
  14. JS78

    JS78 3rd gear

    Kyllä tuo halvemmalla suomeen myynti ainakin takavuosina oli ihan "yleisessä tiedossa", en tiedä miksi siitäkin pitää vääntää kättä.
    Mitä ihmeellistä siinä on edes ? Eikö se ole ihan normaalia bisnestä että tehdas voi hieman tinkiä katteestaan jotta kauppa ylipäätään kävisi?
     
  15. Putte

    Putte 1st gear

    Hyvin on näköjään Autotuojat ry:n lobbaus purrut. Halvalla Suomeen ei tuotu kuin ylivuotisia autoja, joita myytiin vielä pari vuotta mallin valmistamisen loputtua.Vielä vuosituhannen vaihteessa lähes 90 prosenttia Suomessa myydyistä autoista oli ylivuotisia, mutta eiväthän ihmiset sitä ymmärrä, kun rekisteriotteessa ei vuosimalli näy, ainoastaan ensirekisteröinti ajankohta, jonka muun muassa autokauppiaat ilmoittavat auton mallivuodeksi, jotta eivät söisi pohjaa omalta alennuskusetukseltaan.
     
  16. JS78

    JS78 3rd gear

    Jokatapauksessa km-veron vastustajien kannalta olisikin parempi mikäli Autotuojien lobbaus purisi...
     
  17. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Niistä epäkohdista vielä.
    Leukailin aiemmin laivoilla kuljetettavista autoista mutta kaverin kanssa pohdimme asiaa asiapohjalta.
    Esim. H:ki-Tukholma laivat taitavat kulkea aluevesillämme n.300 km matkan/sivu ja, jos kyttäpalikka on laivan uumenissa satelliitteihin yhteydessä niin jokaiselle kytättävälle tulee saldoa eestaas Ruotsinreissulla vähintään 20 euroa.
    Auton pyörän pyörähtämättä.
    Montako henkilöautoa laivayhtiöt kuskaavat vuosittain esim. H:ki-Sto välillä?
    Eli paljonko valtiolle rapsahtaisi rahhoo ansiottomasti?

    :argue:
     
  18. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Älä huolestu, tekniikkaosastolla tuo toimii siten että järjestelmän voi asettaa hylkäämään sijainnit joiden kohdalla vertailuaineistosta puuttuu maata. Samaan menetelmään perustuu alueellinen ja tiekohtainen maksuluokitus.
     
  19. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Paino sanalla voi...
     
  20. MudMax

    MudMax Gearhead

    Tämä nykyinen malli on helvetinmoinen haitta, kun vaikka autotehtaat myisivätkin pienemmällä katteella, niin välikäsiä marmoritiskisine lasipalatseineen on niin paljon, että loppuhinta on pilvissä ja tämän monopolin määräämillä hinnoilla verotetaan sitten yksityisestikin tuodut :mad:

    Eikä tämä ole edes autoveron pahin puoli, vaan se on, että autovero siirtyy käytettyjen autojen hintoihin, eli väärä taho maksaa lopulta autoveron: Se uusia autoja tiheästi vaihtava menee todellisuudessa pummilla :wc:

    En mitenkään voinut edes kuvitella, että miten suuresti rakastettu tämä "since 1958" autovero onkaan nyt :eek: :eek: :poff:
     

Kerro tästä muillekin!