Kellään kokemuksia aftermarket rattiputkista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja coupe, 8.1.2014.

  1. coupe

    coupe Gearhead

    Tullut modattua 58 Pontiacin etuakselistoa/simpukkaa sen verran että vanhan rattiputken käyttö taitaa olla mahdotonta. Helpoin ratkaisu olisi varmaan tarvike tilttirattiputken käyttö. Mutta tietääkö kukaan mitään niiden laadusta ja käytettävyydestä muuten.

    Tälläisen "no name" tuotteen saisi aika halvalla :
    http://www.ebay.com/itm/Chrome-Stainles ... 22&vxp=mtr

    Ja samantapainen Ididit:ltä onkin aikas paljon hinnakkaampi:
    http://www.ebay.com/itm/59-60-Chevy-Ful ... 7a&vxp=mtr

    Tässä alempana oli varoittelua noiden halpojen laadusta joten sillä tämä aihe mietityttää mutta ei kyllä haittaisi jos vähän halvemmalla löytyisi kuin mitä tuo Ididit:n versio kustantaa (ja tietääkö kukaan sen laadusta).

    Näitä ei taida kukaan täällä Suomessa kaupata...?
     
  2. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Komeen näköisiä ainakin. Ja jokuhan niitä aina haukkuu. Niinkuin orggis putkiakin..
     
  3. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Tuossa on tota halvempaa ainakin myynnissä, ellei ole jo mennyt.
    viewtopic.php?f=18&t=263019&hilit=kromattu%2A

    Tohon ratin kiinnitykseen kandee kiinnittää huomiota, että minkälaisia ruoria niihin saa kiinni, en perehtynyt noissa sen tarkemmin, muutakuin erilaisilta näyttivät.
     
  4. coupe

    coupe Gearhead

    Hyvä pointti tuo ratin kiinnitys. Olisi tarkoitus käyttää alkuperäistä rattia. Tuossa hinnakkaammassa Ididitin putkessä näytti olevan vanhan mallinen liitos mutta tuo halvempi on varustettu jollain "universal adapterilla" ja siitä ei tiedä mitä sen alla on.

    Tilttiputki on hakusessa jotta saisi pidettyä ratin asennon alkuperäisenä. Orkkis akselissa simpukka oli akselin takana ja nyt uudessa akselissa etupuolella joten rattiputken kulma muuttuu. Eli joutuu nostamaan kohtaa mistä rattiputki kulkee tulipellin läpi. Ilman tilttiä uhkaa ratti tulla polville....
    Tuo Ididit olisi melko hyvä ratkaisu mutta vähän hinnakas... Ja on siinäkin se huono että tilttinivelen takia tuo rattia aavistuksen lähemmäs kuskia. Enkä ole varma mihin siinäkään saisi vaihteenosoittimen vivun vietyä.
    Menee taas kerran vähän pähkäilyksi :)
     
  5. mikke88

    mikke88 Gearhead

    Tuohon universal adapteriin sopii sellainen ratti mikä on 9 pienellä kuusiokololla kiinni (Jotkut "ralliratit" luullakseni). Kun siitä ottaa tuon adapterin mikä kuvissa paikallaan näyttää samalta kuin tuo ididit, mihin passaa GM:n ruorit.
     
  6. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Eikös siihen sit sattuis joku gm:n oma tilttiputki? Vois löytyä esim.SWT:ltä jopa huokeammallakin tai täältä kun laittas ilmotuksen..
     
  7. ogland

    ogland 3rd gear

    halvoissa ei ole neutral safetyä jos sellasta edes tarvii

    mulla viiskasissa tuli ratti 60mm taaemmas, silti ajoasento on ollut monipuolisesti säädettävä kuljettajien pituuteen nähden
     
  8. coupe

    coupe Gearhead

    Mulla olisi -96 Capricen tilttiputki (etuakseli tuli samasta autosta) mutta ei sekään ihan helposti sinne istu. Sitä on pyöritelty ja edelleen pyöritellään. Yritän säilyttää vanhan auton "hoikan" rattiputken ilmeen ja ainakin tuossa -96 Capricessa koko rattiputkiviritys on aika järeää tavaraa. Kiinnikkeet saattaisivat vaikuttaa kojelaudan ulkonäköön. Se on lisäksi vähän pitkä, kiinnityslaippa menee reilusti konehuoneen puolelle (toki voi modata) ja sitä myöten vaihteen siirtäjätkin sitten aika kaukana tulipellistä (mutta näyttäisivät mahtuvan liikkumaan).

    Ogland, mikä rattiputki sulla on? Aavistelin että tuo Ididit putki siirtäisi rattia about saman verran kuin kirjoitteli.
     

Kerro tästä muillekin!