KANSALAISALOITE,VAIKUTA SATELLIITTIPAIKANNUS IDIOTISMIIN

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja el borrachitos, 19.12.2013.

  1. JJ

    JJ Gearhead

    Duunissa kun itse olen ainoa autoharrastaja niin oon huomannut ettei tää tavallista tallaajaa tunnu kiinnostavan. Pöytäkeskusteluakaan asiasta ei saa oikein aikaan, joten kait sitä sitten suurin osa haluaa. Kyllä sitä sitten purnataan kun on jo housuissa ja pitäs alkaa makselemaan Ollilalle ajelusta.

    Onkos tästä kukaan saanut vieläkään mitään facebook-sivua aikaiseksi? Siellähän sitä porukkaa tuntuu olevan ja saisi hyvin tietoa kiertämään. Itse en naamakirjassa ole joten jää multa tekemättä.
     
  2. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Kävin itse riipaisemassa nimen aika alkuvaiheessa aloitetta ja seurasin mielenkiinnolla joulun alla aika nopeaa nimien kertymistä.

    Mutta näköjään ihmisten poliittinen muisti voidaan sotkea täysin heittämällä julkisuuteen alkoholivero-uutinen. Julkisuuteen tieto, että 4 snt per tölkki oluseen tulee lisähintaa ja Ollila voi km-veroineen huokaista helpotuksesta ja jatkaa rahankuppaamissuunnitelmia kavereidensa kanssa...

    -JJ-
     
  3. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Tässä muutama päivä sitten oli mtv3 tehnyt oman tutkimuksen ja jos en nyt väärin muista niin 2/3 tais vastustaa ehdotusta, jos nämä 2/3 laittais nimen aloitteeseen niin se tietäisi noin 2,8 miljoona allekirjoitusta kun suomessa on 4,2 miljoona täysi ikäistä noin suunnilleen.
     
  4. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    pitääpä muistuttaa et broidi ottaa tunnuksensa mukaan, saa laittaa nimensä jos ei oo viel muistanu.
     
  5. Charger-73

    Charger-73 3rd gear

    http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... oa/2456512

    Vastustaa kilometriveroa, mutta kuinka moni vastustaa kyttäämistä, josta tuossa kansalaisaloitteessa on kyse.
     
  6. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    2/3 vastustaa kilometriveroa vaikka meillä on ollut kilometrivero jo vaikka kuinka kauan, eli polttoaineen verossa, jos bensa maksaa 1,7€ niin verojahan siinä on pyöreesti 1€ eli kulutus jos on autolla 15 L/100km niin veroa tulee kilometriä kohti 15 senttiä, jos taas auton kulutus on puolet vähemmän niin kilometriverokin tippuu puoleen.
    Nythän ollila meinaa mätkästä tohon nykyisen kilometriveron päälle rinnakkaisen kilometriveron, et sama asia verotetaan kahteen kertaan.

    No taitaa tosiaan olla niin et ihmisiä ei kyttäys haittaa yhtään, eli tämä kansalaisaloite taitaa kuihtua kasaan, odotellaan siis paremmin muotoiltuja alotteita.
     
  7. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Naisenemmistöisellä työpaikallani asia oli ihan uusi, kun kerroin siitä muutama päivä sitten.. varmaan suurimmalle osalle ainakin tuolla sitten ihan sama.
     
  8. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Kyllä niin hitaasti ryömii, mut tulihan se 18000 lopulta täyteen.
     
  9. reijo

    reijo 3rd gear

    Fordin johtaja: Tiedämme, jos autoilija rikkoo lakia

    Autonvalmistaja Fordin johtaja Jim Farley myönsi eilen suoraan, että yhtiö tietää autoihin asennettuihin GPS- eli satellittipaikannuslaitteiden avulla, jos joku ajaa Fordillaan ylinopeutta. Asiasta kertoo Business Insider.

    Farley selvitti CES-teknologiamessujen paneelikeskustelussa, paljonko yhtiö kerää tietoa asiakkaistaan. Vaikka yhtiö tietää, jos joku aja ylinopeutta, sitä tietoa ei kuitenkaan kenellekään, Farley korosti.

    Hänen mukaansa autojen keräämää tietoa voitaisiin kuitenkin käyttää esimerkiksi liikenneongelmien ratkaisuun ilman, että kenenkään yksityisyys vaarantuisi.

    http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/ ... 014323/304
     
  10. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    ^ yksi syy LISÄÄ olla ostamatta foordia...
     
  11. HCkivi&pyöritys

    HCkivi&pyöritys 1st gear

    Vittu mitä paskaa.Ihan kohta muutan vittuun täältä,siis koko planeetalta
     
  12. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Kaiken tämän vitutuksen keskellä on hyvä muistaa et se oli vuonna 1994 kun kansan äänestyksessä suomalaiset halusivat päästä mukaan tähän EU-direktiivi touhuu, mä kyllä kävin äänestämässä vastaan, mutta ei mahtanu mitään enemmistö voitti.
    Tätä suomi siis halusi vuonna 1994 ja tätä myös saatiin.

    http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/ ... 014360/304

    Nyt olisi mahdollisuus kansalaisaloitteessa vaikuttaa vapaaseen liikkumiseen ilman viranomaisseurantaa, mutta eipä näytä kiinnostavan, turha siis valittaa tulevaisuudessa.
     
  13. Holley

    Holley Gearhead

    Ei kannata koplata tätä muihin juttuihin, Ratrod34. EU on EU ja tämä on eri asia.

    Mietitäänpä koko EU:n laajuisesti: minäkin haluaisin nähdä, kuinka italialaiset ja ranskalaiset mikseivät myös puolalaiset äänestäisivät itselleen tämän systeemin kaikkine hienouksineen käyttöön - eli sitä ei tapahdu. Siksi toivoisinkin, että todellakin meillä olisi koko EU:n laajuinen täysin yhtenäinen liikennesysteemi samanlaisine sakkopykälineen! Ei tällainen pohjoismainen systeemi mene läpi missään muualla. Tiedän toki, että esim. Britanniassa on muuten suht' paljon videovalvontaa, mutta ei sielläkään voi tällaista liikennejärjestelmää ihan heti tulla käyttöön.
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Jaa mää aattelin heti uutisen nähtyäni et nää liittyy toisiinsa kun EU-direktiivi määrää niin kyllönenhän on heti tilaamassa ollilalta raporttia, kun hetihän täällä suomessa on kaikki uudet EU-direktiivit otettu käyttöön.
     
  15. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  16. sectoid

    sectoid Gearhead

    Tämä on sairas maa. Kansaa ei kiinnosta oma hyvinvointinsa.
    [​IMG]
    18 858kpl ääniä klo 15:01.
     
  17. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kyllä Sectoid kiteytit just olennaisen. Kaikki katsoo vaan omaan napaan ja omia etuja, yhteisillä eduilla ei mitään väliä. Meiltä kaksi allekirjoittanut, jakanut oon kun blondi p¤¤¤¤¤ mutta enempää en pysty tekemään.
    Päättäjät tietävät tämän kansan heikon kohdan ja tässä sitten ollaan. Muistuu mieleen kun ajelin rekkaa Ranskassa aikanaan -90 luvulla, Suomalainen firma oli ostanut paperitehtaan, olikohan se Verdunista. Saman tien yt pystyyn, paikallinen popula suivaantui ja ajoivat kaikkee puutavaraa ja haketta tehtaan portille ja eikun tulta perään. Vuosi alkoi aina rekkamiesten lakolla ja baanat oli oikeesti poikki, siinä ei ollut kellään sanomista. Joskus ajelin Cognacin kulmilla, tulin liikenneympyrään, mitä helvettiä, ihmiset istuu vieri vieressä ympyrässä. Ahaa, opiskelijoiden mielenosoitus jne..
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  19. mga-tomi

    mga-tomi 3rd gear

    Aika iso osa kirjoittajista näkee asian niin, että kilometriverojärjestelmän avulla VOIDAAN myöhemmin alkaa tarkkailla ajotapaa, sakottaa automaattisesti pilvestä, säätää vakuutusmaksuja ajotavan mukaan + muuta normaalia stasi-valvontaa. Kansalaisaloite on kirjoitettu tässä hengessä.

    Kaikki kansanedustajat sitä varmasti ylistävät. Kansalaisaloite on helppoa populismia. Eihän kukaan uudelleen valituksi haluava edustaja ainakaan julkisesti kannata isovelivalvontaa. Eli pointti on se, että kilometrivero on silti mahdollinen, vaikka kansalaisaloite hyväksyttäisiin yhteisellä hyminällä eduskunnassa. Mutta ei kansalaisaloitteesta ole tietenkään mitään haittaakaan.

    Minulle HENKILÖKOHTAISESTI tuottoisin malli olisi autoveron ja ajoneuvoveron poisto, ja puuttuvan verotarpeen kompensoiminen polttoaineen valmisteveron nostolla. En silti tyrmää kilometriveron periaatetta. Se on tietyllä tavalla oikeudenmukainen. Ei tarvita erillisiä ruuhkamaksuja ja kaiken maailman asukaspysäköintisäätämistä. Enkä ole kauhuissani mahdollisesta isovelivalvonnasta. Mutta kilometriveron keräämisen vaativat ihmeelliset valvontaportit ja älytön byrokratia sen sijaan epäilyttävät. Tällä hetkellä en usko, että kilometrivero toteutuu tällä mallilla koskaan.

    Verotusta pitäisi yksinkertaistaa, eikä mutkistaa entisestään. Kaikille tuotteille sama ALV. Ja kaikille ihmisille sama tuloveroprosentti. Eläminen helpommaksi ja työnteko huokuttelevammaksi. Rikastuminen ja yrittäminen kunniaan. Ehkä näin saataisiin sitä kansantalouden kakkua taas kasvatettua, niin että sen jakaminen olisi meille vähemmän tuskallista. Taisi mennä hieman "off topic", mutta verotuksestahan tässä loppujen lopuksi on kyse.
     
  20. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Tässä kansalaisaloitteessahan on juurikin se pointti että viranomaiset eivät saa valvoa kansalaisten liikkumista,ei nyt eikä tulevaisuudessa.Ei tällä systeemillä,eikä millään muullakaan...se on se asia mikä on nyt tässä tapetilla.

    Niihin verojuttuihin tullaan melko varmasti puuttumaan sitten myöhemmin,tämä nimenomainen ideahan on kuollut jo synnytykseen.Turha niitä on tähän vetää kokoajan kun kysymys on siitä seurannasta tässä aloitteessa!!!

    Henkilökohtaisesti minua jaksaa hämmästyttää tuo ihmisten sinisilmäisyys ja halu jakaa pois niitäkin vähiä oikeuksia mitä meillä tässä yhteiskunnassa on. :odroll:

    19098
     

Kerro tästä muillekin!