Postin hinnoittelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja zejk, 24.1.2014.

  1. zejk

    zejk 1st gear

    Olen aina ollut siinä uskossa että matkahuolto on suht kallis rahdin kuljettaja kunnes tänään törmäsin kalliimpaan. Ostin nettiautosta osan jolla hintaa 30€, kapea noin metrin mittainen ja paino 1,7 kg. Ehdotin myyjälle että maksan osan hänen tilille mutta se ei jostainsyystä sopinut ja myyjä sanoi laittavansa postin kautta. No, tänään tuli paketti postiin....hinta 68,70€ ! Eli kuljetus kuluineeen yli 38€ ! Prkl ! Johan tuolla hinnalla olisin hakenut sen myyjältä. Oma vika kun otin postin kautta mutta rahdin hintaa ihmettelen, jokuaika sitten tuli postin kautta saksasta kaksi rumpujen lautastelinettä, painavammat ja pidemmät , kaksi pakettia, ja rahti oli vain 13€. Luulisi noilla hinnoilla kannattavan vaikka uutisissa väitetään toista
     
  2. debner

    debner Gearhead

    Samaa ihmetellyt, alle kympin kirjekuorikokoa oleva kevyt pikkuosa 30 km päästä maksaa postin tuomana yli kaksi kertaa enemmän kuin sama osa Lontoosta kotiin lähetettynä. Valitsin Lontoon, siinä hävisi kauppa ja posti.

    En yhtään ihmettele postin välttelyä ja sen tuomaa kannattamattomuutta.
     
  3. TiM

    TiM 1st gear

    Tähän liittyen, itsekseni olen naureskellut jo muutamaan otteeseen joillain foorumeilla esiintynyttä kimppatilaussysteemiä ulkomailta: saadaan normaalihintainen tavara kulkeutumaan rahtivapaasti Suomeen ja sitten täällä kimppatilauksen järjestäjä postittelee tavarat muille osallistuneille -> tulisi halvemmaksi jokaisen itse suoraan tilata sieltä ulkomailta kun Itella ottaa paljon lyhyemmästä kuljetusmatkasta paljon enemmän.

    Itselle tuli taannoin vannesarja Itävallasta 15 eurolla kotiovelle asti kannettuna, kotimaassa ei taida saada lähetettyä sillä edes yhtä vannetta kotimaan sisällä... :(
     
  4. isoatlas

    isoatlas Gearhead

    Ei ole kyllä mitenkään mahdollista tulla tuollaiselle paketille 38€ postikuluja jos se on pitänyt noutaa itse postista...sitten on mahdollista jos valittu Ovelle-paketti, postiennakolla + pitkänlähetyksen lisämaksu, joka menee yli metrin pituisistä lähetyksistä...on tainnut ottaa myyjä vähän välistä...

    Näitten lähetyksien kanssa kannattaa vähän perehtyä hinnastoihin, ettei tule yllätyksiä.

    Tuossapa hinnasto> http://www.posti.fi/liitteet/hinnatjama ... 012014.pdf
     
  5. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Joskus aikoinaan tuli FedExin kautta paketti ja kun sen halusin itse tullata niin soitin sinne kysyäkseni että kannattaako mun tullata se itse vai heidän. Neiti sitten sanoin että kyllä sun se ite kannattaa tullata että kun heillä tää on aika kallis. Kysyin paljon, vastaus 12.90€. Sanoin sitten että Itellan paska tarjoo samaa palvelua hintaan 24.90€. Hetken oli hiljaista ja sitten kuului vaimeasti no oho. :D Tullasin sitte ite kuitenkin loppu viimeks.
     
  6. zejk

    zejk 1st gear

    ...on tainnut ottaa myyjä vähän välistä...
    Ei ole ottanut...kyllä osan hinta oli se mikä pitikin.
    Matkahuollon kautta tullut pariin autoon lasikuituiset etu ja takapuskurit, eli laatikko ollut todella iso, silti hinta ollut samaa luokkaa. Tästä lähtien käytänkin vain matkahuoltoa, se on varma
     
  7. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Siinä kai se bisnes on lirinytkin, kun ovat hinnoitelleet itsensä ulos markkinoilta tavaran jakelussa.
    Mutta sen verta pidän tässä kotimaisen toimijan puolta kaiken ulkoistamista vastaan, että voisin täällä syrjäseudulla hyvin tyytyä postin jakeluun 3X viikossa jos sillä työt paremmin säilyy saatika hinnat vähän laskisi.
    Tai väheneehän siinäkin jonkun työt mutta ei se hyvältä näytä nytkään.
     
  8. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Jep, jep,
    Kaksi asiaa on tässä tapaus Itellassa kovasti ihmetyttänyt:
    1) Miten toiminta voi olla kannatamatonta näillä hinnoilla?
    - no, iso ja tehoton organisaatio ja tarpeeksi kallispalkkaisia väliportaan johtajia, niin isokin raha hukataan..

    2) Esimerkki: Kiinalainen nettikauppa myy jonkin scart-piuhan tai led-valon parilla eurolla sisältäen toimituksen kotiosoitteeseen Suomeen. Paketti tulee lentäen (tai laivalla sama se) H:kiin, josta Itella toimittaa sen Ouluun kotiosoitteeseesi. Jos lähetät saman paketin Oulusta 20km takaisinpäin Kempeleeseen, maksat vähintään 7€ Itellalle... Ketä tässä kusetetaan ja millä logiikalla? Kuka maksoi paketin kuljetuksen Suomen osan tulomatkalla?
    - tähän en keksi mitään vastausta, muuta kuin että Itellan sopimukset ulkomaan toimijoiden kanssa ovat 10x halvempia kuin kotimaassa veloitetut hinnat. Lopun maksavat sitten kaikki suomalaiset postin tarvitsijat. Pakolla kerätään subventio mökin mummolta, jottei Itella näytä ulospäin niin naurettavalta, kuin todellisuudessa on.

    Vielä yksi näkövinkkeli:
    Jos sattuisi semmoinen ihme, että joku taitava käsityöläinen Suomessa keksisi ympäri maailmaa netin kautta vähitäismyytävän tuotteen, niin Itellan hinnoittelu takuuvarmasti tappaa busineksen.
    Vaihtoehtona keski-Eurooppaan tai USAan muuttaminen tai sossun luukku.
     
  9. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Samaa ihmetellyt esim nokian akku kiinasta free shipping ja hintaa alle 4euroa kaikkineen ebaystä.
    Suomipuljut vaatii sen 1-2 euroa ja lisäksi 10kertainen hinta ei ymmärrä tätä markkinataloutta.

    Juuri tuli 22kg paketti Saksasta 4arkipäivää ja 39euroa rahdit(200x30x40) kokoinen.
    Ei voi kuin ihmetellä mikä suomi hinnoittelussa mättää kohta ei kannata ostaa täältä mitään kun ulkomaiden rahdit murto-osa kotimaisista toimijoista.
     
  10. wili

    wili 3rd gear

    /\ Samaa myös ihmetellyt. Mondeoon tuli syksyllä ilmastoinnin kompura + muuta hilpettä 15kg paketti Saksasta. Rahtikulut oli 15€ kotiin tuotuna. Puhumattakaan siitä että osissa säästi melkein 400€ kotimaan hintoihin. Turha ihmetellä miksi kansa ostaa verkosta tavaraa. €uro on tehokas konsultti...
     
  11. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Täähän se perseestä onkin... Yleensäkin kannattaa postin kanssa olla hyvin tarkka ja kysyä tarkkaan se Halvin postitus, sillä jos merkkaat väärin ja oletat että menee nyt näillä tiedoilla halvimmalla niin saattaakin olla pari senttiä liian pitkä ja maksaakin heti sen 10e lisää... käsittämätöntä.

    Ja joka parin kuukauden välein tulee uus lappu Itellalta jossa valitetaan että kulut nousee ja hinnat sitä myötä nousee... JEE!

    Kivaa siinä sitten yrittää pärjätä verkkokauppiaana täällä Suomessa...
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Missäs kilpailijat? Jos kerran Itella on hinnoitellut itsensä pihalle, eiköt pitäisi olla markkinarakoa tarjolla tehokkaammille toimijoille, Fedex, UPS ja mitä niitä nyt on.
     
  13. Hai

    Hai Double Gearhead

    Postia nyt liikaa kehumatta (koska kyllä ne välillä mokaa)voin sanoa, että kohtuullisen kokoisissa paketeissa kotimaan rahdeissa postin Smartpost on tosi vahvoilla.
    Hinnat alkaen paketti 12x36x60cm aina 35kg asti menee 6,70€
    Loput hinnastosta:
    http://www.posti.fi/smartpost/lahettaminen/hinnat.html
    Käykääpäs kattomassa siitä lähimarketin tuulikaapista tai
    http://www.posti.fi/smartpost/
    Niillä on välillä tarjouksiakin vielä noista hinnoista. Joskus viime vuonna oli paras paketti kuin paketti (suurimmillaan max 32x60x60cm ja 35kg)1€/kpl kotimaassa. No, meikä lähetti vannesetin 4kpl x 1€ = 4€.
    Vastaanottaja oli melkoisen tyytyväinen.

    Systeemillä voi lähettää toiseen lokeroautomaattiin tai tavallisesti postista noudettavana pakettina.

    Vastaanottajana itse tykkään myös tuosta smartpostin lokeroautomaatista, koska siellä ei ole koskaan kymmentä mummoa jonossa ostamassa postimerkkejä, kuten meidän postissa. (sekin samassa kauppakeskuksessa)
     
  14. 2mi

    2mi 1st gear

    Ei mikään ihme, jos Suomessa Itellan, sekä UPS, DHL, ym. kuljetukset maksaa enemmän kuin muissa maissa, kun jakelukuskit on mitä on. Yksi jakeluauto saattaa kerätä päivässä useita 80euron parkkisakkoja päivässä, ainakin Helsingin keskustassa. Ja montako niitä autoja pyöriikään päivittäin liikenteessä. Kaikki ne kulut maksaa se asiakas viime kädessä. Itsekin sitä jakelua teen keskustassa, mutta vähän katson mihin auton jätän, kun pomo pistää maksamaan itse kaikki parkkisakot, toisin kuin noilla isoilla firmoilla, joissa kuski ei vastuussa mistään.
     
  15. reijo

    reijo 3rd gear

    Vaikka hallitus näyttää seuraavankin Itellan hermostunutta tulevaisuuskamppailua kuin näytelmää teatterissa, se ei pääse vastuustaan. Posti on toimitettava kansalaisille kohtuulliseen hintaan. Se on perusoikeus.

    http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/va ... 49883.html
     
  16. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Eipä se minua "asiakkaana" kiinnosta sen jakeluauton pysäköintiongelmat vaan se tuotteen/tavaran perilletulo mihin se sitten on tilattukkaan ja DHL,n ja muidenkin toimijoiden rojuja on tullut Itellankin väreissä olleella kalustolla.
    P,S jaettu on itsekkin ja voimia ja jaksamista sinne kakkaniemelle onneksi ei sitä lumipaskaa ole kuin viime talvina.
     
  17. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    DHL:t ja kumppanit ajaa itsensä myös ulos hinnoillaan täällä kotomaassa... lähinnä siis pienemmissä paketeissa, isoissa en osaa sanoa.

    Smartpost on halpa tietyissä asioissa mutta pienissä paketeissa se ei ole halvin.
    Ja se että kun noita paketteja lähtee jonninverran kuukaudessa niin on oltava palvelupaketit jotka sitten yrittäjälle kustantaa tietyn summan kuussa, käytti sitä tai ei. Eli osa säästöistä karisee jo siinä, meidänkin oli osittain siirryttävä kirjelähetyksiin jotta saadaan toimituskulu-kustannuksia alemmaksi ja otettava riski jotta yksikään kirje ei huku matkalla.
     
  18. mando

    mando 3rd gear

    Saksasta tuli tänään paketti, 50cm*50cm*30cm,paino n.4.5kg, dhl toimitti, suomen päässä posti kotiovelle, h. 9.90 €
     
  19. pantera

    pantera Double Gearhead

    Iiso paketti 31kg papukaijan muonaa nahkahousumaasta kotiin kannettuna 9,90€
     
  20. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Saksasta GLS tuo max. 40kg paketin kotiovelle hintaan 34€. Paikalliskuljetuksen hoitaa kukas muu kuin Itella. Tosin lähellä maksimipainoa olevat jakelee Matkahuolto, mutta ne olen aina hakenut paikallisesta terminaalista. Saman kikkareen, usein vielä samassa paketissa kun lähettää Matkahuollolla eteenpäin Suomeen, maksaa se vajaat 40€, joka on mielestäni sopuhinta raskaasta paketista.
    https://gls-group.eu/DE/de/paketshops/paketshop-preise
     

Kerro tästä muillekin!