vanhempi jenkki käyttöautoksi? Järkevää?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja lesabre, 7.2.2009.

  1. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

     
  2. intiaani_chief

    intiaani_chief 3rd gear

    Juurikin viime marraskuussa lähti euroauto vaihtoon ja tilalle -90 4x4 laviska, en ole vielään katunut :)
     
  3. timant

    timant 2nd gear

    Jep, kiitoksia nopeista vastauksista. Laskeskelin tuon cittarin vuosittaisia kuluja n. 5k€ lainanlyhennyksiin, 2k€ bensaan, arvio arvonalenemasta 2k€ ja huolto, vakutuukset, katsastus yms 1,5k€... eli reipas kymppitonni autoon joka ei loppujen lopuksi edes miellytä itseä.. taitaa lähteä vaihtoon tai siirryn taksiin, kymppitonnilla varmaan kuluttaa aika paljon mersun takapenkkiäkin jo :D
     
  4. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Karkea laskelma, viimeksi kun oli Caprice farkku käyttiksenä, se vei sekalaisessa ajossa 12 satkulla ja puhtaassa matka-ajossa 10 satkulla.

    Oli käytössä melkein 2 vuotta, kilsoja 30 000/vuosi, eli ehdin jonkun 40-50 tkm sillä ajamaan, ongelmattomia kilometrejä.

    12 litraa satkulla x 1.6€/litra = 19.2€/100 kilsaa polttoainekulut. Sen jos kertoo keskimääräisellä 20 tkm/vuosi ajoilla, niin bentsaan palaa 3840€. Arvonalennusta ei noissa juurikaan ole ja huollot/korjaukset halvempia kuin uusiin. Lisäksi rahoitusta ei tarvitse.

    Eli 20 tkm/vuosi 12 litraa satkulla syövällä piilojameksella maksaa nykyhinnoin 320€/kk polttoainekuluissa. Uudessa shitty-maasturissa hinta tippuu nopeammin, kuin mitä käyttöjenkin tankkiin joutuu rahaa laittamaan.

    Noh, nyt ajan itse toistaiseksi toisella ääripäällä, 1 k€:n farkku citikalla.... Etanolilla polttoainekulut 11-12 €/satkulla, arvo ei oikein enää alene ja ylläpito vaatii rahan sijaan enemmänkin hermoja. Kunhan Xantia aikanaan viedään seinän taakse jemmaan, pitää varmaan käyttöjenkki taas itsekin hommata.
     
  5. Nokkamuki

    Nokkamuki 1st gear

    Eipä mullakaan kauheasti rahaa palaisi ajoihin vanhalla jenkillä. (12L/100km)
    Vuodessa kertyy n. 15tkm, 260€/kk.
    Vakuutus vaikka 500€/vuosi, 40€/kk.
    Yhteensä 300€/kk.

    Vectra kuluttaa noin 7,5L/100km
    Vuodessa kertyy n. 15tkm, 165€/kk.
    Vakuutus vuodessa n. 800€/vuosi, 67€/kk.
    Yhteensä 232€/kk.

    Vuodessa eroa 68€ x 12kk = 816e
    Jenkki on seuraava auto.
     
  6. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Jos nyt vanhasta veekasijenkistä ympärivuotisessa käytössä on kysymys, niin suosittelisin lisäämään tuohon 12 l/100 km kulutusarvioon 50 %. Ettei tule sitten yllätyksenä. Mun käytössä piilojames vei kesällä 15 litraa ja talvella vähän enemmän, nykyinen Cherokee saman verran, enkä automaattivaihteisilla eurokipoillakaan ole alle kympin kulutuksiin juuri päässyt.
     
  7. Nokkamuki

    Nokkamuki 1st gear

    Niin, ainahan nuo heittelee.
    Kyllä V6 Vectrakin hörppäsi, kun on näytön haluja.
    Mieluummin rahat bensaan, kuin veikkauksen peleihin.. :wink:
    Tulee pelailtua, kun jää ylimäärästä ja tappiolle jää aina.
     
  8. intiaani_chief

    intiaani_chief 3rd gear


    Vähän riippuu, oma lotja viennyt 11-14l välillä bensaa, ihan hyväksyttävä määrä yli 2000kg malmikasalle.
    4.3l ja manuaali loota.
     
  9. coroNet

    coroNet Gearhead

    Mulla takaveto pikkis 4,3 ja manuaali. Lähinnä lyhyttä pyöritystä kylän pinnassa, mutta pääsääntösesti roikan nokasta niin kulutus pyöriny tänä talvena 16-19l/100
     
  10. Nokkamuki

    Nokkamuki 1st gear

    Mites muuten tuo etäisyys polkimille, jos edessä on 3-istuttava penkki?
    Liikkuuko se? Ylettyykö tällänen 175cm polkimille selkä kiinni penkissä?
     
  11. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    jos tällänen just 152 cm:nen penkin ja ratin välissä ja jalat ylettyy polkimille alla ollen caprice farkku ni mix et sinäki. yhes dartis oli tyyny persiin alla ku jouset kuoleutunu penkistä.
     
  12. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä noissa sohvapenkeissäkin edestakassäätö on.
     
  13. Nokkamuki

    Nokkamuki 1st gear

    Hienoa. Perhana, kun tais mennä aiemmin linkkaamani Valiant.
    Nettiautossa päivittyny tänään tilaan "Ei myynnissä".
    Tarttee varmaan huomenna soittaa myyjälle, kun ei näytä vastaavan txt.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Txt ei monelle oikeen maistu. Todnäk meni vaan ilmotus umpeen.
     
  15. patsuli jaybird

    patsuli jaybird 1st gear

    Suosittelen vanhempaa amerikkalista käyttöautoa,itellä talaviauto vitutukset jäi -90 luvulle kun -98 ostin -66 impalan talaviautoks sillähän tuli piästeltyä hymyssä suin 2000 luvulle sen jälk -84 dodge ram van pensiini motila yhen talven nykyään tuo kaverilla kuopiossa,sitten tuli pensa chevy van -74 tällä tuli kurvailtua 5 talvee ainoo ärsytys tuossa vanissa oli lukoton perä,nyt alla ollu 5vuotta -80 camino 3.8v6 ja lukkoperä kulutus sekal:11-13L/100km paras tähän astisista.
    Rouvalle rakensin -65 4d Belairin 350+350 talavikäyttöön oli ihan muttereina ,massasin, suojasin ja laitoin alustaan kaikki uusiks,nyt ajettu 7 vuotta n:10-12t km talvi, ylläpito kulut vak,verot,kats,huollot,noin reilu tonni vuodessa, kulutus matka 13L/100km sekalaisessa kylä pyörityksessä 14-16L/100km,lämmin ja hyvä ajaa.
    Minusta aika järkevää ajella vanhalla kun ite pystyy kaiken tekemää tai vaikka teettäs vieraalla silti halvat huollot ja osat ja ei huku prisman pihaan harmaitten anjovisten sekkaan.
     
  16. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Hieno homma!Ja ihmisten olisi syytä huomioida myös se tosiasia,että meillä jokaisella on vain yksi elämä.On nautittava asioista silloin kun se on vielä mahdollista.
     
  17. juk1

    juk1 3rd gear

    Juu itella kans vähän iäkkäämpi ympärivuotinen käyttöauto 68 STW fairlane. Lämpöä piisaa pakkasillakin. Tekniikkapuoli tuli kylläkin päivitettyä vähän modernimpaan. Just äsken otin ekat savut 351w EFI koneesta. Jos nyt tällä motilla sais vähän enemmän kilometrejä vuoteen kun ei pitäs käydä niin paha alipaine lompakossa.
     
  18. impala67

    impala67 Double Gearhead

    jos kulutukset hirvittää niin 90-luvunkin jenkkilotjia saa kohtuuhintaan ja niissä ei se ruiskujen ansiosta niin paljoa heittele.
    mutta just niin pitää tehdä kuin itsestäs oikealta tuntuu.
    ajan viidettä vuotta buikilla talvisin koska duunimatka on niin pitkä ettei viitti millään kinnerillä itseään ahdistaa.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    ^

    Totta! Nyt eka talvi menossa explorerilla ja lesabrella. Explorerin kovin kulutus ollut 16 litraa/100km sisältäen nelivetoa ja kylmäkäynnistyksiä ilman roikkaa ja kaupunkisuhausta. Buikki vastaavassa mennyt 11 litraan.

    Siististi ajamalla maantiellä mennyt explorer 10,5 litraa ja buikkikin seka-ajossa helposti 9,5.


    Explorerkin painaa muutaman kymmenen kiloa vaille 2000kg ja tehoakin on niin että tuntuu vanhaan leppäjeeppiin verrattuna oikeen pirteältä.



    Tosin tunnelmakin on erilainen mutta ruisku varmistaa hyvät startit ilman kaasariprobleemia.




    Kavereilla mersua ja volvoa ollut ja kulutukset niissäkin järjestäen yli 10 litraa / 100km joten näillä mennään.
     
  20. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Toi järkevyys ja muutenkin, riippuu aika paljon siitä miten paljon ajaa. Mitä omasta kokemuksesta voin sanoo nii jos ajaa paljon nii japanin ihmeet on vaan jostakin kumman syystä käyttövarmempia kuin jenkit ja eurot. Jos se jenkkivehje on ihan oikeesti kunnolla kunnossa niin mikä ettei. Kyllä ne jenkit ainaki talvella käymään lähtee ja mukava ajaa. Mitä polttoaineenkulutukseen tulee nii isot autot kuluttaa aina paljon, valmistusmaasta riippumatta.Bensakoneiset kuluttaa kai yleensäkin enemmän kuin dieselit ja jenkkiläisiä dieseleitä, semmosia jotka oikeesti on kunnossa, ei ainakaan halvalla saa
     

Kerro tästä muillekin!