ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. pas2

    pas2 Gearhead

    Putella on omat kuviot tässäkin :rotfl:
     
  2. kapa

    kapa 3rd gear

    mulla samankaltainen toiminto kun putella, mutta mulle tulee tekstiviesti mistä numerosta on koitettu tavoitella puhelun aikana, ei koputuspalvelua.
     
  3. fairlane 66

    fairlane 66 3rd gear

    On näitä ihmeellisiä "ostajia" näköjään liikkeellä näin keväälläkin:

    Tämä ns. "ostaja" soitti edellisenä päivänä(melkein yöllä klo.22:15)kyseli autosta kaikki perus tiedot ja sanoi että menee duuni autoksi kun pomo oli sanonut että tarvitsee tilavamman auton ja sovittiin sitten että seuraavana päivänä tulee hakemaan auton,noh tulihan tuo pihalle asti,asialliselta tyypiltä vaikutti mutta mites olikaan,ostaja tinkasi pikkuisen ja raha vaihtoi omistajaa viideksi minuutiksi :rotfl:
    Siinä samalla sitten kun ruvettiin papereita täyttelemään niin tämä "ostaja" sanoi että ohjaustehostimen letku vuotaa(tihkutti eikä edes pahasti vaan oli sotkennu itse pumpun vuosien saatossa ja sai näyttämään vuodon pahalta vaikkei ollut,enpä itse moista huomannut :oops: )noh kaupat peruuntui sitten tuosta syystä ja "ostaja" sanoi että maksaa täyden hinnan kun korjaan/korjautan tuon ja tulee vaikka seuraavana päivänä hakemaan jos saan tuon korjattua,halusi varata auton viikoksi,no mikäs siinä sitten seuraavana päivänä hommasin ehyen letkun ja vaihdoin+pesin koneen etuosan ja soitin ostajalle niin selitteli että vaimo ei antanut lupaa ostaa autoa :rotfl: ....
    En kyllä tiedä onko muilla samanlaista kokemusta että "ostajat" laittaa uusimaan osia ja vakuuttelevat maksavan pyyntihinnan ilman tinkailuja ostavan heti kun "vika" korjattu ja kun pitäisi autoa tulla hakemaan niin keksitään tekosyitä(huomaa että alussa puhelimessa "ostajan" pomo oli sanonut että pitää hankkia isompi auto ja nyt ostaja selitteli että vaimo ei antanut lupaa ostaa autoa...?).

    Miksei tämä voinnut suoraan sanoa että ei ota autoa vaan piti sitten uusia osia hommata ja laittaa vielä korjaamaan sekä varailla :mad:

    Tuollainen teiden ritari :rotfl: osui omalle kohdalle,vittu mikä pelle.
     
  4. jariha

    jariha Double Gearhead

    pomo/vaimo toisille se on sama asia :rotfl:
     
  5. coistinen

    coistinen Gearhead

    Top 5 :D
     
  6. fairlane 66

    fairlane 66 3rd gear

    Niin ja koeajolla "ostaja" kysyi takuita että auto kestää parivuotta tekemättä yhtään mitään muuta kuin tankata ja ajaa....

    Auto on vuodelta 1986...ja hinta 2650e että vielä takuita tuon ikäiseen/hintaiseen autoon?just joo :poff:
     
  7. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Näiden hiihtelijöiden takia otin auton pois myynnistä ja säästän kevään, kesän ja alkusyksyn niin hukkaan sitten liikkeeseen vaihdossa.

    3 kyselijää oli. Ensimmäinen olisi halunnut että maalaan takapuskurin (muovia, ei ruostu) ja vaihdan jakohihnan 20 tonnia ennen vaihtoväliä. En mielestäni ole "hinta pompsahtaa"-miehiä, mutten ala ostajaa tuolla tavalla passaamaan, tinkiköön löysät pois jos on vain ulkopuolisen työn varassa. Tuosta puskuristakin alkoi ulina kun sanoin että se on jokaisen oma valinta haluaako parin tonnin autoon puskureita maalata, kun ei siitäkään ole varmuutta osaako maalari sävyttää beigeä.

    Toinen, asiallisin, olisi halunnut ostaa pelkät talvirenkaat. Jos olisi ollut harrasteauto, olisin myynytkin, mutta peruskäyttiksen oletetaan olevan kaksilla renkailla joten ei.

    Sitten tämä kolmas jobbarinketale. Ei voi muuta sanoa kuin että sienten popsimista vähemmälle. Näemmä ennenkin samalla tarinalla liikkeellä. http://murobbs.plaza.fi/autot-ja-muut-m ... 1712914800
    Se vanha "kaverille ostan, kaveri merillä" -huijaus olisi ollut uskottavampi.
     
  8. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Joskus olin mopoa myymässä pois. Ostaja tuli katsomaan ja kävi koeajolla. Kytkinkahvassa oli aivan olematon säätöhomma,kytkin jäi vielä vähän ottamaan pohjaan painaessa. Tarjouduin, että voin sen säätää vaikka nyt niin saavat mopon mukaan. "Ei kyllä tähän pitää kytkinlevyt vaihtaa. Niin ja vaijerit!" En vaihtanut, seuraava ostaja löi rahat näppiin ja tehtiin paperit. :)
     
  9. impala67

    impala67 Double Gearhead

    myin wanhan paskan auton, jossa kytkinlevy kohtuu loppu, nettiauton hinnastoon halvin hinta muutama satanen ja äkkiä eroon.

    ostaja soittaa että poika tulee hakemaan, onhan se leimattu?
    -on, leima voimassa vielä puoli vuotta.

    poika tulee ja lyö rahat käteen autoa käynnistämättä. selvä.
    lähtee ajamaan poispäin kauhealla huudatuksella...
    poistun pikavauhtia bussipysäkille ja huokaisen kun auton takavalot katoaa näkyvistä- suoraan katsastusasemalle ja luotutustodistuksella ilmoittamaan uuden omistajan tiedot- ei tarvitse jättää asemalle mitään, tällä selvä.

    menee 2 viikkoa ostaja soittaa että haluaa purkaa kaupan. kuulemma vaihteisto hajosi.
    noh, rahat on juotu ja se siitä. onnea valitsemanne ajoneuvon kanssa, voin kyllä lähettää haynesin korjausoppaan joka sattui hyllystä löytymään kyseiseen malliin, ihan vain lohdutukseksi.

    posti palauttaa kirjan koska ostaja ei ollut käynyt sitä postista hakemassa.
    menee pari vuotta-...

    trafilta selvityspyyntö kun ostaja väittää että auto ei ole hänen, se oli vain "koeajossa" (200km:n päässä). semmosta. otti kyllä päähän raapustella vastinetta moiseen puppuun.

    ETTÄ TEHKÄÄ AINA LUOVARI, ja näyttäkää se katsastusasemalla!!!
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Vaimon auto oli myynnissä, ensimmäinen joka soitti, tuli käymään ja vei auton mennessään. Eikä tinkinyt.
    Nissanilla tuli ja kahdella nissanilla lähti.
     
  11. Timmo

    Timmo 1st gear

    Öö siis kävit näyttämässä luovarin ja sitten kahden vuoden päästä itkevät, että mitään tietoa ei ollut. Tässä on kyllä katsastuskonttorin moka. Vai luovarista huolimatta alkoivat väittämään, ettei se ole pätevä?
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mä oon ratkaissu ihmeellisten ostajien ongelman. En myy enää mitään. Autot pidän itsellä ja kaikki tarpeeton hävitetään toimittamalla ne romumiehelle. Se ei ala vaatiin uutta käytetyn hinnalla.
     
  13. Rimmed762

    Rimmed762 1st gear

    Taisin itse kuulua tähän sarjaan "ihmeelliset ostajat" vähän aikaa sitten.

    Olin ostamassa hyvin asiallisen oloista Chrysler Neonia kakkosautoksi ja yksi 2001-mallinen löytyi läheltä. Vaihdelaatikkovikainen eli juuri sellainen kun olen etsinyt. Tarkoitus oli opetella tomaatin korjausta ja tuo olisi ollut aivan ideaali. Vähän maileja mittarissa ja hinta enemmän kuin kohdallaan.

    Sitten meni tallipaikka. Ja koko homma kusi. Hävetti aivan perkeleellisesti soittaa ja kertoa tilanne. Parkkipaikalla ei vaan omalla budjetilla pystynyt tekemään laatikkoremppaa.

    Jos myyjä lukee tätä niin pahoittelen edelleen.
     
  14. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Mulla on muutama tuttu, jotka pyörittävät kakkosautoina* muutaman satasen pelejä ja tästä mallista en ole koskaan kuullut mitään negatiivista. Eli kun leima tulee täyteen, Kuusaalle vaan tai sukulaispojalle peltoautoksi.

    *ei välttämättä kakkosauto. Käytetään esim. prätkää tai julkisia arkiliikenteeseen.
     
  15. Chevette

    Chevette 3rd gear

    Eipä tommoses mielestäni hävettävää kun soitit,kyllä tässä tosielämässä tulee vastoinkäymisiä jolloin joutuu miettimään mitä budjetti sanoo
     
  16. Rimmed762

    Rimmed762 1st gear

    Kyllä se tuossa vaiheessa ja edelleen vähän hävettää. Pitäisi aina varmistaa loppuun saakka.

    Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. :)
     
  17. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Itseänikin hävettäisi. Mutta uskalsit soittaa, siinä on jonkunlaisen selkärangan merkki. Mikään ei ärsytä niin kuin ne "tullaan hakemaan" -miehet jotka reteesti ilmoittavat ostavansa, mutta immaterialisoituvat kokonaan kun pitäisi olla tontilla.

    E: Muuten tuosta soitto vs. sähköposti -jutusta. Jumalauta kun on jännittänyt silloin kun on soittanut jenkkeihin tai britanniaan. Mutta kyllä se palkitseekin kun saa asiansa hoidettua. Ei siis liity auton ostoon, mutta näin aiheen vierestä.
     
  18. RedFormula

    RedFormula 1st gear

    Jep, näin voin tehdä onneksi nykyään itsekkin. Eli kulkea julkisilla. Olin pari vuotta sitten myymässä talviautoani pois, koska perheessä oli 3 muutakin autoa, niin se oli ylimääräinen. Auto oli -93 mallia, kaksilla renkailla ja leimaakin tais olla 3kk jäljellä. Ainut tiedossa oleva vika oli hieman vuotava pakoputki. Toimi koko talven ilman pienintäkään vikaa. Rahaa olisin halunnut tästä kaikesta huimat 200e. Otin hyvät kuvat ja nettiautoon myyntiin. Sitten alettiin kyselemään: " varaatko viikoks, pääsen sitten vasta katsomaan?", " Millon jakohihna on vaihdettu?" (tavallinen auto, halvat varaosat) No, en tienny millon oli vaihdettu, Tarjos satasen.. Ilmotus oli päivän siellä, sitten kyllästyin ja soitin romu-ukolle. Tuli hakemaan samana päivänä, makso 50e ja sano, ettei ikinä tarvii nähdä tätä enää missään. Pidin talvirenkaat itselläni ja myin 80e eteenpäin. Noh, jonkun kympin tässä ehkä hävisin, mutta, ai että kun oli helppoo kun ei tarvinnu kaikenlaisten kylähullujen kanssa asioida.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ostajia tai vaihtajia, nykyään aika sama.

    Autoon tarjottu vaihdossa jos minkälaista ja välirahankin kanssa. Kiva ottaa vaihdossa joku auto minkä jakopääremontti just edessä, osat maksaa 200e vaikka itte tekis ja pajalla tottakai +500e. Mikä on tälläiseenkin sitten järkevä väliraha? Sataset kun sulaa heti jo pelkkään jakopäähän.
     
  20. kingsway

    kingsway Gearhead

    Tais olla ensimmäinen kauppa kun auto meni kaupaksi ilman tinkauksia.
    kyse alle tonnin käyttöräpsystä. Ostaja tunki rahoja kouraan ennenkuin ehdin kunnolla vikoja luetella. Talvirenkaatkin piti työntää väkisin matkaan, meinasi sen verran vauhdikkaasti liueta. Onneksi olin ehtinyt omat tavarat autosta ottaa jo aiemmin.
     

Kerro tästä muillekin!