van 6,5TD -99 vaihteisto vikaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja ma-ke, 21.5.2014.

  1. ma-ke

    ma-ke 1st gear

    Normi ajossa laatikko toimii muuten hienosti mutta hyppää toiseksi suurimman vaihteen yli. D:llä on siis vain yksi vaihde, joskus saattaa löytyä toinenkin mutta hyppää heti sen yli. Kun kiihdyttää kolmosella läppä lattiassa ja vaihtaa D:lle niin kas kummaa siellä onkin 2 vaihdetta. Mikä voisi olla vikana? Mikä laatikko näissä on?
     
  2. juy40

    juy40 Gearhead

    Oireisiin en uskalla sanoa mittään, mutta laatikkohan on 4L80E.
     
  3. tabs

    tabs Gearhead

    ^noin sen kuuluukin toimia. Vaihteita siellä on 4 + turbiinilukko. Eli kun ajat pikku D:llä sulla on käytössä 1-2-3 ja lukko tulee peliin 70-80 paikkeilla.
    Isolla (D):llä ajaessa on 1-2-3-4 ja turbiinilukko. 4 vaihteen ja turbiini lukon kytkentä nopeus on lähes sama, joten se ikäänkuin hyppää nelosen yli.

    Lukon kytkeytymisen huomaat kun ajat esim. 80:ä ja painat vähän jarrua vasemalla jalalla, kaasun pysyessä samana. -> Kierrokset nousevat vähän, lukko pois...
     
  4. Samilainen

    Samilainen 1st gear

    Eikös lukko kytkeydy ajettaessa n.62km/h tasakaasulla jos siis (D) valittuna ja D valittuna niin lukko ei mene päälle

    Owners manual käteen ja lukemaan mite laatikko toimii ja sitte sisäistämisen jälkeen kokeilemaan käytäntöä
     
  5. tabs

    tabs Gearhead

    ^ Toi on TH700:n ja (4L60e:n) systeemi, 4L80e on erilainen, siinä on pikku deelläkin lukko. Ja lukko kytkeytyy vasta n.70km/h jälkeen.
     

Kerro tästä muillekin!