Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

  1. Vesiapina

    Vesiapina 3rd gear

    Siis mikä on bootti? :D
     
  2. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Se on eräänlainen suoja- ja koristepeite, joka levitetään laskeutuneen rätin päälle. Suomen kesässä sitä jaksaa harvoin paikoilleen asetella kun vähän väliä tulee vettä kumminkin... Ihan turhaan jenkkipelle siitä vinkuu.

    Ite oon ekaa kesää koittanu pelleillä ton parade bootin kanssa, ollu sen verran hyvät kelit. :D
     
  3. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Just näin. ko jenkkityyppi on edsel piireissä vihatuin mies. tehnyt kuulemma pitkku petksia vaikka kuinka, lukenut jonkin verran tiilenpäitä, usean 60 ford avon runkonmerron kirjaima vaihdellu + lisännyt edselin pellit yms.. Joku tyyppi oli ostanu 80000 usd:llä mukamas aidon 60 edsel avon, ja kuis ollakkaan yks edsel tietäjä oli kurkannut auton taka akselistoon, ja huomannut että fordin alusta tässä on.. 76 kpl vain tehtiin 1960 edsel avoja, ja niitä tiedetään nyt noin 60 kpl, ja niistä aikankin 10 on tehty 1960 fordista.
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    On kaveri kyllä siinä oikeilla jäljillä, että onhan se avo ruma ilman sitä boottia. Joskus epävakaisella säällä tulee kyllä itekkin jätettyä pois. Tosin aika harvoin tulee nykyään paskoilla keleillä ajeltua.
     
  5. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Mulla kans Electrassa ollut ekaa kesää toi käytössä. Mokamiehen kanssa samoilla linjoilla. Pitäishän sitä kai käyttää varsinkin kun ite menin ompelemaan rätin sisälle verhoiluja. Tajusin vasta tossa yks päivä että rätti alhaalla nää mun "ompelukset" on just kaikkien silmien alla, no ehkä saadaan matskua tähän topikiin jonkun Marttakerholaisen nähdessä sievät aikaansaannokseni.
    SORI OT.
     
  6. BT.justice

    BT.justice Gearhead

    Mulla tuli aina laitettua toi,jotenkin kivemman näkönen silmään sitten :)
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites olikos pösössä vai rellussa se boot kiinteätettävissä siihen hattuhyllyyn ja sit kun katto ylös niin takareuna vaan irti ja bootti hattuhyllylle ja katto ylös


    Niin ja itellä kokemusta pehmeä kattoisista escort;ista ja se on hyvin kaunis ilman boot;tia, mut bootin kanssa ruma.
    Samaan aikaan oli markkinoilla rellu ja siinä kattorakenne oli todella ruma ollessaan alhaalla
     
  8. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    mac`s lta tuli uusi buutti 2-3 v sitten edsellin, yllättäin siinä tuli pussi mukana irto neppareita. Ne on aika häiritsevän kiiltäviä, jotenka en ole niitä vielä asennellut. Matka ajossa aina takapenkkiläiset vaativat sulkemaan katon jos vauhtia on 100 km/h, jotenka aika usein tuota kattoa ylös-alas liikutellaan, eipä viitis buuttia laitella. Mulla Edselissä myös alkuperäinen korpuuntunut buutti, se kuulemma ameriikasta lähtiessään oli aivan viimeisen päälle, ja se Jasonin mielestä on ihan varmmaan vaihdettu täällä suomessa huonompaan ennen kuin edsel mulle tuli. Myös sain haukut siitä että miksi WWW renkaat ovat vaihtuneet kapeisiin valkosivuihin, olivat kuulemma uudet todella vähän ajetut. Edellinen omistaja oli ne vaihtanut täällä kun ne oli aivan korppuna.. Jason oli ne varmaan ostanut 80-luvulla :rotfl:
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Sano sille vaan, että ei mitä turhaa höpötteelee jonninjoutavaa toisten autoista ja auton ulkonäöstä.
     
  10. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Bootin käyttö ja sen vaikutus auton ulkonäköön lienee samanlainen makukysymys kun äskettäin toisessa topickissa käyty keskustelu avoautolla ajelusta ikkunat ylhäällä :D
    Itse tulee tuo kyllä laitettua paikoilleen, mikäli näyttää olevan poutaa odotettavissa. Jos taas todennäköisyys siihen, että matkalla joutuu katon nostamaan sateen takia on ilmeinen, niin en laita.
    Itse pidän oman autoni kohdalla ulkonäköä siistimpänä bootin kanssa.

    Aihetta liipaten itse kommentteihin ...
    Eilen pysähdyin suojatien eteen katto alhaalla. Suojatietä kävelysauvojen kanssa köpöttelevä mummo katseli tarkkaavaisesti ja kysyi sitten kohdalle päästyään; "eikös tuossa tule reumatismia?"
     
  11. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    juu, se myös arvosteli minua rankasti kun lisäsin silmäluomet, oli auto peruuttomasti pilalla.. hauska tyyppi, ajoittain hyvin synkkine kommentteineen. Edsel piireissä hänestä käytetään YKW nimistystä, nimeä ei saa sanoa edes ääneen :rotfl:
    Sanoi myös että joku ruotsalainen oli ostamassa ko edseliä 10v sitten, olisi hyvät rahat saanut, mutta ruotsalainen kertoi miten hän aikoo jalostaa autoa, eikä suostunut myymään sitä :rotfl:
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nii-i, kannattais pitää ne ikkunat ylhäällä :D
     
  13. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Juuh... alhaallahan ne olivat ja boottiakaan en ollut rätin päälle virittänyt :rotfl:
     
  14. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Tuohon pihalle kun tuli vähän aikaa sitten peruuteltua parkkiin, niin naapuritalosta vanha pariskunta oli menossa autolleen, kun könysin tuosta omasta harrasteropposesta pihalle, niin mummo hieman katteli tuota autoa ja tokas et aika pörhäkkäät :lol: äänet, onks siinä pakoputki rikki. :rotfl: :poff:

    Kieltämättä meteliä on turhan paljon omastakin mielestä, varsinkin kun ääni on sekoitus jotain scanian V8:a ja Suomenlinnan lauttaa... Simmonsin pillistä on tainnu vissiin villat painua läjään tai sit lähteny kokonaan kävelemään. Pitäis varmaan katella uutta huilua jossain vaiheessa... :odroll:
     
  15. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    :rotfl: Tarkoitatko torilta vai katajanokalta lähtevää lauttaa? Viime kesänä kuuntelin muutamaan otteeseen sitä katajanokalta lähtevän lautan soundia..
     
  16. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Onko niissä muka jotain eroa? :lol: Mut joo, en oo kuullu ku sitä torilta lähtevää. :poff:
     
  17. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Istuin autossa näpyttelemässä kännykkää emäntää ja junioreita oottelemassa, ni alakerran naapuri käveli ohi ja kysy et näpyttelenkö uutta softaa valluun... :poff:
     
  18. 360fourbarrel

    360fourbarrel 3rd gear

    Saariselän reissulla pysähdyttiin tankille Rovaniemellä Napapiirin Shellillä. Vääntelin Challengeria parkkiin kun toisen auton takaa tuli isänsä kädestä kiinnipitäen 2-3 vuotias poika. Poika jäykistyi niille jalan sijoilleen ja tuijotti amerikan ihmettä. Polkasin vielä malliksi vähän kaasua niin poika näytti peukkua ylöspäin! :D
     
  19. Tarkeet

    Tarkeet 3rd gear

    Aikalailla koko lyhyen elämäni haaveillut jenkkiautoista, joten viimeinkin tämän threadin innoittamana oli hankittava ensiautoksi kasikymppinen lintta aspeni kutvosella. Vaikka mikään esittelypeli ei tosiaan olekaan, niin yllättävän paljon on tullut positiivista kommenttia ja kehuja.

    Moni kaveri oli aika skeptinen kun kerroin hankinnasta.
    "Sullahan menee kaikki rahat sen korjauksiin ja bensaaki menee ihan älyttömästi"
    Kummasti muuttui asenne kun ensimmäisen kerran pääsivät kyytiin/rattiin :D

    "Sul on aika magee auto, ja nää äänet!"
    (Vaikka eihän tuo släntti nyt oikeestaan pahemmin mitään ääntä pidäkään...)

    Ja tossa parkkipaikalla autoa vähän siivotessa naapuri tulee siihen tervehtimään ja tokasee samalla: "Sulla on muuten koko parkkipaikan hienoin auto".
    Kummasti piristää aloittelevan aspenistin päivää tuommoinen.

    Alan ymmärtää miksi tätä harrastetaan :D
     
  20. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    Kävin joku aika sitte kaverilla kylässä Dusterilla ja kun sain auton parkkiin tuli sen naapuri pihalle ja huusi:
    -pakko oli tulla kattomaan mikä täällä mörisee, tos on varmaan hirveen kokonen moottori!
    Minä vastasin että ei nyt sentään, ihan pikkulohko on johon naapuri sanoi:
    -Niin varmaan, kuitenkin joku kolmelitrainen.
    ööh joo...
     

Kerro tästä muillekin!