Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. villeri

    villeri 2nd gear

    Sisäkierto laitetaan päälle siitä puhallus-suunnan nupista. Jos sisäkenno vuotaa tai ilmastointi ei toimi niin huuruset lasit on aika varmaa...
     
  2. 66monaco

    66monaco Gearhead

    kandeeko Diesel Auto Powerin suuttimia ostaa? lähinnä 5x12 mielessä...
     
  3. Rannis

    Rannis 3rd gear

    kyllä niitten suuttimia on kehuttu, toinen paikka on ducky fuel injection, sieltä hommasin omat, toimituksessa oli vähän ongelmia vaan.
     
  4. 66monaco

    66monaco Gearhead

  5. Rannis

    Rannis 3rd gear

    mun 5x12 olivat muistaakseni 450€ rahtineen ja sain pitää omat vanhat rungot, ja kävi sellannen tuuri että ei jäänny tulliin koska pyysin chrisiltä että ei laita mukaan kuittia.
     
  6. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    DAP suuttimista ei ole kokemuksia. Mutta miksi ei 5x014 kokoiset suuttimet suoraan? Ne ei jäis ihan heti pieneniksi jos nälkä kasvaa syödessä. Ja toimivat vakioturbon kanssa ihan hyvin. Ei tarvitse platea laittaa ihan eteen :wink:
     
  7. 66monaco

    66monaco Gearhead

    ei oo hirveesti varaa kasvattaa nälkää :D jokapäiväinen käyttöpeli on niin aattelin noi sais riittää ja tosiaan vakkari föönillä kyllä mennään. halvallahan ei saa hyvää mut aatelin jos joku tietäis noist ettei ne iha heti levii ni vois kokeil...
     
  8. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Ainut käyttis tää rami on mullakin :) Eli sen mukaan sitä rakennetaan, että se olis liikenteessä kokoajan. Tosin keväällä ajelin kuukauden laina-autolla kun aski sanoi sopimuksen irti suuttimien vaihdon jälkeen :oops:

    Mites sitten noi Panzen myymät 70-100hp suuttimet? Ne on lähes saman hintaiset kun DAP ruutat. Jos en väärin muista niin ainakin Hooveelta löytyy kokemuksia niistä.

    http://www.nettivaraosa.com/auton-varaosat/924704
     
  9. 66monaco

    66monaco Gearhead

    no juu! eipä tullut dtech mieleenkään! jos vaan ovat tolla 145 kulmalla niin mikisipä ei :)
     
  10. Sami_H

    Sami_H 1st gear

    Mulla on 5x016, nekään ei vaikuta yhtään liian isoilta. Turha laittaa "pieniä" kun se nälkä kasvaa kuitenkin. Pumpusta vaan säätöjä pienemmälle jos savuaa.
     
  11. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    on joo pari vuotta sellaiset olleet. ei ole kokemuksia muista virisuuttimista, niin vaikea verrata. mutta kyllä niillä ainakin lisätehoa vakioihin nähden tuli :) Tuskin nuo mitkään parhaat on, halvat kylläkin ja ihan tyytyväinen olen ollut. Yks vuosi rungostaan heti uutena, mutta se meni toki takuuseen.
     
  12. 66monaco

    66monaco Gearhead

    hhmm totta tuokin.. mut sillä mennään ettei orkkis turbo hetkeen ainakaan vaihdeta ja ahdot tultais pitämään 35-40 psi...muut muutokset mitä aatellu tehä on 4000 gsk kitti 60 lbs venajousilla, ehkä 191 deliveryt? uus parempi 4" putkisto ja ajoitus 15-16 asteeseen, kansi pulttien kiristys...enempää en meinaa laitella...paitti jos ei jostain satu ilmestymään paljon 4 numeroisia summia tilille :D
     
  13. 66monaco

    66monaco Gearhead

    kyselin noista dapeista kummelifoorumillakin niin siellä ilmeisesti joku niitten edustaja lähetti viestin:
    "Greetings to a Cummins enthusiast in Finland.
    It is much better to get injectors built from Genuine Bosch. The injectors you referenced are our older style that are not extrude honed. We sell them at a discount to get rd of old stock. 5X 012 90HP Dodge RAM Cummins Turbo Diesel performance Injectors 94 98 5x12 | eBay ??

    Feel free to order from our website any of these. http://www.dieselautopower.com/Diese...-1994-1998.htm We can ship USPS with lower value so VAT is lower. use coupon code DAP5 for additional discount. 801-618-2151"

    koittaa myyntiä tietenkin saada :D
     
  14. Tuomo_

    Tuomo_ 1st gear

    Löytyisköhän tälläsiä polttimoita ledeinä Suomesta? Omat kvg taidot ei tuottanut tulosta. Pakkivaloiksi yhden parin tarttis...
     
  15. minikone

    minikone 2nd gear

    No, välillä aina haaveilen siitä että laittais remmin ton turbon kaveriks. Niin mites se on tehty, työntääkö remmi ahtonsa turbon läpi vai täytyykö niillä olla joku ihmeen läppä systeemi ? Tiedetäänhän se yks auto, mutta en tunne sen tekniikkaa.
     
  16. 66monaco

    66monaco Gearhead

    siinä turbo työnsi remmin läpi...ei ehkä paras keino kun remmin "ruuvit" "ahistaa" ...jollain siis pitäis saada turbon paine remmin ohi? viisaammat korjatkoon, mulle ei näistä virityksistä vielä niin paljoa tietoa ole :D lukennu että fixuin tapa saada näistä voimaa ois se perinteinen tuplat...
     
  17. Antti M.

    Antti M. 3rd gear

    Ei sillä remmillä kannata turbon läpi puskia(ja sais olla aika julman kokonen bloweri, että kannattais), turbolla puskee remmin läpi niin remmi vähä kertoo painetta(ei ahdista). Remmissä on vaan se juttu, että sillä ei oikein kannattavasti pysty 1bar suurempaa paine-eroa tuottamaan, joten cummituksen tapauksessa itse ainakin kallistun tuplaturbon kannalle. Toki remmiä voi käyttää vaan alakierroksilla ja turbon herättäjänä ja ohittaa sen ku turbo alkaa puskea, mutta sitte jää taas tehot vielä alemmas. Ja jos käyttöautoon aattelee niin pitäs keksiä miten tuota remmiä ohjais(ilman jotain "tietokonetta" mielellään) niin, että tyhjäkäynnillä ja tasakaasulla ajellessa kierrättäis ilmaa ittensä ympäri eikä näin ollen juurikaan haukkais kampiakselilta tehoa jne. Bensakoneessahan tuon ohjaus käy helposti imusarjan alipaineella.

    Yksinkertaistettuna vielä, remmin siis on kyettävä tuottaa enemmän ilmaa kuin kone haukkaa eli 5.9l tapauksessa pitää blowerin tuottaa yli 3litraa per kampiakselin kierros, että päästään paineen puolelle(näin niinku teoreettisesti, tiedä sitten todellisuutta). Jos ajatellaan, että blowerilla yksistään tuotettaisiin 1 bar ahtopaine(2bar absoluuttinen paine) ja blowerin imupuolelle pusketaan turbolla 1bar ahtopaine(2bar abs.) tulee moottorille 4baaria absoluuttinen paine eli 3 baarin ahtopaine. Esimerkissä vaan tulee jo blowerin läpi 2 bar paine-ero eli käytännössä ei oikein onnistu noilla luvuilla, pitäs melkein pyörittää bloweria hitaammin. Näin oon asiat ymmärtänyt, korjatkoon joku jos olen väärässä.
     
  18. minikone

    minikone 2nd gear

    Niin, kai sitä tuplia pitää tosissaan alkaa kattelee, jos jonain päivänä sais jotain helpotusta noin pakolämåöihin ja vielä joskus voi kone erässä syöttää kunnolla.
     
  19. 66monaco

    66monaco Gearhead

  20. elmer

    elmer 3rd gear

    Sen mitä pari vuotta sitte jenkeistä kyselin aikas hinnoissa varmasti täydellinen tupla setti. Vaikka mitä ilman ahtimia, yhtä ahdinta(vakio ahdin toisena...) , pelkkiä putkia, ihan palikoinakin löyty....

    Tietty sen irto paloista ajan kanssa saa tehtyä mutta rälläkkä/mig kamppeilla ei viittiny....
     

Kerro tästä muillekin!