Dodge Ram Vanit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja DamnNoNamesLeft, 19.1.2011.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

     
  2. Sambo

    Sambo 1st gear

    Täällä sama juttu,tasan sama alue(kapea suikale) tyhjää täynnä eli oli pelkkä pohjavaneri ja matto sen päällä.Mutta vain kuskin puoli,toinen vielä ehjä.Minusta näytti siltä että ruostuminen oli lähtenyt Suomessa jälkiasennetun lattiavanerin ruuveista alkuun-tiedä häntä sitten.Olisko siinä ollu jotain kemiaa kun ruuvit oli mustia,ns. kipsilevyruuveja jotka ei tunnetusti kovin hyvin korroosiota kestä ja takapenkin allahan on akku joka on saattanu joskus haljeta/vuotaa ja neste kulkeutua lattian uraa pitkin taakse.Olis vaan niin samalla linjalla tuon aukon kohdalla..Ja ellei akulla ole asian kanssa mitään tekemistä-voisi olettaa että jossain vaiheessa ruostuu toinenkin puoli.Autollahan ei ole ajettu kovin paljoa,joku päälle 120tkm vasta,käyttöönotto -91.

    [​IMG]

    Tuossa kuva korjatusta alueesta.
     
  3. _WiLLe_

    _WiLLe_ 3rd gear



    Pientä päivitystä.
    Nyt on autoon laitettu jakopäähän kaikki uudet hilut.
    Samalla vaihdettu venakoppien tiivisteet. Oli niin väljä ja löysä että pieni jakajan kääntely ei vaikuttanut.
    Nyt kun jakajan kääntää siten että autossa on rykiä ja kulkee siten kuin auton kuuluu, sekä käy tyhjäkäyntiä hyvin ongelmaksi tulee se että kun heittä vaihteen silmään, auto sammuu jollei anna heti kaasua.
    Kun kääntää jakaa siten että ei sammu kun laittaa vaihteen silmään niin käy tyhjäkäyntiä helvetin huonosti eikä kulje mihinkään.
    Mikä vialla.
    10 asteen ennakolla joka vissiin hyvä tuolle koneelle, ei toimi.
     
  4. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Täällähän on sikinyt hyvin keskustelua aiheesta. Tosiaan vaneihin tuli palattua takaisin.

    '84 B250 Custom, 225+904. 97-98 tullut suomeen kanadasta. Tää on alunperin semmonen work-truck mallinen, eli kakspaikkanen tyhjä paku eikä ikkunoita kyljissä. Saa nähä mitä lattiasta paljastuu kun puran väliseinän pois ja saa lattiavanerit irti. Tuuhan laakkius ostelemaan osia, tossa on taas yks purkuautokin pihassa. :D

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Saakelin komia värkki! Itellä oli samantyylinen broncco aikoinaan, valkoinen mikä virttynyt ja naavautunut. Hieno ois pitää noin, ei ois mikään tekopyhä ruostutus tai muu epäaito kommerverkki.
     
  6. Toke

    Toke Gearhead

    Kaverilla olis tohon perään sopiva samankuosinen munavaunu mpk grandesse, ois myynnissäkin...
     
  7. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Kiitokset Karpov, määkin tykkään tosta ulkonäöstä.. Vois sen ennen talvea pestä mut jos nyt kävis jossain ruisinkis tolla kuosilla. Älä Toke yllytä hullua. :poff: Tuolla mahtuu nukkumaan sisällä kaks ihmistä mukavasti.

    Tänään sisustan purku jäi siihen vaiheeseen että lattiavanerit vielä kiinni ja yks seinävaneri kiinni uretaanilla..
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tässä ihan vanikuume vielä iskee stna...

    Dodgessa on vaan sitä jotain mikä chevyistä uupuu eikä nuo foortitkaan niin erikoisia ole vaikka muuten en mopar-miehiä olekkaan.
     
  9. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    ^ Osta osta. Jonkun verran näitä vielä löytyy parkkiksilta ja metsistä/pihoista. Hyväkuntoiset on jo harvassa. Ja joo, eiköhän nää tekniikoiltaan ja koreiltaan seiso samalla linjalla chevyjen ja fordien kanssa. Dodge on vaan omaan silmään hiukan paremman näköinen.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jep ja en tykkää chevyn ahtaasta pedaalikombosta. Vielä erityisesti 318tbi hieno moottori ja siihen perään 3-lovinen loota.
     
  11. Toke

    Toke Gearhead

    Onko foorumilaisilla tota uudempikorista dodgea kuinka monta? Ittelle tuli hommattua tollanen henkilöauto -96. Muutenhan nää taitaa olla samaa peruskauraa paitsi tekniikan osalta, ja mitä nyt ulkoo hiukan hiottu kulmia pois...
     
  12. Käkö

    Käkö Gearhead

    Uudempikorinen olis kyl kans kiva mut ei tääkää huono oo, mun ja faijan kimppakärry, on tavaratilaa ja kuus ihmistä mahtuu kyytiin, ikkunoita ei oo ku noi mitä kuvas näkyy... :)

    [​IMG]
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei jeesus! Ompas siinäkin komia peli!


    Mulla kans ikävä entistä B350mppistä mikä oli muuten taloudellisin vaneistani vaikkei uskois :) Jos tuo on alkuperäisesti umpinainen niin ei noita joka puussa ole kasvanut.
     
  14. Käkö

    Käkö Gearhead

    Kyllä se näyttäis alkuperänen olevan, heh, toi 250 custom, joo, ei oo varusteita ja plussana vielä pakettiautoksi rekisteröity eli ei tarvi edes c-korttii, alun perin kuulemma ollu floridas kalakauppiaalla mut eix kaikki tollaset pakut oo just ollu kala/kukkakauppiaalla uutena... Niijuu, joku on kuitenkin Suomessa sahannu tonne takakattoon tollasen ultrahianon veneen kattoluukun... Huh huh :) Mut hiton hyvä ajaa toi on ja maantiellä ei vie edes paljoo vaik on kaasarikoneinen ja vielä orkkis kaxreikäsel varustettu...
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    Ikinä edes nähnyt Suomessa moista liikenteessä.

    Muutama vuosi takaperin kun etsin vania ei tullut pieneen mieleenkään, että sellainenkin ihme saattaisi olla täältä kotimaasta ihan ostettavissa.

    Päädyin sit vuoden 90 tbi versioon. Ihan kiva auto sekin oli ja ajoi sen hetkisen tarpeen, mutta harmitus oli hirveä kun muutama kuukausi myöhemmin eksyi nettiauton sivulle ja siellä oli vm 94 kaupan kasi piste ruiskulla ja vielä ihan kohtuulliselta kuulostavaan hintaan. :cry: :cry:
     
  16. Toke

    Toke Gearhead

    Mulla on ollu 4 kpl tota vanhempaa ja nyt eka uudempi tolla 5.9 magnum koneella (muuten myynnissä kun en oikeen tiä mitä tahtoisin). Aika sama autohan toi on, tekniikka vaan uudempaa ja korista tehty kauniimpi?? Kivoja autoja kuitenki... Joskus vielä hommaan sen vanhakoppasen...
     
  17. rb

    rb Double Gearhead

    Se mitä omaan vaniin eniten aikoinaan kaipasin, oli alavääntö ja sitä olisi 360:ssä tarjolla jo ihan eri malliin verrattuna siihen, mitä 318 kykenee sitä tarjoamaan.

    Aikoinaan mulla oli vm 88 pikappi 360:lla ja vaikka siitä vielä puuttui ruiskut ja loikkarit, niin silti 360:sen luonne teki ajamisesta mukavan rentoa.

    Kyllähän 318 raskaalla kaasujalalla kuljettaa vanin kokoista järkälettä yllättävän reippaastikin, mutta kun valtaosa ajosta on muun liikenteen mukana pysymistä, niin vääntävä mosa helpottaisi sitä kummasti.
     
  18. Toke

    Toke Gearhead

    Mulla oli edellinen -91 5,2 hiukan helpommin hengittäväks tehty mut kyl toi nykyinen tuntuu tosiaan melko oikeelta moottorilta tollaseen autoon, kun ei niitä isolohkoja oo kerran saatavilla :)
     
  19. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    ^^^Paljos tollasen uusikoppaisen 360 ruiskuvehkeen oikea mitattu kulutus mahtaa olla maantie- ja kaupunkiajossa?
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Heitän mutun omista tutkielmista ennenkuin tulee käyttäjältä oikea arvio:

    Veikkaisin että ei juuri alita tpi koneen kulutusta, ainakin uudemmat fordin ja chevyn vanit jotkut jopa syöneet enemmän kuin tehot ja painot kasvaa.
     

Kerro tästä muillekin!