Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Mahtais olla maailma ihmeissään kun tajuisivat millaista kalustoa suomessa elvytetään liikenteeseen :poff:





    Mikä on huonoin aihio joka suomessa on tielle kilpiin elvytetty?
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tuntee joo ittensä aina idiootiksi, kun hitsaa vimpan päälle muutaman satasen perus euroritsaa nippuun, ja amerikkalaiset "korjaa" earlyVettejä pakkelilla.

    Varmaan isoimmat projektit löytyy 20-30 lukujen autoista, mutta olisi mielenkiintoista tietää jokin sodanjälkeinen malli, joka olisi tehty ihan harsosta. Oikeastaan kun joku selvittäisi nämä ihan vuosikymmenittäin, huonoimmat korjatut aihiot 70-luvulta jne.
     
  3. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Onhan noita palautettu häjyjäkin projekteja Suomessa. Ehkä yksi suuritöisin on ollut se Messersmit joka oli mettäkoneella survottu ihan muodottamaksi. Tosta on ollu juttu mobilistissakin.
    Mun goliath oli suht "helppo" projekti noin 1300 tuntia raadosta kilpiin. Raf-977 projekti on kans aika helppo kun ei tartte kuin tehdä katto ja seinät sekä lattia uusiksi..... Voi kun kerkiäis jo pikkuhiljaa aloittaa sen teko mutta on näitä normi hommiakin ihan liikaa.......
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    ReinRe: Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aartee

    Reino Krouvilan 1906 Orient oli aika lohduton projekti: oli bensatankki, ja osa runkoa, eikä edes valokuvia moisesta löytynyt Suomesta, eikä tainnut olla yhtään jäljellejäänyttä autoa, ja 14 vuoden aherrus tuotti täydellisen auton. Siitä oli joskus muinoin juttua Mobilistissa.

    Hantta
     
  5. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Niin no, tuon takia ei oikein voi edes verrata autoveron aikaisiin projekteihin, joista pitäisi olla sentään 50% tallella.
    Semmoset on hienoja, kun on alkuperäinen harsokori vielä oiottu ja paikattu. Jotenkin vähän fiilis kärsii kun tehdään käytännössä kaikki uutta tyhjästä.
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tässä Krouvilan tapauksessa osia haalittiin ympäri maailmaa, ja moottorinosia tehtiin itse, mm. sylinteri Valokuvia kokonaisista autoista löytyi myös ulkomailta.

    Hantta
     
  7. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Orient oli puuta ja rautaa. (googlen kuvahakua piti itsekin käyttää, kun ei oikein muistanut minkänäköinen oli. Vaikka Krouvilan kanssa itse pikkupoikana meijerin museotiloissa tulikin joskus käytyä). Puuosat yleensä tuonikäisillä huonolla pidolla olivat aivan loppu ja loput "oravan pesässä". Moni tämänikäisten autojen rakentajista ei sitä varmaan ole liikenteseen aikonutkaan ottaa.
    Mutta harrastus pitää mielen virkeänä, niin näin vanhoissa kuin uudemmisakin....
     
  8. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Tämä ranskatar löytyy läheltä Väyrysen Paavoa:
    [​IMG]
     
  9. pjtk

    pjtk Gearhead

  10. janio89

    janio89 3rd gear

  11. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    ^Joutaishan toi talteen => ajoon laittaa, jonkun lahokoppaisen rungolle.
     
  12. -37 Ford? kuorma-auton jämät Suomussalmen Kiannanniemellä, kuvat tältä päivältä. Kasassa näytti olevan myös molemmat etulokasuojat, pätkä runkoa ja alkuperäiset vanteet. Selkeästi kasattu odottamaan romumiehen viimeistä syleilyä. Löytyy osoitteen Kiannanniementie 72 ensimmäisestä naapuritalosta 5-tielle päin. Romuläjä näkyy suoraan tielle, romujen omistajasta ei sen tarkempaa tietoa.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites se muuten menee noissa romukasoissa, et kenen ne todellisuudessa on vai onko ne jotenkin ihmeellisesti "ei kenenkään"

    Koska roskat on löytäjän ja avoin roskalava on dyykattavissa, mutta miten noi romukasat?
     
  14. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Lähitaloista kyselemällä kait se selviää. Koitahan Nikuzai tehä peliliikkeitä hytin suuntaan! :)
     
  15. late991

    late991 3rd gear

    Tuommonen metsälöytö tuli pihaan raahattua, '87 vuodesta asti viettänyt eläkepäiviä keskellä metsää kuusen alla.
    [​IMG]
     
  16. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

    Tämä Ford sivulta 539 käytiin pelastamassa lauantaina :pinup:

    [​IMG]
     
  17. 12345678910

    12345678910 Gearhead

    Asiallista!
     
  18. duutte

    duutte 1st gear

    Kävimpä eilen illalla kurkkaamassa vihjeestä yhtä Ford Taunus Transittia, joka oli löytynyt Haukiputaalla Halpa-hallin tontin raivausten yhteydessä. Viikon vanha vihje ja kuvasta päätellen puutteellinen hylsy. Siellähän se oli, kuvan ottamisen jälkeen kaivinkoneella rutattuna :( No, pikaisesti tarkasteltuna ei olis juuri mitään pelastettavaa ollutkaan paria pisteosaa lukuunottamatta. Luonto oli jo siihen malliin koppaa ottanut haltuunsa... Silti ihmetyttää miksi oli rouhaistu koneella paskaksi, kun ei näyttänyt maatöiden edessä olevan. Huvikseen kai?
     
  19. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    12-tiellä Tampereelta Lahteen vähän ennen Tuuloksen kirkon (jälkimmäistä) liittymää, on oikealla pieni talo ja piharakennus, niin on aina tullut kuikuiltua että onko se Taunus Transit siellä piharakennuksen takana. Kun on kovin samannäköinen Fiat 1100T:n kanssa, mutta Ford se taitaa olla.
     
  20. late991

    late991 3rd gear

Kerro tästä muillekin!