Voii Perseeni, sattuuu...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja edsel.fi, 9.8.2014.

  1. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead


    Jep Jep, joukkoistuminen onkin eri juttu ja siksi mä halusinkin Waldoon bucketit.
     
  2. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Tällainen on etusoffan rakenne, oikealla on se lähinnä persettä oleva alue, sinne pitäis saada tukevuutta, sillä alueella korkeutta vain 5 cm, edessä varmaan 15 cm.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Tämän jousituksen päällä on säkkikangas + siinä ne alkuperäiset tukirautalangat + sitten vanua pari kerrosta + 1 tietokoneen liukueste, jotain jumppa maton tapaista.
    [​IMG]
    [​IMG]


    Taidan lisätä stydiä vaahtomuovia 5cm kerroksin tuohon istuimeen, kun keli viilenee, eikä tarkene ajaa katto auki enää.
     
  3. EVO X

    EVO X Gearhead

    Jäykkyyttä saadaan lisää kun jousiston jouset yhdistetään. Sen voi tehdä vaikkapa pianolangalla tai muulla vahvalla rautalangalla. Tämän idea on se että paino jakaantuu paremmin kaikkien jousien päälle eikä vaan parin rivin. Käyttismersuun olen tehnyt yhdistämista jopa nippusiteillä. Jos vaikutus ei ole tarpeeksi suuri niin vahvalla superlonilla (lue tiiviillä) tuetaan jousistoa sen alapuolelta. Tähän voi tehdä vaikkapa ihan metallilevyn tai vanerin ja superloni/vaahtolevy laitetaan sen ja jousiston väliin ja levy kiinnitetään penkiin runkoon vaikkapa ruuveilla..
     
  4. Yeldorado

    Yeldorado 1st gear

    Eldon joukkoistuimia verhoilin niin pujottelin sellaista n10cm leveää kuminauha kangasta jousien väliin pituus suunnassa kaksinkerroin ja sopivassa esipännigissä... pintaverhoilu renkailla kiinni osaan jousista ja keskenään laidoista. Laitoin vain yhden keskelle tukemaan jousia... Tuli jämäkät... 98Kg 187cm Lisäpainolla voihan niitä vetää etu ja takalaitaan kumpaankin... Toi ei pidä ääntä toisin kuin rauta vastaavat tuet...
     
  5. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Juu, kun asensin penkinpäälliset , laitin varmaan 500 kpl nippusiteitä, yhdistelin jousia. Muutman kuukauden päästä kun tulee liukasta pitää purkaa soffa, ja perehtyä siihen.
     
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ainiin polkaisin polvella emännän sohvasta jousen poikki, sen kun venytti paikalleen eli yhden kaarroksen L-muodon lyhempänä niin tuli jämäkämpi, muttei lainkaan liian kova, sitä en tosin osaa sanoa et kauan se kestää, mut niitä jousia taitaa saada sopivasta marketistakin


    Miten muuten jos ois sopivasti mahdollisuus kun kerran auki kokonaan ottaa niin askarrella vaikka vanhasta kaatis sohvasta sopiviin kohtiin kaksois jousitus eli orkkis jousen rinnalle lisää "latia"
     
  7. rane58

    rane58 Double Gearhead

  8. rahikainen2

    rahikainen2 2nd gear

    EI oo kuin tuulen huuhtoma perse ja sekin on kippee..
     
  9. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Nyt olis takapenkin pers osa irroitettu.
    [​IMG]
    [​IMG]
    5 sm paksua stydiä superloonia + sen alle jotenkin joku levy? Jos ohutta finnfoomia laittaisi, niin kait se olis liian kovaa / kestääkö edes?

    Hmm vai kuinka paksua jumppamattoa on olemassa, ainakin 15mm..
     
  10. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Oiskohan kutsuneet limilevyksi sellaista vaahtomuovia, joka on liimattu kasaan revitystä vaahtomuovista. Tuplasti kovempaa kuin patjoissa oleva materiaali ja toimituspaksuutena löytyy ainakin 25mm, jolla itse verhoilin Aarnion pallotuolin kopion. Etolasta saa tilaamalla.
     
  11. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Mites kumimatto?
    Minä löysin Amazonin penkin sisuksista vanhan kuramaton :)
     
  12. Herje

    Herje Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!