projektiesittely: 1948 Dodge D24C

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja tinareki, 18.10.2014.

  1. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Vaikka olen hillunut täällä OD'lla kymmenisen vuotta, en ole tainnut esitellä itseäni tai tekemisiäni missään vaiheessa. Jenkkifoorumeilla sellainen esittäytyminen on sääntö ja laki. Suoritankin nyt velvollisuuteni täälläkin esittelemällä "pääprojektini":
    vm.1948 Dodge D24 Custom (=malli/versio) 230cid flathead six + 3-speed + fluid drive-nestekytkin + Borg&Warner R10 overdrive.
    [​IMG]

    Löysin auton 2006 syksyllä eBay kautta Chicagon esikaupungista nimeltä La Grange, Illinois'ista.
    Pari puhelinkeskustelua myyjän kanssa riitti vakuuttamaan, että tässä olisi rahalle hyvä vastine, jos 40-luvun jenkkipeltiä halajaa - ja sitähän nimenomaan oltiin vonkaamassa. Alla yksi "myyntikuvista":
    [​IMG]

    Myyntihetkellä auto oli välttävässä ajokunnossa; Koneessa heikot öljynpaineet, pari pientä ruostereikää lattioissa, alla kyljistä halkeilleet ristikudosrenkaat ja tuulilasin laminointi "pilveilee".
    Auto oli "entisöity" jenkeissä 1980-luvun puolessa välissä, mistä pahimmat ongelmat sitten johtuivatkin:
    Takalokasuojien ruostekorjaukset oli tehty runsaalla pakkelilla, kori maalattu harrastelijatasoisesti termoplastisella metallihohtovärillä, alkuperäiset sisustuksen wood grained peltiosat tuhrittu pensselillä ja ulkopuoliset kromiosat uudelleen kromattu todella amatöörimäisesti ja kehnosti.
    Onneksi korin koristelistoitus ja maski ovat kiillotettua rosteria, johon aika ei pysty. Plussana myös ultraharvinaiset Wanaukee-bumper guards, eli etupuskurikäpyjen korkeat suojakoristeet.
    Myyjä oli myös autoharrastaja, pääprojektinaan 1948 Hudson ja taustalla näkyvä 1947 Chevrolet.
    Kaupat tein suoraan, mutta noudon ja huolinnan Suomeen hoiti 10+ arvosanalla Ray's Automotive eli Rami @ Timmonsville, NC ja Jusu Kotkassa. Alla eka kuva Suomen maaperällä, 2007 helmikuussa Mussalon satamassa:
    [​IMG]

    Dodge talvehti ystävällisen työkaverin autokatoksessa Kotkassa ja huhtikuun lopulla "liftasin" hakemaan auton lopulta kotiin. Eväinä tuore akku, sekalaisia varaosia ja työkaluja. Matka kotiin Jyväskylään venyi aamuyön tunneille, kun tankissa muhinut pintaruoste alkoi irtoilla ja tukkia kaasutinta hieman puolen välin jälkeen. Taisin avata uimurikammion puolen kymmentä kertaa kotimatkalla...

    Tuliaisina auton mukana olin tietenkin hankkinut kasan varaosia ja lisävarusteita, joista näin jälkikäteen arvioituna paras ostos oli Fulton 700 aurinkolippa, saman ikäinen kuin auto itse.

    Kesät 2007, -08 ja -09 ajelin ja kunnostin autoa pikku hiljaa yhä luotettavampaan kuntoon. Tankin puhdistus ja pinnoitus kotikonstein oli ensimmäinen homma. Öljynpaine ongelman syyksi paljastui viottunut runkolaakeri ja osittain tukkeutunut pumpun imukello. Jarrut kävin läpi ja vedin uudet putket pääsylinteriltä työsylintereille. Tuulilasi uusittiin Kokkolalaisessa autolasikorjaamossa jenkeistä tilatun tiivisteen kera. Uudet vyörenkaat kapeilla valkosivuilla tulivat kesällä 2008 kaverin auton mukana jenkeistä edullisesti. Smoothie-tyyppiset beauty rings koristerenkaat paransivat pyörien ulkonäköä kummasti. Kaikki peräpään kromiosat, sekä keulakoristeet (loikkaava pässi: Ram), löysin jenkkilän eBaystä varsin edullisin hinnoin. Huonojen uudelleen kromaus ei todellakaan kannata ainakaan vanhojen MoParien kunnostuksessa. [​IMG]

    Valitettavasti ulkokuori alkoi näyttää erittäin "rupiselta" metallivärin alkaessa irrota itsekseen peukalonpään kokoisina repaleina. Ruostekorjausten jälkeen korin peräpäässä oli myös suojamaalipaikkoja, joten syksyllä 2009 otin Dodgen telakalle ylimaalausta varten. 250km välimatka kotipaikan ja tallin välillä osoittautui hyvin hankalaksi projektin etenemisen kannalta: Käytännössä kykenin tekemään töitä 2-3 vkoa vuodessa lähinnä kesälomien aikaan. Vasta 2012 elokuussa korityöt ja maalauksen pohjatyöt olivat valmiit pintaväriä varten.
    [​IMG]
    Tällä välin(* oli hankittu myös fender skirtsit peräpään pyöreyttä korostamaan.
    [​IMG]
    *) Olihan "tällä välin" tapahtunut paljon muutakin D24 -projektia hidastavaa: 2009 kesällä toin maahan 1961 Cadillacin, vaihdoin sen projektina 1977 New Yorker Broughamiin, 2010 toin maahan ja rekisteröin 1951 Nash Statesmanin, jolla ajoin kesät 2010 ja 2011. Molemmat myytyäni toin maahan vielä 1960 Biscaynen, jonka rekisteröin kesällä 2012, josta syystä Dodgen kokoaminen venyi talveen 2013-14.
    [​IMG]

    Dodgen kannalta viivästys saattoi olla lopulta onnepotku, koska syksyllä 2012 löysin Mikkelissä pureusta 1954 Plymouth Savoy autosta jääneen Borg& Warner R10 ylivaihdepaketin.
    Tässä Savoy'n vaihteisto pintapuolisen puhdistuksen jälkeen syyskuussa 2012:[​IMG]

    Jotta Savoyn ylivaihde saatiin istumaan 1948 Fluid Drive kytkimellä varustettuun Dodgeen, piti 3-vaihteisen laatikon sisukset ja kytkinakseli siirtää 1954 kuoriin. Tässä vaihteistot rinnakkain purettuina pääsisäisenä 2014; Pääakselit ja hammaspyörät ovat samanlaiset, mutta synkrot ja kytkinakselit(ei kuvassa) erilaiset.
    Sivuakseli ja pakin akseli pyörineen jäivät varaosiksi.
    [​IMG]

    Tarvittavat sähköosat, kuten ylivaihteen kytkevä solenoidi, sitä ohjaava rele, kickdown kytkin ja nippeli nappelit oli hankittu jenkeistä NOS varastoista talvella 2013.
    Toukokuun aikana voimasiirtopaketti tuli niputettua ja koottua potilaan mahan alle. Kesäkuun alussa Dodge oli valmis katsastettavaksi toimivan ylivaihteen kera. No - käytännössä säädöt jatkuivat kesän ajeluiden lomassa. Uuden olemuksen debyytti tapahtui Kokkolan Tervatynnyriajoissa kesäkuussa. Ajokausi huipentui elokuun lopulla Juhtbacka markkinoihin ja sukulaispojan hääkuljetuskeikkaan.

    Tässä Dodge elokuussa 2014; huomaa söpö blue dot jarruvalon lasissa takaluukun keskellä.
    [​IMG]
    Omatekoiset lowering block palikat laskivat peräpäätä vaatimatomat 50mm, mutta vaikuttivat ulkonäköä tasapainotavasti ihmeen paljon.

    Tässäpä lyhyt esittelyhistoria... Kiitokset mielenkiinnosta!

    P.S.
    Projekti ei todellakaan ole valmis. Sisustassa on kaikenlaista tekemistä, suunnitelmissa on myös Unity hakuvalon asennus ja vielä pidemmän perävälityksen vaihtaminen... to be continued...
     
  2. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Hienoa työtä Tinareki!

    Tämmöstä projektikertomusta kuvineen lukee erittäin mielellään, varsinkin kun itsekin tykkään noista 46-48 Dodgeista nimenomaan kaapparimalleina. :D

    Vaimon kanssa tuli yksi kesä tommosella nelikasilla ajeltua, auto oli pienillä maileilla ja lähes täysin orkkiskuosissa... Jälleen yksi kiesi joka olis pitänyt pitää itsellä. :(

    No mutta jos vielä jonain päivänä löytyis jenkeistä "uusi", näidenkin hinnat vaan on pompsahtaneet raakasti sen jälkeen kun oot omasi ostanut. :mad:
     
  3. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Tuohon esittäytymiseen. Pitäis tälläkin foorumilla olla sellanen osio. En ole kuin yhdellä jenkkifoorumilla ja siellä ei kovin tosissaan kirjotteliaa oteta, joka ei ole esitellyt itseään...

    Ps. Täällä myös on projektiosiokin....
     
  4. Jülppü

    Jülppü 2nd gear

    Aijai!peukku!!!
     
  5. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Hieno on kampe ja hatunnosto fenderskirtien kannattajalta. Niitä näkee edelleen liian vähän tuon ikäisissä. Tuo Projektiosio jää monelta varmaan huomaamatta kun se ei nouse tuohon etusivulle. :odroll:
     
  6. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    8) Hieno on!Huolettomia maileja sulle!
     
  7. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Tommonen sukulaissielu olis tutulla tarjolla Sacramentossa.

    [​IMG]
     
  8. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Kiitoksia kaikille ystävällisistä kommenteista!

    PPR Cuda, Tätä etsiessäni itse asiassa 1. toive oli samanikäinen Chrysler C38, 2. Juuri tuollainen DeSoto S11 ja 3. sitten tämä D24. Henk.koht. pidän enemmän tuosta DeSoton naamanilmeestä vesiputousmaskeineen ja pidempine "viiksineen". Tekniikaltaan nämä ovat tosin miltei sama auto. Porauksen ja iskun suhde S11:ssa hieman modernimpi, mutta ilmoitetussa tehossakin vain parin prosentin ero...

    Tuossa 2008..10 näitä 1946-48 Mopareja tuotiin Suomeen jonkin verran. Veikkaisin, että näitä on rekisterissäkin jo 15...20 kpl, verrattuna 10 v takaiseen pariin hassuun yksilöön. Suunta on siis oikea. Nämä ovat varsin kiitollisia harrasteautoja: Yksinkertaista ja kestävää tekniikkaa, silti aikalaisekseen todella hyvät ajo-ominaisuudet. Ja muodot tietenkin kohdallaan. Itse haluaisin kannustaa näiden omistajia säilyttämään ja tuunaamaan alkuperäintekniikkaa - se ei ole ollenkaan vaikeaa eikä kallista ja paljon mielenkiintoisempaa kuin joku 70-80-luvun SBC. Myöskään akselistomuutoksia en ole kaivannut; vaihto rättirenkaista vyörenkaisiin päivitti ajo-ominaisuuksia aivan uskomattoman paljon. Näissä on Panhard-tanko takana ja kallistuksenvakaaja edessä (ei tainnut saman ikäisistä foordeista löytyä moisia "ylellisyysvarusteita"?) Pitkä akseliväli ja pienet perä- ja keulaylitykset tuovat myös vakautta.
     
  9. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Cheer up! Vielä on kesää jäljellä!
    Katsos tätä linkkiä:
    http://inlandempire.craigslist.org/cto/4677096173.html
    Jos olisin nyt ostamassa, niin tämä olisi kova tarjous.
    Kaikki kalliit ja ikävät hommat tehty ja hinta aikalailla kohdallaan?
    Ehta Krysleri ja vielä parhaannäköisellä maskilla, 1941.
    [​IMG]
     
  10. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tosta priima täysorggis -47 rotke suoraan ajoon pyynti $4900.


    http://spokane.craigslist.org/cto/4710633903.html

    Tekis melkeen mieli ostaa pois kesäajoon jos ne on kerran noin käyttökelpoisia. Parin tunnin hakumatka.

    Ja ettei menisi ihan jenkkifoorumien tyyliseksi jeesjees hymistelyksi, niin ilmaisen mielipiteeni gangsterilipoista tokaisemalla että tohon sitä ei onneksi ole vielä ehditty ripustaa.
    Juuh, autot tehdään itselle, ja hienosti sitä on tinareki tehnytkin, vois jäädä itseltä tekemäti.

    [​IMG]


    [​IMG]
     
  11. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Jep - no offence taken.
    Lipat ja skirtsit jakavat mielipiteitä aika vahvasti. Itse pidän niistä tietyissä malleissa, kuten juuri tässä.
    Suuresti himoitsemaani 1949 Oldsmobile sedanetteen en lippaa silti laittaisi.
    Hyvä puoli tässä Fultonissa on, että mahdollinen seuraava omistaja saa lipan irti muutaman ruuvin avaamalla, eikä jälkiä jää kuin pari pientä reikää ovenkarmiin paikkaan, jonka oven tiiviste peittää. Tuulilasin keskipankkaan tukirauta puristuu jälkiä jättämättä. 5min. on-off.

    Tuossa vinkkaamassasi Dodgessa on hinta aika lailla kohdallaan. Varmaan 10% tingittävissä ostotilanteessa.
    Olisi parempi lähtökohta kun näyttää olevan aikalailla alkuperäisenä säilynyt. Voisi ajella ihan tuollaisenaan ja jos innostuu laittamaan, on pehmeät paikat paremmin näkyvillä.
    Jospa autat tuon Mokaman'lle konttiin?
    (terv. sutenööri-tinareki ;-))
     
  12. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Hehheh, kiitokset vaan sutenöörille... Komia dodge, 2 asiaa vaan tökkäsee. Mun pitää saada tommonen mustana, mieluiten sopivasti patinoituneena. Musta on MUST! Must have... Sitten juuri tän hetkinen rahatilanne ei anna periksi, toivottavasti talven aikana mennään vielä parempaan päin. Raato että tämä "omakotitaloharrastaminen" syö varoja...

    Mutta sentään se tärkein (suomalaisen miehen kannalta) on kunnossa, eli vaimon lupa. :lol: Sekin tykkää just näistä malleista.

    Kyllä me tommottinen vielä hommataan jonain päivänä, ja sitä ei sitten enää myydä. :D
     
  13. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Ompa mukava et oot saanu dodgea eteen päin. Siitä onkin useempi vuos kun tän viimeks näin. Melkosen paljo siistimmäs kunnos on nyt kun sillon kun tätä viimeks näin.
     
  14. bdr529

    bdr529 1st gear

    Hienon näköinen ja tällaisia havainnollisia onnistuneeseen lopputulokseen päätyviä projektiesittelyjä on aina mukava lukea!
     
  15. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Nyt hiihdellään vähän alkuperäisen aiheen sivussa, mutta mulla on skirtsit sekä lippa, ja ainakin omasta mielestä ne viimeistelevät auton olemuksen. Ja kulkine on siis pikkukorinen ´49 Olds "sedanette" (88 Deluxe Club Sedan)... :wink:
    Mutta lippojakin kun on eri mallisia. Oman 50-luvun NOS-tarvikelipan sovitin mahdollisimman osuvasti auton muotoihin, ja lopputuloksena korkeaotsainen ja akvaariomainen katto vaikuttaa pidemmältä ja linjakkaammalta. Minunkaan mielestä tollanen Fulton ei sopisi siihen...
     
  16. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Tokko näitä enää kannattaa suomeen tuoda jos niitä on jo kymmeniä, mutta tuossa on jo valmiiksi aika hyvä pirssi. Orkkistekniikalla ja ruosteettomaksi kehuttu -46 Dodge.

    http://vancouver.craigslist.ca/pml/cto/4702632473.html

    [​IMG]

    [​IMG]

    Hintaa on toki enemmän, 12500 canadan taalaa eli jotain 9000 euroa, mutta silti varmaankin tulee halvemmaksi kuin lähteä jostain ihan romusta leipomaan?
     
  17. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    No niin... Mitä nyt KANNATTAA Suomeen tuoda yleensäkään? Täällä on korkeat verot ja huonot liksat, eikä mikään saa maksaa mitään - eikös se niin mene?

    Ford Mustangeja on rekisteröitynä noin 1900 kpl, joista vm.1965 316kpl, 1959-60 Cadillacceja on rek. yli 250kpl ja 3-five Letukoita noin 145kpl, silti jotkut pöljät haaveilevat tuovansa noitakin vielä lisää... :lol:

    Jos 1946-48 Dodgeja on 18 kpl niin ei niihin ihan yhtä helposti kyllästy kuin Ladaan aikoinaan?
     
  18. Mutku

    Mutku Gearhead

    Tää nimimerkin tinareki postaus on tosiaan hyvä. Meinaan tuota esittelyideaa ja kaikkea. Auto on makee. Tosi makee.

    Jos noita on joku 18kpl Suomessa (..."Veikkaisin, että näitä on rekisterissäkin jo 15...20 kpl, verrattuna 10 v takaiseen pariin hassuun yksilöön."...), niin montakohan liikenteessä? Vaikka tinareki tilanteen varmasti paremmin tietääkin, niin vetäisin tietä saavien yksilöiden lukua silti alle kymppiin, jopa jotain 5kpl?
     
  19. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Empä osannut kuvitellakaan että noita mainitsemiasi malleja on suomessa noin hurjat määrät. Vois tosiaan keskittyä pitämään ne kunnossa. Suomi = euroopan Cuba?

    Ulkomaille viennistä sinänsä on turha ulista pohjois-amerikassa, ne lienee olleet kenen vaan ostettavissa. Pohjois-Amerikassa tilanne vaan alkaa olemaan se että ottajia ei enää löydy.

    Edit. Kannattamisella ajattelin siis tietenkin että mikä on paras keino saada auto omaan pihaan. Elannon hankkiminen autoja tuomalla voi olla eri juttu.
     
  20. Kimmo

    Kimmo Gearhead

    Hyvä kommentti !
    Hienompia nää 46-48 Dodget on, kuin mustangit, joten voi nyt sen 2-3000 kpl hyvin tuoda...

     

Kerro tästä muillekin!