Trafi perii ylihintaa palveluistaan...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja janiluo, 14.11.2014.

  1. janiluo

    janiluo Gearhead

    http://yle.fi/uutiset/trafi_perii_ylihi ... ja/7622421

    Kuinka moni muu ei ole saanut rahoilleen vastinetta?

    Tässä viimeviikon kädenvääntöä Trafin kanssa:

    Minä kysyin:
    Terve,
    Halusin selvittää vanhan autoni nykyisen omistajan ja kysyä häneltä että olisiko mahdollista ostaa auto takaisin. (rek numero xxx-xx)

    Sunnuntaina 2.11.2014 Menin Trafin sivuille julkisiin palveluihin ja latasin "Otteen ajoneuvotiedoista" koska malliesimerkissä näkyi että se sisältää omistajan tiedot.
    Maksettuani €3,50 verkkopankin kautta avasin tiedoston mutta dokumentissa ei ollut ollenkaan omistajatietoja.
    No menin sitten lataamaan "Ajoneuvon Perustiedot" koska alla luki "Ajoneuvon perustiedoista voit selvittää ajoneuvon omistajat ja haltijat".
    Maksoin €3,00 verkkopankissa mutta yllätyksekseni huomasin että omistajatietojen kohdalla luki: "Tietoja ei ole saatavilla".
    En siis saanut omistajan tietoja mutta rahat kyllä vietiin.

    Ihmetyttää että kuinka te voitte veloittaa palvelusta jota ette tarjoa?
    Soitin asiasta maanantaina 3.11.2014 Trafin asiakaspalveluun josta käskettiin lähettämään asia sähköpostilla tähän osoitteeseen.

    Koska en ole saanut sitä mitä minulle on myyty ja mistä olen maksanut niin haluan perua kaupan ja toivon että palautatte maksuni pikaisesti.
    Ja laittakaa palveluun vaikka ilmainen hakuruutu joka kertoo että mitkä tiedot dokumentissa löytyy ja mitkä ovat tyhjiä ettei ihmisten turhaan tarvitse maksaa palvelusta jota eivät saa.

    Trafin vastaus:
    Hei,
    kiitos viestistänne.
    Mainitsemistanne Trafi internet-sivujen ajoneuvotietokyselyistä saa selville ajoneuvon nykyisen omistajan tiedot, mikäli tiedot ovat saatavilla rekisteristä. Mikäli ajoneuvon omistajalla on esimerkiksi tietojen luovutusta rajoittava tietojenluovutuskielto, ei tietoja saa lakiin perustuen luovuttaa.

    http://www.trafi.fi/tietopalvelut/trafi ... tuskiellot

    Minä kysyin:
    Moi,
    Tiedän ettei tietoja saa luovuttaa ja se on minusta ihan oikein. Ei siinä ole mitään epäselvää eikä se liity mitenkään itse ongelmaan.

    Kysymys kuului että miksi joudun maksamaan tiedosta jota en saanut?
    Miksi otatte maksun jos ette anna rahalle vastinetta? Haluan purkaa kaupan koska en saanut ostamaani palvelua.

    Trafin vastaus:
    Hei,
    mainitsemistanne ajoneuvotietokyselyistä saa nykyisen omistajan lisäksi paljon muutakin hyödyllistä tietoa ajoneuvosta. Internet-palvelu ei voi ennakoida, mistä kyselyn osasta on kyselyn suorittaja kiinnostunut. Tällä perusteella ei teillä ole mahdollisuutta hyvitystä pyytää.

    Minä kysyin:
    Hei,
    kuten sanoin siellä lukee: "Ajoneuvon perustiedoista voit selvittää ajoneuvon omistajat ja haltijat"
    Maksoin maksun mutta tässä tapauksessa ajoneuvon perustiedoista en voinut selvittää omistajaa tai haltiaa.
    Eikö tuotteen kuvaus ole silloin virheellinen. Mikään muu "hyödyllinen" tieto ei kiinnostanut ja olisin jättänyt ne pois jos olisin voinut.
    Kuinka voitte ottaa maksun palvelusta jota myytte mutta ette toimita?

    Trafin vastaus:
    Hei,
    kuten aiemmin todettu, eivät kyseisen ajoneuvon omistajatiedot olleet saatavilla kyselyn tekohetkellä. Lakiin perustuen ei Trafilla ollut oikeutta kyseisen henkilön tietoja luovuttaa.

    Minä kysyin:
    Hei
    kuten olen moneen kertaan sanonut niin ymmärrän ettei tietoja voi luovuttaa jos ne ovat salaisia. Turha jankata enää siitä.

    Kysymys kuuluu edelleen että miksi joudun maksamaan siitä että tietoja ei voi luovuttaa? Mitä vastinetta sain rahoilleni kun maksatitte ensin ja ilmoititte vasta sen jälkeen että tietoa ei voikkaan ostaa?

    Haluan rahat takaisin eli puran kaupan koska en saanut sitä mistä maksoin.
    --------------------


    Viimeiseen kysymykseen ei ole enää vastausta tullut...
    Tiedän että pikkusummista on kyse mutta trafille tuo on raha-automaatti jos tarpeeksi moni latailee turhaan.
    Kuinka moni teistä muista on lataillut dokumentteja joista olette maksaneet muttette saaneet rahalle vastinetta?

    - Jani -
     
  2. mehtäläinen

    mehtäläinen 1st gear

    täällä bingo. muutaman kerran kyseistä "palvelua" kokeillut.tiedot jäi saamatta mutta raha kelpasi.
     
  3. Jorrma

    Jorrma Gearhead

    Pistä toi yhteydenvaihto iltapäivälehdille juttuaiheex.
     
  4. saresks

    saresks Gearhead

    Tämä oli kyllä hyvä, mieleen tulee omat yhden miehen taistelut trafia, verottajaa, sähköyhtiöitä, kotikunnan vikamiehiä jne. vastaan.

    Ei konevastaaja vahingossakaan yrittänyt edes ymmärtää asiakkaan näkökulmaa. Eikä ole ihme, kun tuossa linkittämässäsi jutussa ovat tätä mieltä:

    *****
    Suuria harppauksia ei Trafin mukaan voida tehdä, sillä maksukorotukset haittaavat vientiteollisuutta.

    – Nyt pitää mennä määrätietoisesti ja harkiten, ilman isoja poukkoilevia liikkeitä kohden sitä, että kaikkien osalta oltaisiin kustannusvastaavuudessa. Yksittäiset moninkertaiset hinnankorotukset saattaisivat olla monelle elinkeinolle ja yritykselle katastrofaalisia tässä tilanteessa, muistuttaa Wihlman.
    *****

    Tässä maassa ne ovat vain kotitaloudet ja yksittäiset ihmiset, jotka sietävät lopulta moninkertaisia hinnankorotuksia. Ja erioten hinnanalennuksia pitää niille varoen soveltaa. Mutta onhan se hienoa, että Trafi pelastaa Suomen vientiteollisuuden.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Vois tulla kiinnostavaa selitystä miksei vastata suoraan kysymykseen

    Tosiaan haluaisin parinkin auton tietoja selvittää, et missä reissannut ja kellä nykyään majaillee, mut ei pahemmin nappaa maksella siitä et lapussa lukee ei voida toimittaa ostettua tuotetta :mad:
     
  6. janiluo

    janiluo Gearhead

    Pisti miettimään että jos pistäis verkkokaupan pystyyn jossa myis €50 muumipostikortteja ja lupaisi kauppan päälle 100g huimausaineita ja sitten kun ihmiset tilailis niitä niin laittaisi vaan kuoreen mukaan lapun että huimausaineiden myynti on kiellettyä ja rahoja ei palauteta kun sai kumminkin muumikortin.
    :odroll:
    - Jani -
     
  7. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    joo. monopoliasemassa oleva voi tehdä mitä haluaa. laita ihmeessä asiasta vinkkiä toimittajille jonnekkin. vaikka kaikkiin medioihin laittaisit kyselyn kuningaskuluttajaa myöten että kyselkää te nyt vuorostanne hieman mikä hitto tässä asiassa mättää.
     
  8. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Ei ole näemmä Trafin ongelma pelkästään. Olen tässä tämän vuoden puolella suurin piirtein vastaavaa viestinvaihtoa käynyt Oral Hammaslääkäreiden ja lentoyhtiö SAS:n kanssa. Molemmissa tapauksissa kyse periaatteessa samasta asiasta, rahat kelvanneet mutta jäänyt haluttu palvelu saamatta. Tietenkin molemmissa tapauksissa kaupan purku onnistui ja rahat tulivat täysimääräisinä takaisin, mutta varmasti ilman omaa aktiivisuutta olisivat jääneet sisään.

    Molempia tapauksia yhdisti asiakaspalvelun selittelyt siitä, että reklamaatio on "jossain hallinnossa" tai "jossain toisella osastolla" käsiteltävänä. Kun riitävällä sanapainolla teki selväksi etten ole sopimussuhteessa erikseen sinne "toiseen osastoon" vaan olen tasan yhden toimijan kanssa tehnyt kauppaa, nopeutui se rahojen palautuskin siltä istumalta.
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Trafilta taas todella hyvä vastaus, heiltähän saa ilmaiseksi tietoon valmistenumeron, jolla voi googlea käyttämällä löytää enemmänkin tietoa mitä trafi tarjoaa.

    Perseestä moiset lafkat.
     
  10. JS78

    JS78 3rd gear

    Haistakaa trafin mulkut ja "kalkkunat" Wittu ! :D
    Ja hywää wiikonloppua !

    - Missä ikinä liikut; Maalla, merellä tai ilmassa. Me rahastamme ! -
    Trafi.
     
  11. -TH-

    -TH- Gearhead

    Ei sitten muuta kuin valitusta asiasta, ylöspäin kylläkai noillekin joku instanssi löytyy joka vittuuntuu, paskahan valuu alaspäin ja siten ohjautuu kyllä jollekin joka tekee kusetuksesta lopun.

    Nyt sitten vaan joku nörtti koodaaamaan tai mitä se sittenonkaan, joku ohjelma joka laskee jokaikisen liian kalliin maksusuorituksen ja sitten alkaa maksukausi trafille joka makselee kaikki liikasuorituksen takasin maksun suorittajalle. Have a nice day....trafi laitetaan roskakoriin tai unohdushyllyyn ja jätetään sinne.

    Valitusta kehiin ja puoliaan pitämään, muuten suomipoikia viijään kun litranmittaa. Suomipoika onkun lehmänmulukku.
     
  12. Aako

    Aako 1st gear

    Mitä meijänki hyövyttää valittaa, taistella, käydä oikeutta, jopa voittaakin niitä taisteluita, kun samat eurot, mitä joutuvat paluttamaan/jättämään perimättä, otetaan taatusti jollain ilveellä tuplaten takas!?
    Suomen politiikka, kun on mallia köyhä maksaa ja rikas rikastuu...
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tehkää minusta diktaattori, niin kaikki saa äänensä kuuluville.

    Jos jotain pitää päättää niin kansa äänestää niinkin yksinkertaisesti kuin korotetaanko veroja äänestä vastaan.
    Ja jos yli 50% äänioikeutetuista äänestää "ei" niin veroja ei nosteta

    Autoihin sais laittaa niin paljon tehoa kun haluaa, katsuri on instanssi joka valvoo, et se on kadulle turvallinen

    Maasturiin sais laittaa porttaalit ja vaikka 50" kumit kunhan voima ja jarrut riittää massoille.


    Pick-upilla sais vetää fifth-wheel;iä sille pitäis vaan tehdä kortti luokka jonka pohjaksi tarvii pikku C;n ja kahden todistajan lausunnon, et se osaa muutakin kuin eteenpäin ajaa muuli perässä.
    Sit katsuri/inssille normi korttikoemaksu, pari aiheeseen liittyvää kyssäriä teoriaa ja poliisi asemalle kortti hakemus.
    Ja homma ois sillä suti.



    Niin ja kuumana perunana olevat virkamiehet, se ois et "tulos tai ulos" jos ei pysty näyttämään toteen et tekee jotain tarpeellista ja hyödyllistä niin kortisto kutsuu tai ikää tarpeeksi niin max 2000e eläkkeelle.

    Työkkärikin olisi tulos perusteinen, joka työlistetystä saa bonarit, muuten palkka on sama kuin tiskin toisellakin puolella, niin alkais se töitten tarjoominen kiinnostamaan ja 9e päivä työllistys ei ole sitä työtä
     
  14. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Tehkää minusta diktaattori, saatte äänenne kuuluviin?

    Mites noiden tän maailman muiden diktaattorien kanssa on mennyt, siellä ne pohkois koreassa nyt kilvan miettivät miten hienosti diktaattori heidän tahtoaan noudattaa?
     
  15. nixon

    nixon 3rd gear

    Onko tietoa kuinka suuret fillarit maasturiin saa heittää laillisesti pohjois-koreassa?
     
  16. Toope

    Toope 2nd gear

    On se hienoa että sapettaa,mutta käsi pystyyn kuka lähtee oikeasti tappelemaan asian eteen....Aivan ei näy käsiä pystyssä,on muutakin tekemistä.
     
  17. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    No mennäänkö, sä oot Toope mukana? Meitä on nyt jo kaksi.
     
  18. Toope

    Toope 2nd gear

    Mennään vaan.
     
  19. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Noni, näytä sä suunta, mä kyllä tuen.
     
  20. Toope

    Toope 2nd gear

    Just vittuilemalla asia ei juurikaan etene,joka ikinen tietää minne se paska pitää työntää.
     

Kerro tästä muillekin!