Autoharrasteiden rajoitusta, keskustelua kaivataan.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JG-70, 18.11.2014.

  1. JG-70

    JG-70 1st gear

    Onko miten ympäristöviranomaiset, tai muut tahot rajoitelleet autoharrastusta asuinkiinteistöillä?

    Meilläpäin vaaditaan, et max 5-10 autoa saa olla kiinteistöllä, kiinteistöni haja-ajatusalueella.
     
  2. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Ulkosailytyksessako?
    Toi tarkastushan on aina ilmiantoon perustuva.
    Yhhen ukon 1000 auton jemmaan kunta hommas ite ymparistoluvat
    :lol:
     
  3. JnZm

    JnZm Gearhead

    Ihan muutama pino kuormalavoja tai koivurankaa riittää Riihimäellä ohikulkijoiden kanteluihin, jos "romut" näkyy millekään tielle. Tapauskohtaista ilmeisesti, ja riippuu miten mulkvistit naapurit olet saanut.
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Paljon vaikuttaa niiden sijoittelu, aina parempi mitä vähemmän näkyvät ohikulkijoille. Ja jos näkyvät niin parempi jos ovat siistissä rivissä ja mahdollisesti peitettynä.

    Ja mahdollisuuksien mukaan kilvet kiinni kaikkiin, tavallisen tallaajan mielikuvissa auto muuttuu romuksi sillä sekunnilla, kun siitä häipyy ne alumiinilätkät puskureista.
     
  5. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Meilläpäin viranomaiset tekee ihan oma-aloitteisia katselmuksia keväisin kun lumet on sulaneet ja puissa ei ole vielä lehtiä. Ajelevat pitkin syrjäteitä ja kyttäilevät ihmisten pihoja.
     
  6. nixon

    nixon 3rd gear

    Meidän kerrostaloyhtiössä tuli sellainen tiedote, että auton tulee mahtua parkkiruutuun pituussuunnassa. Oisko tuolla noin viiden metrin viivat, lyhyitä ovat kuitenkin.
    Tiedote tuli vähän sen jälkeen, kun olin seisottanut monacoa(n.5,7 metriä) pari kuukautta taloyhtiön puheenjohtajan käyttämällä ilmaispaikalla.
     
  7. kapa

    kapa 3rd gear

    On se vaan mukava asua maalla
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Toisaalta toi, et monta kuukautta seisottaa autoa ruudussa, niin eihän se oikein ole kun kaikki muut maksaa niistä ruuduista.

    Mut meillä oli kerroskolhoosissa asuessa parkki ruutu niin et jos naapurilla olisi olut auto en olisi omaan ruutuun mahtunut, kyselin taloyhtiön puheenjohtajalta (ihme mulkku mulle ja yhelle nuorelle sällille käytökseltään) et jos pidemmän auton hankin niin minnes pysäköin et voinko laittaa sen merkitsemättömille paikoille ja pukata lavan reunan yli.
    Vastaus oli, ettei saa.
    Noh ei sitä pick-uppia tullutkaan hankittua, myöhemmin tosin selvisi, ettei ne paikat joista oli kyse ees sen hallintaan kuulunut, kysäsin sit siltä kenellä ne oli niin sanoi, et anna mennä, paa ite varattu kyltti niin sulla on se paikka illallakin ja jos tolpan haluut niin se maksaa sit kun sellainen joskus vapautuu.

    Sit kyselin et mites jos niitä parkki paikkoja himan älyllistäisi, niin ei kuulemma millään sovi kun suojeltuja on ne puut ja kaikkea muuta paskaa selitti.
    Sitten 2 kuukautta sen jälkeen kun se ei enää ollut puheenjohtajana ne puut ei ollutkaan suojeltuja 2 tai kolme kaadettiin ja sähkötolppia siirrettiin sekä laitimmaiset paikat siirty toiselle puolelle, et pääsee ruutuun ja poiskin.

    Joskus aikanaan se samanen äijä oli manannut, et kun kaikki on niin vaikeaa :D Joillain se vaan on hankalempaa :poff:
     
  9. nixon

    nixon 3rd gear

    Miten muut maksaa ilmaisista paikoista? En viittiny pitää autoa kummassakaan maksamassani ruudussa lähinnä naapureiden ovienavaustilan takia ja toi paikka oli ns. reunassa. Seisottaminen muutenkin ehkä väärä termi tohon, koska auto liikku ruudusta useita kertoja viikossa, mutta aina sain sen takas siihen.
     
  10. nixon

    nixon 3rd gear

    Kyseessä siis 23 ilmaispaikan rivi, minkä käyttöaste yleensä alle puolet. Tällä hetkellä 15 tyhjää ruutua. Tässä yhtiössä on muuten tolppapaikkojakin yleensä vapaana.
     
  11. BlackBird90SC

    BlackBird90SC Gearhead

    Tiedän yhden romu ukon,joka aikanaan ratkaisi ongelman siirtämällä romut kilometrin syvemmälle metsään,sano vaan että "ei perkele näy tielle enää".

    Toinen teki 3 m korkean aidan tontin ympäri,eipä näkynyt sieltäkään enää,että mitä "osia" sieltä kukakin haki... :odroll:

    Kerrostalopaikoista sen verran,tässä meidän pihassa ei ollu viivoja ennen ollenkaan,kesällä viron poika niitä mittaili ja maalaili,siinä tilassa missä oli ennen 3 tai max 4 autoa,on nyt 5 ruutua sovussa.
     
  12. JOVA82

    JOVA82 1st gear

    Mikäli auto on seisony pidempään ruudussa ni taloyhtiö tarkastaa mahdollisuuksien mukaan että onko katsastettu ja rekisteröity tieliikennekäyttöön. Mikäli vastaus on ei ni tulee viikon varotusaika, ja sitte kuskaanvat "romuauton" pois.

    1 auto tälviistii lähteny, mut onneks oli vaan hajonnu käyttis joka sen verran huonossa hapessa ettei ois ollu mitään älyä korjata.
     
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ei hirveesti tunnu olevan säännöstelyä enemmän tai vähemmän ruraalilla alueella kanadassa...naapurustossa on useampi tiellekin näkyvä yksityislaani eikä niihin ole puututtu. Omat romut on muutenkin sen verran piilossa että syyllistyvät kyllä trespassingiin jos niistä alkaa tulemaan valitusta.

    Naapurit osaa kyllä olla kyrpiä muissa asioissa, tehtiin pieni metsänhakkuu omilla mailla niin eikös joku molopää tehnyt perättömän ilmiannon ympäristörikkomuksista :eek: Noh, sama se kunhan eivät puutu autoihin, perkele.

    Toki pohjois-amerikassa osataan olla äärimmäisen tarkkoja siitä mitä pihalla tai kadunvarressa seisoo jos niinkseen tulee. Olen ollut onnekas sikälikin että näin ei asia ole ollut missään asuinpaikassa.
     
  14. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Röyhkeys palkitaan!
    Ugh.
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Eli kateelliset kiusaa :odroll:


    Setä rakensi itelleen vajan ja naapuri teki valituksen, noh lopputulemana setä muutti ja naapuri purki talon päädytä tekemänsä autotallin :poff:
     
  16. JG-70

    JG-70 1st gear

    Joo, naapuri-itkuihin tämä alkuperäinen aihe liittyy. Alunperin ihan aiheellinen se lähtökohtana oli, pois lukien se, että olisi kai nyt naapuri voinut tulla itselleni sanomaan, mutta ei. Näköyhteyttä hänellä ei edes ole kiinteistölleni.
    Tästä omasta paisui aika iso jymmäkkä, Ely ja poliisi liittyi tutkimaan asiaa myös.

    Kirjoittaisin koko aiheen tänne kaunistelemata asioita ja vaikka omalla nimelläni, mutta, 2 krt olen kokeillut, en tiedä, meneekö liian pitkäksi kirjoitelma, mutta en ole sitä onnistunut lähettämään?
     
  17. JnZm

    JnZm Gearhead

    Tulisko tuo "Aiheeseen on tullut uusia vastauksia sillä välin kun kirjoitit" kun yrität lähettää? Sen saa skipattua en-nyt-muista-mistä, joku Lähetä silti-nappi sieltä löytyy.
     
  18. Aspenisti

    Aspenisti 1st gear

    Mikkelissä kaupunki aikoinaan kärräsi eräältä tontilta autonromut purkamolle omalla luvallaan, ja siinä sitten meni niiden romujen joukossa Aspenin etupuskuri, todella hyväkuntoinen kun oli kuulemma aikoinaan uusittu vakuutusyhtiön piikkiin jonkin kolarin seurauksena. Periaatteessa olin jo tehnyt kaupat tuosta puskurista niiden romujen omistajan kanssa, joten hieman harmitti vaikka tuo asia ei oikeastaan muuten minulle kuulunutkaan.

    Kävihän ne viranomaiset tuolla Mikkelissäkin aina keväällä laskemassa erään tutun pihassa olevat autot, ja kovasti uhkailemassa, mutta tuttu hankki vaan lisää autoja ja muuta romua pihan täytteeksi. Kunnes kuoli ja leski toimitti suurimman osan metallinkeräykseen. Vaan kovin outoja viranomaisia siellä teilläpäin, jos eivät osaa päättääonko se max 5 vai 10 vai jotain siltä väliltä. Kannattaa pyytää kirjallinen lausunto perusteluineen ja käydä sen kanssa lakimiehen juttusilla (jos jostain löytyy pätevä lakimies...)
     
  19. JG-70

    JG-70 1st gear

    On ne vaateet paperilla. Ely sen kirjannut. Ei siihen varmasti olekaan lakia olemassa,vaan Elyn näkemys, mikä sopiva määrä asuinkiinteistöllä autoja olla.
     

Kerro tästä muillekin!