Suburban 1994 6.5 td huonohko käynnistyvyys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Potakka, 7.12.2014.

  1. Potakka

    Potakka 1st gear

    Hei,

    Chevrolet Suburban 1994 6.5 td vaatii hehkutuksen jälkeen joko vähän pidemmän sahauksen tai sitten toisen startin käynnistyäkseen.

    Startatessa ei tule savua, kun koneen saa käyntiin se alkaa hyvin nopeasti käymään hyvin.

    Siirtopumppu on vaihdettu n. 7 vuotta sitten. Siirtopumppu on laitettu suoraan virtaan. Pumppu naksahtelee mielestäni harvakseltaan kun avaimesta kääntää virrat hehkuasentoon. Edellisessä Suburbanissani pumppu nakutti huomattavasti tiheämmin.

    Onko vika siirtopumpussa ja miten sen voi testata kotioloissa?

    Akut on kunnossa ja startti pyörittää konetta nopeasti.
     
  2. Timmo

    Timmo 1st gear

    Mittaa akkujen jännite startatessa. Omassani toisen akun maakontakti oli sen verran huono, että voltit tippui startatessa noin 10 volttiin, jolloin moottorinohjaus sekosi ja auto ei startannut.
     
  3. Potakka

    Potakka 1st gear

    No vaikuttaisi ainakin kabiinissa olevan volttimittarin perusteella että voltit laskee jo hehkutuksessa aika alas. Missäpäin ne maadoitukset sijaitsee?
     
  4. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Seurailemalla mustaa akun kaapelia, että päät on ok. ja runko kontakti ok. Kannattaa katsoa myös se punainen kaapeli.
     
  5. Potakka

    Potakka 1st gear

    Molemmista akuista menee koneeseen hyväkuntoiset paksut maakaapelit.

    Auton koriin menee vain apumiehen puolella yksi huonokuntoinen maakaapeli.
    Sen uusin seuraavaksi.

    Onko kuskinpuolen akusta alunperin mennyt maajohtoa muualle kuin koneeseen?
     
  6. Potakka

    Potakka 1st gear

    Laitoin uuden maakaapelin apumiehen puolelta koriin ja kuskinpuolelta etusiipeen. Kuskinpuolen etusiivessä oli jo ainakin joku maapiuha ennestään samassa kohdassa.

    Valot näyttäisi vähän kirkastuneen ja latausjännite vaikuttaisi olevan vähän korkeampi. Koneen käynti tuntuu myös hieman paremmalta. Käynnistyvyys ei ainakaan huonontunut. Testailu jatkuu.
     
  7. MickeyH

    MickeyH 1st gear

    Jokin aika sitten mullakin subbe lähti huonosti käyntiin ja niinpä startatessa poltin starttimoottorin jumiin. Vaihdoin starttimoottorin, mittautin sähköpuolen ja uusin molemmat akut. Nyt pyörittää vimmatusti ja käynnistyy alle 5 sek starttauksen. Yllättävää kuinka paljon pelkästään uudet akut vaikutti siirtopumppuun ym. sähkövempaimiin jotka toimii nyt moitteetta...
     
  8. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Katso sen löpösuotimen tiivisteet,ts.onko suodattimen pohjassa ulkopuolella naftatippa.O-renkaat vaihtoon,koot löytyy sivulta yksi ja tilkkeet Etrasta. Vaikuttaisi ilmavaivoilta.
     

Kerro tästä muillekin!