Tarinoita Trafista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 1purehell, 11.8.2014.

  1. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Juurikin näin!
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ja ne "komissiot" koostuu niistä edunsaajaryhmistä, jotka mahdollisesti menettäisivät jonkun iänkaikkisen monopoliaseman, jos joku liennytys otettaisiin käyttöön. Sitten ne yhdessä päättävät, että liennytys jätetään ottamatta käytöön ja valtio hakee siihen jonkun sopivan "ohjaavan" veron tai veroluonteisen maksun, joka pyrkii samaan päämäärään, kun mitä liennytyksellä oltaisiin päästy.
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    En nyt muista mitä vero seuraamuksellista piti johkin autoon kysellä, niin meinasin laittaa eukon soittamaan kaverin ostamasta prepaid liittymästä


    Ja ei muuten ole sit mikään vitsi :odroll:
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Suomessa puhutaan, että on liian vähän työpaikkoja. Mutta ei taida koskea trafia tai muutenkaan paikkoja missä päätetään ihmisten asioista. Joka jampalle ei riitä tekemistä, niin tehdään päätöksiä ihan vaan tekemisen takia. Lopputulos on aivan päätöntä, mutta onhan se selvä, että se kalervo 45v miettii työpaikkansa puolesta jos ei saa mitään aikaseks. Tai sit ne kilpailee kahvihuoneessa, kuka saa kustuu enemmän ihmisten luottotietoja.
     
  5. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Jotenkin tulee Hedbergin vitsi bussikuskeista mieleen.
    Ei mitn bussikuskeja vastaan.
     
  6. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Onhan se aika uskomatonta, että saa näin paljon sympatiaa ja jopa rahaa kun on vaan tyhmä. Epäilen, että ei paljoa löytyisi myötätuntoa jos "kyösti" olisi laittanut hiaceen takapenkin, narahtanut leimalla ja saanut mätkyt? Taitaisi mennä paskaisen naurun puolelle.

    Ookoo, 3 vuotta on tolkuttoman pitkä aika, ilmeisesti homma olisi ollut ihan jees jos olisi lasku napsahtanut postilaatikkoon viikko mokan jälkeen?

    Tästäkin ketjusta on saanut lukea, että heppua on varoitettu seuraamuksista ja silti ei ole mennyt perille. Siitä onko penkki ollut paikallaan 10min tai vuoden ei ole kuin sana sanaa vastaan ja luonnollisesti viranomainen käyttää sen hetkistä tietoa.
    Ihan sama jos ajan 230km/h motarilla ja jään kiinni; saan sakot ja seuraamukset siitä, vaikka kuinka sanoisin todistajien kera, että olen ihan rajoitusten mukaan ajanut, mutta nyt vaan suoralla kokeilin...

    En trafin kaikkia toimia todellakaan ymmärrä ja on hyvä että epäkohtia nostetaan esiin, mutta tässä on toimittu ihan meidän lakien ja käytäntöjen mukaan. Eikä tällaisen tapauksen seuraamukset pitäisi olla mitään yllätyksiä kenellekkään. Kuitenkin tämänkin selvittää parissa minuutissa googlella/puhelimella/kysymällä katsurilta.

    On toki hienoa ja järkevää jos käytäntö muuttuu ja 3+3 lankkukyljen saa muutamalla satasella henkilöautoksi.

    Älkääkä ymmärtäkö väärin, en ole vahigoniloinen/pahansuopa, joskus vaan ihmetyttää jeesustelu.
     
  7. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Itsekin lähinnä mietin just tota Trafin touhua sekä suomen lakeja, niitä pitäis muuttaa, mutta kun ne ei niinkään kiillota suomen egoa maailmalla, niin eihän noihin jakseta paneutua. Lakien mukaan toi oli väärin toteutettu ja ei voi mitn. Toivottavasti nyt kuitenkin saa jotain apua tohon. Sehän ton tekee vittuiluks kun just olis laki muuttumassa suotuisaks ni etitään kaikki vanhat mahd. tapaukset mistä pystyy vielä rankaisee.
     
  8. joojoo

    joojoo 3rd gear

  9. Substitute

    Substitute Gearhead

    Kannattaahan noissa veroasioissa muistaa sekin puoli asiassa, että nuo lakipykälien kummallisuudet ovat mahdollistaneet nykyään kivojen harrasteautojen tuomisen tänne verottomina pakettiautoina.
    Olisi aika huono vaihtoehto se, että pakettiauto on vaan pakettiauto tavarankuljetukseen ja aina ilman tilapäisistuimia. Toinen vaihtoehto olisi sitten se pikkubussimalli täysillä henkilöauton verolla. Ihanan kallista.

    Ja kun noita eurooppalaisia verotus/vakuutusmaksukäytäntöjä ihaillaan, niin kannattaa huomioida myös se, että näitä isomoottorisia vanhoja jenkkejä ei siellä ole kun ne on verotuksella sieltä pois tapettu.
     
  10. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    On niitä. Saksassakin tuli vanhempaa ja uudempaakin jenkkiautoa enemmän tien päällä vastaan kuin Suomessa. Kerkesin parissa saksalaisessa jenkkiautotapahtumassa käydä ja kalustoa on. Euroopassa vain ei ole aikaisemmin ollut pahemmin jenkkiautokulttuuria, mutta kyllä se sinnekin leviää.

    Btw, Saksassa saa yli 30 vuotiaisiin autoihin harrasteajoneuvokilvet ja sen jälkeen niistä ei kanneta käyttömaksuja. Kaveri oli leimannut jonkun vanhan Audin H-kilpiseksi ja oli ollut hyvin asiallinen tarkistus. Kunnossa pitää olla ja siisti, mutta saahan toki +30 vuotta vanhassa autossa olla käytön jälkeä.
     
  11. XJR

    XJR 3rd gear

    Kyllä. Esimerkiksi Belgiassa yli seiskalitraisella koneella ajeleva pulittaa vuosittaista road taxia reippaat 3000€. Vanhoissa lintoissa ( yli 25v. ) pieni armahdus.
     
  12. karra

    karra Double Gearhead

    Luin vasta nyt tuon vanijutun. Itse vein vuonna 1990 GMC Jimmyn 2 h pakuna muutoskatsatukseen jossa muutettiin auto 2+3 hengelle, takapenkit oli jo kiinni pultattuna. Olihan minulla aika varattu leimalle muutokseen mutta eihän siinä muita asioita edes mietitty :) . Kai tuolla vanillekin oli muutoskatsastus tilattu? Saahan auton viedä leimalle vaikka ei ole maksettu ajoneuvoveroa, kun vaan tilaa ajan etukäteen.

    Nyt jos vaihtaa koneen isommaksi taikka haluaa muutoskatsastaa esim ahtimen niin vie vaan auton ensi sinne leimalle sellaisenaan ja sanoo että tehdään muutos papereihin. Laittaa sitten sen uuden tekniikan/turbon kun papererit on kunnossa, vai mitä :rotfl:
     
  13. pas2

    pas2 Gearhead

    Kärähti normikatsastuksessa.
     
  14. Holley

    Holley Gearhead

    Tähän ketjuun ei kuuluisi, mutta juuri tätä jankutan, että siinäpähän väki haluaa Suomessa irti autoverosta! On se kiva, kun uudet autot on sitten halpoja, kun maksat 10 vuodesssa 30'000 EUR käyttömaksuja!
     
  15. OMC351

    OMC351 1st gear

  16. homer

    homer Double Gearhead

  17. saresks

    saresks Gearhead

    Näyttää trafilaisilla olevan tulospalkkiot. Suomalaisten pussista maksetaan siis se, että valtion (=suomalaisten) omistama puulaaki kerää suomalaisilta mahdollisimman paljon veroja. Melko perverssiä.

    Trafi ei tuolla turvallisuussumutuksellaan sumuta mua eikä nauti mun arvostusta niin kauan kuin tuo kaksinaamainen touhu eli samanaikainen veronkanto jatkuu.

    Rakentavassa hengessä lopuksi: Virkamiehen homma on kutsumusammatti. Sillä ei ole shaissenkaan väliä, oliko se alkujaan insinööri vai kamreeri vai kampaaja.
     
  18. ido59

    ido59 Gearhead

    Neljä tonttua kuussa on vaikkapa it-asiantuntijalle tai autoinssille perusliksa. Mutta mihin helvettiin tarvitaan tämän kokoisessa maassa trafin toimintoja pyörittämään 530 asiantuntija- tai pääällikkötason työntekijää, semminkin kun suorittava työ on jutun mukaan jo ulkoistettu. wtf :eek:
     
  19. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Joo toi on saletti että jos kyseisiä toimintoja hoitaisi yksityinen firma niin siellä olis noita "asiantuntijoita" töissä max. 50
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Veroton pakettiauto, kerro lisää!
     

Kerro tästä muillekin!