Ohjearvoja kaivataan. olds307y

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Rame86, 18.1.2015.

  1. Rame86

    Rame86 1st gear

    Eli ohjearvoja ja ohjeita kaivattaisi sytkäpuolen osien mittaamiseen.

    89 caprice oldsin 307 koneella.

    Onkos muuten haittaa jos ottaa ilmapumpun pois käytöstä ja tukkii letkujet päät?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Siis puolan mittaukseen?

    Hihna pois ja letkut tukkoon, jos kerta on rikki?
     
  3. Rame86

    Rame86 1st gear

    Puola mm.
    Eikös virranjakajan sytytysmodulin ja käämin pysty myös mittailemaan?

    Ilmapumppu on ollut poissa pelistä jo pitemmän aikaa, laakerijumi. Nyt piti tulppien vaihtoon repiä letkuhelvetti irti ja aikaisemmin vain ilmapumpun kiinnityslaippa peitettynä.
     
  4. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    Sytkä moduuli on sähköisesti tämän näköinen. http://www.slantsix.org/articles/dibiase_efi/gm-ign-module-schm.jpg

    Kaikista mitattavissa olevista lähdöistä tulee kanttiaaltoa, joten mittaamiseen tarvitsee oskilloskoopin esim. http://www.zen22142.zen.co.uk/Prac/winscope.htm.

    Jakaja viilapenkkiin kiinni ja porakoneella pyörittämään (maa ja +12v pitää kytkeä), C-nastassa pitäisi näkyä kanttia samoin R-nastassa.

    Sen jälkeen hyppylanka E- ja R-nastojen väliin, B-nastaan 5V ja taas pitäisi näkyä kanttia C-nastassa jos moduuli toimii.
     
  5. slote

    slote Gearhead


    Tarkoitit varmaankin osien mittaamista vastusmittarilla? Netti on turvoksissa ohjeita vaikkapa HEI järjestelmän tarkastukseen vastusmittarilla ja valolla...vaikkapa täällä

    http://chevythunder.com/hei_troubleshoo ... _coil_.htm

    Em. sivuilta löytyy vianhakukaaviokin. Kaikki noilla sivuilla tosin englanniksi muttei kuitenkaan slangilla :)

    Tuo ehdotettu oskilloskooppi ei nyt taida olla ihan "oikea" sellainen vaan joku ohjelma joka on asennettu Windowsiin. Voi toimiakin mutta en uskaltaisi kyllä kaikkea toimivaan Windowsiinkaan syöttää. Varsinkaan äänikortin kautta niinkuin tuossa taitaa olla..... Sinänsä kyllä mielenkiintoinen linkki :eek:

    Suomeksi en löytänyt oikein kunnollisia ohjeita....ehkä niitä jossain?
     
  6. Rame86

    Rame86 1st gear

    Nonni. Tuosta chevythunderin sivulta löytyikin melko lailla kaikki tarvittava. Kiitokset.

    Ja nuo "win-skoopit" on ihan päteviä laitteita. Eli välissähän on boxi ja tietokone ohjailee sitä ja antaa lukemat. Ei vain jokaiselta tallista löydy :D
     
  7. slote

    slote Gearhead


    EDIT......................
    Löytyi ihan vahingossa tällainen

    http://www.sainsmart.com/sainsmart-dds- ... ilver.html

    Tässä mallissa on tuo "purkki" välissä ! Ja vaikuttaisi ihan tolkun laitteelta eikä hintakaan ole paha.

    -------------------------------------------

    Sen verran herätti mielenkiintoa tuo oskilloskooppi juttu, että katselin paljonko mahtaa maksaa halvimmillaan kyseiset laitteet.

    Täältä löytyi Vellemanin
    http://www.elektrolinna.fi/kauppa/index ... di=HPS140I hiukan toistasataa euroa maksava laite mittapäineen. Miten paljon tuolla nyt sitten saa tehtyä.....

    "Oikeat" isommat scoopit maksaa sitten uutena jo satasista tuhansiin euroihin....... :(

    Tällainen 89 taalaa http://www.seeedstudio.com/depot/dso-na ... -1358.html ....näyttäis olevan signaaligeneraattori mukana

    ja.....kaksikanavainen Hantek 66 taalaa ilman näyttöä, joksi kelpaa kaiketikin vaikka läppäri http://www.ebay.com/itm/Hantek-6022BE-P ... 1265189899 ...ja taajuudet ihan eriluokkaa jo.

    Itseasiassa tarjontaa näyttäisi olevan paljon laidasta laitaan.

    Ja vielä Winoscopesta. En tiedä olenko ymmärtänyt oikein.....tekijä varoittelee kovin kytkemisien kanssa (" it is very easy to burn out at least your sound card ") ja suosittelee jotain (!) purkkia väliin, vanha levysoitin, nauhuri tms. ("You may consider using an old tape recorder, amplifier or turntable as a buffer device between your sound card and non-standard signal source. This can save your computer in case of a poorly grounded, unstable singal source, as well as allow you to control signal level manually before it reaches the sound card.") Mitään muutahan siellä ei välissä ole !! Max. rajoituksina 10mV mikrofonisisäänmenoon ja 2V linja sisäänmenoon......jotka sisääntulot pitäisi ensin mitata ja tarvittaessa vaimentaa......jota vaimennushommaa nuo em.laitteet edustaa. Kunnollinen sopiva mittapääkin auttaisi asiaa.

    Ohjelma sinänsä ei pysty tekijän mukaan vahingoittamaan tietokonetta.
     

Kerro tästä muillekin!