Käsijarruvaijerin teettäminen PK-seutu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja minorv8, 10.3.2015.

  1. minorv8

    minorv8 Gearhead

    Onko pk-seudulla yhtään putiikkia joka puristaisi päät lyhennettyihin käsijarruvaijereihin ?
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Jos ei toi puristaminen onnistu niin hitsaus on yksi vaihtoehto, teräksinen mokkula jossa sopiva reikä, siitä vaijeri vahvuuden verran läpi ja sit histaten.
    Menestynyt jo kymmenisen vuotta harrasteessa.
     
  3. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Onnistuuko tuo hitsaus vaijeriin migillä...Vai pitääkö juottaa esim:hopealla vaijerin pää kiinni vaijeriin?....Aikoinaan tehtiin meidän Ford Capriin kaasuvaijeri vanhaa vaijerin kuorta uudelleen käyttäen niin,että laitettiin uusi vaijeri,johon sitten hopealla juottaen päät kiinni...
     
  4. Nova400

    Nova400 Gearhead

    En tiedä PK-seudusta juuri mitään, mutta itselle tuli käsijarruvaijeri Raksiharesilta mittojen mukaan. Jyväskylässä lienee, mutta posti toi sujuvasti kotiin. Ei muistaakseni ollut edes hirveän kalliskaan.
    http://www.raksihares.com/index.html
     
  5. JariV

    JariV 2nd gear

    Onnistuisiko hydrauliliikkeessä missä puristetaan koneellisesti pieniäkin hydyletkuja? Miksei toimisi prässipään puristaminen vaijeriin. Esim. MekaLaite Tuusulantien varressa vähän matkaa pohjoiseen himastasi (siis jos edelliinkin asut samassa paikassa).
     
  6. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Onnistuu.Hudsoniin valmistelin vaijerit ja tollasella letkuprässillä puristelin päät.
     
  7. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead



    Joo, migillä ne itsekin olen hitsannut. Jonkun harjoituskappaleen suosittelen tekemään, että sit varmasti onnistuu varsinaiseen.
     
  8. minorv8

    minorv8 Gearhead

    On noita juotettu ja hitsattukin. Jotkut kestäneet ja jotkut katkenneet. Käsijarru kuuluu sarjaan "pitäisi tehdä kerralla valmiiksi", nyt ehkä tulee sitten se lopullinen evoluutioversio.

    Ja juu Jari, samassa paikassa majailen. Käyn tänään sorvaamassa nipat ja huomenna nöyränä poikana viemään niitä tyrkylle.
     
  9. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Koeponnista se uus vaijeri sitten, kun tule noita letkuja joskus prässäiltyä niin joku varaus on tuollaiseen liitokseen? Vaan jollain ne on uutenakin prässätty?
     
  10. minorv8

    minorv8 Gearhead

    Apu löytyi hydrauliikkaliikkeestä. Nipat prässätty ja käsijarru kunnossa. Täytyy kyllä ihan oikeasti kiittää Suutarilan Hydromarketia palvelusta, Helsingin seudulla asiakaspalvelu ei aina loista. Iso kiitos !
     
  11. josu

    josu Gearhead

    tuossa omani juuri lyhensin ja tein 10mm pultista uuden nipan (noin 10mm pitkä) porasin samankokoisen reiän kuin vaijeri 3,5mm, sitten hydrauliikkaliikkeeseen ja puristettiin 1,5mm nippuun, ja hyvin toimi ja kestää.
     
  12. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Mä tein rätkään vaijerin metritavarasta ja sorvasin nipat messingistä, ulompaan sisäreunaan kunnon viiste. Linkin työkalua ei ole mutta avasin vaijerin pään säikeet harottaan ja dippasin juotosnesteeseen ja sit sulaan tinaan.
    Isot pojat on sanoneet että hopeajuotos tai hitsaus tekee liian kovan liitoksen ja se murtuu ennemmin tai myöhemmin, tiiä sit mikä on totuus.

    https://www.youtube.com/watch?v=g_273vfLLa8
     
  13. palontie

    palontie Double Gearhead

    Juottamalla oon tehnyt prätkiin ja johonkin autoonkin
     
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Tais olla Venhillin sivuilla maininta että jos tinaillaan niin suositellaan sinkittyä vaijeria, rosteri vaatii eri juotteet.
    Tää on (vara)kytkinvaijeri mopetiin, 3mm vaijeria johon em konstilla tinattu messinkinen diy nippa.
    Mopetissa kiinni olevassa vaijerissa on tinattu molemmat päät mutta tän jätin toisesta päästä auki niin ei tarvi kuskata jäykkää kuorta mukana. Toiseen päähän laitetaan ruuvattava nippa sit kun tarve tulee.

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!