2000-luvun tekniikkaa vanhaan autoon!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja KaapoLöllö, 2.12.2011.

  1. hevimies

    hevimies Gearhead

    niin ja uudempaan saa pirtsakamman koneen ihan laillisesti asentaa.
    pitääpäs kysyä tuota kun käy katsurilla takapenkeistä kyselemässä
     
  2. Holley

    Holley Gearhead

    Kuule, jos nyt pystyt osoittamaan sille katsurille, että se runko on sama siinä '77-'90:ssä kun '91-'96:ssa, niin eikö sillä katsurillakin luulisi sen verran leikkaavan, että se voisi hyväksyä vertailuautoksi sen '96 SS Impalan? Ehkä ei nyky-Trafin pilkun##-soveltelujen mukaan, mutta oikeasti jos on katsurilla hitustakaan järkeä.

    Siis hanki jonkun SS Impalan levyt autoosi, mutta älä lähde sitä runkohommaa edes miettimään.

    Lisäksi kuulin kaverilta, jolla ollut sekä Delta 88 (455:llä), että nyt poliisi-tekniikkainen '91-> Caprice, että se runko itse asiassa on heikompi niissä uudempikoppaisissa esim. akselinylityskohdista. Tähän olisi hyvä saada vahvistus, kiinnostaisi itseäkin moinen tieto faktana.

    Eli ikään kuin se heikennetty runko kestäis sen 350-koneen ja 265nettohv+20% ja sitten se '81-'90 Caprice ei kestäis kun jonkun 170hv+20% jos tulkitsisi siten kuin Trafi haluaa tulkittavan näitä pykäliä. Että Olds olisi eri auto kuin Chevrolet jne. Järkeä? Piruvie sinähän voit laittaa sen kopan vaikka '62 Impalan rungolle jotenkin, sulla jäis pois turvavyöt ja jarrut olisi yksipiirirummut joka kulmassa, tekniikkana 409+25%, tehot 425+20%...mainitsepa siitäkin sille katsurille, jos tuo '96 Impala ja esim. '78 Olds 403 cid ei käy.

    Jos papereissa sen auton pitää sen vanhemman identiteetillä, eipähän mene vähäpäästöiseksi, vaikka tietty tuore ja ehjä tekniikka oikeasti antaiskin vähäpäästöisen ok lukemat. Entäs airbagit... ja muita turvavarusteita? En lähtisi väen vängällä "nuorentamaan" minkään auton vuosimallia, lähinnä päinvastoin.
     
  3. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    no emmä mitään oo "tuorentamassa". Vastasin vaan kun kysyttiin. Saahan näihin 77-90 asentaa yli 500cid tekniikan kun kaikkia merkkiä ja mallia on ollu saatavana 70-luvun lopus 400-403cid tekniikalla. Ja jos ei tuosta kuutiomäärästä saa "pirtsakkaa" niin ei mistään.
     
  4. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Ei oo oikei edistyny, miulla on ollu talon remppausrojekti kanssa menossa, et sais tän myyntiin tänä kesänä, niin on tuo auto jääny oottamaan. Tuo johtosarjan läpikäyminen on sen verran enemmän keskittymistä vaativa homma, ettei kehtaa ees yrittää tehä taloremppaa ja sitä samaan aikaan! :wink: Kyl mie rupeen täällä sit taas esittämään hätähuutoja kun rupeen jatkamaan :)
     
  5. hevimies

    hevimies Gearhead

    Kaapolöllö: Hyvä ettei ole kokonaan unohdettu tämäkään projekti :D

    ja sitten aiempiin: enhän mä nyt mitään panssarivaunun moottoria voi pitkäkattoon laitella. Toisaaltahan kyllähän ne rungot on samanlaisia jos ne etu/takalevyt ja jarruhilppeet vaihtas uudemmasta. tätä pitää jättää kehitykseen.
     
  6. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Nostetaas nyt ku on ruvennu taas pikkusen intoa olemaan taas tähänkin nakerrukseen ku sai hitsuuhommat tehtyy ja pääs niputtamaa! Tekniikan nostamista paikalleen mie himoitsin jo tälle viikonlopulle, mut se nyt kuitenkin venyy ens viikolle ku oon onnistuneesti hävittäny tapapussien kiinnikkeet enkä saanu uusia vielä tällä viikolla!

    Kuvia projektin edistymisestä: https://www.facebook.com/media/set/?set ... d99d1811dc (Toivottavasti näkyy kaikille)
     
  7. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Osaisko joku muute vinkata miulle, mistä löytyis 6L90 laatikkoo slip yoke, ku mie en löyä googlailemalla ku yheltä pajalta ja sieltä ainakii suoraa on nii törkee rahti ettei pysty! Siis takatuuppari tuommoseen, nelikkoihin löytyis kyllä takalähtöjä..
     

Kerro tästä muillekin!