Suomessa viimeaikoina paaliin menneet harrasteautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Powerstroke, 2.3.2015.

  1. HV

    HV Gearhead

    1.6 klo 15 jäi vielä tälläisiä autoja, en tiedä onko jo menneet...
    Joku kuva niistä. Oli niitä rivissä n. 10 kpl

    http://aijaa.com/a/4OQk3q
     
  2. RB-440

    RB-440 1st gear

    Yhtäältä suomalainen ei halua (tai ei pysty) maksaa lelusta, toisaalta taas moni halajaa ruosteen raiskaamasta rotiskosta priiman hintaa. Ymmärrettävä, mutta hankala yhtälö on se.

    Jos kumminkin paaliin menevät mutta sinänsä harrastekelpoiset vempeleet oikein kovasti harmittaa, voisko tässä yhdistysten luvatussa maassa perustaa vaikkapa Retroromut Ry:n?

    Voittoa tavoittelematon yhdistys kerää jäsenmaksuja, joilla toimintaa rahoitetaan, eli käytännössä hankkitaan sopiva loppuparkkipaikka, jonne saa toimittaa kaupaksi käymättömät rottelot odottamaan kunnes ne on joko tarpeeksi vanhoja mobilistien aarteeksi tai luonto vaan ottaa omansa.
     
  3. päde

    päde 1st gear

    Sen ymmärtää jos "harrasteauto" (=auto mitä ei ehditä harrastaa, laitan kuntoon sitten joskus) on läpimätä ja puutteellinen jne jne ja sellaisen paalaa.
    Sitä en kyllä ymmärrä jos kohtalaisen täydellisen auton paalaa mistä "pienellä" laitolla saisi kulkupelin, vaikkei ehkä rekisteriin asti...
    Joten, jos jollain on menossa paaliin v8-moottorilla oleva takavetoinen kiesi paaliin, niin maksan saman kuin romu-ukko. Jos se tuodaan pihaan, maksan bensat ja vähän vaivannäöstä.
    Tämä siksi koska juniori on kiinnostunut v8-vehkeistä ja meillä on maalla (Etelä-Karjalassa) paikka missä sellaisella voisi ajella ennen ajokortti-ikää. Juniorille Fordit on etusijalla koska mulla on sellainen... tosin liian uusi "harrasteautoksi" vaikka kesäautona toimiikin. Mutta tosiaan muutkin kaikki käy, v8 on se "juttu".
     
  4. HV

    HV Gearhead

    http://aijaa.com/a/4OQk3q

    Noista autoista on pyydetty 100-200 euroa kpl, mutta se on liikaa monelle ilmeisesti? Eilen sai 100 euroa tonni kuitenkin.
     
  5. reynolds

    reynolds 3rd gear

    AIJAIJAI :odroll: ...Pikku BMW ja Vauxhall Viva HA ovat ilmeisesti joutuneet sinne koko maailmaa paremmaksi tekevään paalaimeen :mad: ...
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Relluhan toi oranssi? Komia peli, vihree ajelee jns seudulla.
     
  7. Ranex

    Ranex 3rd gear

    Nuo kuvat on paikaillisen "rahkosen" laanilta ja autoista ainakin yksi samanmoinen on jo ehjänä taltioitu museoon. Näitä tosiaan on kaupiteltu lähialueen harrastajille ja jokunen raato on puoliväkisin kärrätty harrastajan pihaan, kun on empinyt: ei oo kuljetuskalustoa.
    40v säilömisen tuloksena paikat täyttyy....
     
  8. HV

    HV Gearhead

    Tarjottu siihen autoon varaosaautoksi. Kyllä näitä on yritetty harrastajille myydä, on ollut Mobilisti lehdessä, nettivaraosassa, Tori:ssa ilmoituksia.
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No kyllä minä maksan sen saman satasen kuin romu-ukkokin. Milloin pitää hakea? :lol:
     
  10. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Tuossa eilen Ruukkiin matkalla kuuntelin radiota ja siellä hehkutettiin romutussetelikokeilua. Muistan mm. lauseet

    "Siis 1500 on tosi hyvä hyvitys"
    "Siis saa pommista 1500 uuden auton ostoon"

    Jotenkin ihmetytti, että onko toimittajat nimenomaan opetettu tietynlaiseen kapeakatseiseen näkemykseen tuosta setelistä? Funtsin vaan, että sitä ei mainittu onko pommien omistajilla varaa uuteen autoon. Ja taitavasti myös vaiettiin kuoliaaksi se tosiasia, että se 1500 etu koskee vain rajattua otosta uusista autoista, päästöjen mukaan.

    Ja tietenkin se, ettei seteleitä voi yhdistää eikä se toimi niin, että tinkaat ensin ja papereita tehdessä vetäiset setelin perstaskusta.
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pitäs enemmän mainostaa myös sitä että kelpaa auto kun auto. Pistetään paaliin se hapan yleinen paska josta ei enää mitään saa värkättyä.
     
  12. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    jossain paikallis lehdessä, oiskohan ollu kaleva, haastateltiin jotain autokauppiasta. siihen juttuun oli kauppiaan sanoin kirjoitettu että olisi reilua jos ostaja mainitsee romutuspalkkio lapusta jo tinkaus vaiheessa mutta kauppias myös totesi että se 1500 annetaan myös jo tingitystä hinnasta.
    eli tuosta jäi maku suuhun että tuo 1500 jää kauppiaan taskuun jos erehtyy liian aikaisin siitä mainittemaan.
     
  13. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Kusetustahan tämä romutusrahahomma on.

    Nyt on saatu hipsterit ja ituhipit meuhkaamaan taas "kaikkien edun" nimissä ratioissa ja televisiossa maailman pelastamista ja muuta parempata huttua, sano.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Avoin haaste: Kuka ostaa uuden hybridin ja paalaa sen romutuspalkkion nimissä?


    Tai tais olla 10v ikäraja tässä?
     
  15. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Mitä järkeä ottamaan 35te takkiin sen nimissä että saa laittaa jonkun hybridin paaliin :D
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikö se ois komia performanssi :D
     
  17. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    kusetusta joo tässä muodossa. hyvä hyvityshän tuo olisi jos homma toimis esm siten että saat uuden auton oston yhteydessä automaattisesti romutuspalkkioon oikeuttavan lapun ja tällä lapulla saat romuautosta käteen sen 1500.
     
  18. _MURIKKA_

    _MURIKKA_ 3rd gear

    Mä ostin tuas jokuaika site tämmöttisen roskan, eipähä menny sulatuksee. :wink:
    [​IMG]

    Myös tuo mun lauluauto on pelastettu paalaukselta. Kaverilla oli laulukäytössä ollu ja särkihää se oli sit menny. Uhkas et laittaa paalii sen ni maksoin siitä saman hinnan ku romu-ukko ois maksanu. Nyt se on site yli 4v ollu mulla käytössä ja toimii. 8)

    Tosin mitä niitä kaikkia ihan tuhkamätiä rojuja säästämää, niitä ei tule kuitenka koskaan kukaan ostamaan. Sitte kun ne paalataan ni nillitetään ku ne on romutettu.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kaverilla sitikka jossa tukivartta ym leimalle, ajeltu on mutta c5 ja hdi diesel. Uhkas paaliin, sanoin että maksan saman. "mutta kun tästä saa 1500€"...
     
  20. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Niin, tosiasia kuitenkin on että uustuonnin sun muun vuoksi meillä on markkinat täynnä eikä kaikelle riitä ottajia.
     

Kerro tästä muillekin!