Led polttimot ballastilla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Karpov, 11.8.2015.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  2. plagu

    plagu Gearhead

    Led:hän ei tartte mitään ballastia (korkeajännitemuuntajaa).

    Speksejä ja kuvia kattomalla leimasin nuo paskaksi. mm ainoastaan 4 lediä / lamppu eikä nuo led:t todellakaan näytä 10w tehonkestoisilta. en koskisi.
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Taitaa olla vain jotain kiinanskeidaa mitä joku kusettaja on tilaillut.


    Jos nuo oikeasti toimisivat, olisi niitä yleisemmin käytössä.

    Tuossa ballastissa ei muuta mainita kuin 40W ja voltit millä toimii, eli taitaa olla ihan jännitteenalennin.
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    jännitteen alentimia ne luulis olevan. en ole ainakaan vielä tavannut cree lediä mikä toimis edes 12v. ei muuta tietoa, mutta jos joku noita testailee niin tietoa jakoon, ja mielellään kaikista h4 lamppuihin liittyen.
     
  5. ihd

    ihd Gearhead

    Ittellä on tollaset ollu jo noin vuoden Cadillacissa ja on paljon kirkkaaammat ja paremmat kun alkuperäiset hb3 ja hb4 halogeenit. Ei ehkä ihan yhtä kirkkaat kun xenonit, mutta puuttuu myös ärsyttävä viive pikille kytkettäessä joka xenoneissa on. Tollaisia puhaltimella olevia en uskaltanut ottaa itselleni kun arvelutti niiden talvella toiminta... itselläni on suunnilleen tollaset lyhkäsillä ja pitkillä. http://www.ebay.com/itm/60W-6000LM-ETI- ... 50&vxp=mtr
     
  6. ihd

    ihd Gearhead

    ...ja siis xenoneita ollut aina ennen noin kymmenessä autossa, mutta kyllä seuraavaankin hankin myös ledit, on halvemmat ja helpommat asentaa ja todella kirkkaat valot.
     
  7. makaro

    makaro 1st gear

    Noi sarjat on uusi tuoteryhmä jotka vain vajaa vuosi sitten oli täysin erilaisia.Olen testannut töiden puolesta kymmeniä sarjoja ja ilman tuulettajaa olevia yli 25 w nimellisteholtaan ei kannata miettiä edes koska ne hajoaa kuumuuden vuoksi.Se ballasti on nykyään muutakin kuin alennin.Led sirut, virtalähteet ja mahdolliset muut vastukset sijaitsevat siellä..esim.canbus-vastukset.Laatu eroo kuin yöllä ja päivällä halvimmilla ja kallilla sarjoilla..samoin kuin valoteho.Allekirjoittaneella on pari uutta H4 ja seiska sarjaa jos innostaa testailla..Esim.philips siruilla ja epistarin ledeillä 30-40w.
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Onkos nuo tieliikennekelpoisia ihan halogeenipolttimon tilalle vaihtamalla? Ellei, mitä vaatii?
     
  9. ihd

    ihd Gearhead

    Koskas ne sitten hajoaa? olen ajanut kohta vuoden lähes päivittäin. Noissa mun polttimoissa on ainakin senverran isot jäähdytysrivat, et ei luulis suomen ilmastossa paljoo lämpeevän...
     
  10. plagu

    plagu Gearhead

  11. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Ei kyllä tuonkaan jäähdytys vakuuta, en usko että piisaisi 60w ledille. Ledi on aika nopeasti entinen lämmöstä, ja tuossa on ongelmana jo lämmön siirto pois valaisimen ulkopuolelle. Eli jos ei tuossa ole jotain heatpipe tyylistä ratkaisua niin, niin rupeaa jo olemaan ledi ylukuuma vaikka jäähdytys rivasto pysyisi jossain 30 asteisena (mikä sekin lienee aika vaikea kesällä saavuttaa)

    Oletko mitannu paljon ledille oikeasti menee watteja, arvaisin että 10w alkaa olla aika maksimi.
     
  12. plagu

    plagu Gearhead

    voi sitä virtaa mennä vaikka tuo 30w mikä on luvattu kiinalaiset on niin kieroja et siellä saattaa olla vastus kuumottamassa noita rimoja :D
     
  13. makaro

    makaro 1st gear

    ei ole hyväksyttyjä koska laki laahaa perässä ja tuskin tulee olemaankaan ihan heti.Mutta jännä juttu on että led-kaukovalot hyväksytetään halogen tyyppihyväksynnöillä koska tieliikennelaki ei tunne led lisävaloja
     
  14. makaro

    makaro 1st gear

    Ja esim jos on 50 w niin sehän vain on komponenttien teoreettinen yhteisarvo ja todellisuudessa määrää rajoitetaan osilla jotka ovat siellä ballastissa tai polttimon perässä integroituna.Minulla on sarja joka rajoittaa tehoa jos lämpötila kohoaa liikaa ..tosin se ei ole näissä valoissa kovin hyvä ..
     
  15. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Paljonko kohtalaisen laatuiset polttimot maksaa, jos tarkoitus on parantaa valotehoa releytetyistä H4 / H7:sta? Saa linkittää mallia jos jo ulkonäöstä näkee mikä polttimo on asiallinen ja mikä ei.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Onhan nuo melkein puolet kalliimmat kuin kiinan xenonisarjat.



    Tuo aloituksen linkki oli vain esimerkki mutta niitähän on ebay väärällään.
     
  17. ihd

    ihd Gearhead

    Kokemuksia kyselit? nuo mun ledit maksoivat n. 30€ sarja, en ainakaan itse ole siihen hintaan kunnon xenoneita saanut. Minä pidän noista ledeistä enemmän, taidan jopa vaihtaa Buickinkin xenonit sellaisiin kunhan ne hajoaa... ellei jotain vielä parempaa tule siihen mennessä, ainakaan hitaasti syttyviä tarvike xenoneita en enää osta.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin kyselin totta. Lähinnä just tuo valoteho minkä kerroit olevan hyvä mutta xenonia parempi. Pikaballastillahan saa xenonin nopeemmaks mutta kesto kärsii. Tosin oli ledejäkin noita hurjawattisia tai ainakin hintaisia.

    Radiohäiriötä ei tee kuten xenon?
     
  19. karivanner

    karivanner 2nd gear

    Keskustelun innoittamana tuli tilattua 9007 malli, kun noi Crown Vic / Town Car ajovalot on ihan kynttilät. Testikokemuksia lisätään kunhan joskus saapuvat.... http://www.ebay.com/itm/281753760861
     
  20. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Noissako on tuulettimet erikseen, kun on niin suljetun näköset?
     

Kerro tästä muillekin!