n.80m2 lämmintalli 25000€?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja JB, 31.7.2013.

  1. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    + kymppitonni perustuksiin, lattiaan, sähköihin...
     
  2. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    Pitää täysin paikkaansa,vaikka ei ne perustukset ja johdot ihan kymppiä kyllä maksa
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    Vähän riippuu.....

    Joku sata kuutiota maan vaihtoa ja muutama paalu, niin kymppi ei ole kun käsiraha...
     
  4. 6.2vani

    6.2vani Gearhead

    itellä tuli rak.lupa lappuihin konehalli ei tarvinut tupla levyjä
     
  5. SB 340

    SB 340 2nd gear


    Niin kannatta sittenkin varautua tuohon.. Aina, ihan aina, tulee jotain yllättävää matkalla. Ja jos tohon varautuu, eukä sit mitään tuukkaan, yllättää sekin :D Jääpä vähän rahaa uusia esim. työkaluja tai ostaa kunnon nosturi. Ei tarvi, kun siä "helpossa muhumaassa" tulee vastaan muutaman kuution kivi,joka pitää ampua paikallensa rikki, et saa salaojat tehtyä :eek:
    Onhan se kiva ku talli on valmis, mut nyt ei oo ees varaa sähkötöitä saattaa loppuun ja rännit pitäis viä ostaa ja se nosturi...
    Näin mulla :oops:
     
  6. pontso

    pontso Gearhead

    hae muutos siihen autotalli nimeen esim harraste autopaja , niin suhtautuu vakuutus yhtiökin siihen suopeesti ja paloviran omaiset
     
  7. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Mulla merkitty "Metalliverstas/harrastetila". Ei ongelmia vakuutusten kanssa. Vakuutusyhtiön vaihtoa ei pysty teke enää. muut ei enää suostuneet myöntämään, jos tilassa tehdään tulitöitä. Kannattaa varmistaa tittelistä huolimatta vakuutusyhtiön kanta aiheeseen.
     
  8. bastardos

    bastardos 1st gear

    Mahdottomia summia porukka pistää haisemaan. Ite tein vuonna 2005 tosin vain noin 55 neliöisen tallin ja rahaa meni 6500€ (ja siihen on muuten laskettu jokainen naulalaatikko ja timpurin kynä). Maaperä tosin oli helppo, senttiäkään en maksanut ulkopuoliselle työvoimalle ja paljon tavaraa tuli hankittua konkurssipesistä, kavereiden rakennusten ylijäämistä ja rautakaupan ns. kakkoslaatua. Nyt olis tarkoitus aloittaa uuden rakennus, tällä kertaa 80 neliöinen, mutta tavoitteena silti 10-12t€ budjetissa pysyminen (tuskin siihen enää pystyy, mutta pitää yrittää).
     
    Rotten tykkää tästä.
  9. cadi58

    cadi58 1st gear

    Ite rakensin viimevuonna metritavarasta 8,2×10m lämpimän tallin ja vaikka kuinka ostin alennuksesta tavaraa ja ihan kaikki tein isäukon kanssa itse niin silti rahaa meni 35k€...lämmitys ilpillä ja vesiputket on varulta lattiassa..en usko että mitenkään saa 25k€ rakennettua oikeasti hyvin tehtyä lämmintä tallia...olihan minullakin alkuperäinen laskelma 21k€...siitä kun alkoi virolaista tuotetta vaihtaa parempaan niin äkkiä kertyi 10k€ lisää...nyt on reilun vuoden sähkön kulutus ollut 3100kwh kaikkineen (ruuvikompura,valot sun muut) ja tallissa kokajan 16 lämmintä niin ainakin sähkönkulutuksen suhteen pystyy harrastamaan....
     
  10. cadi58

    cadi58 1st gear

    Ite rakensin viimevuonna metritavarasta 8,2×10m lämpimän tallin ja vaikka kuinka ostin alennuksesta tavaraa ja ihan kaikki tein isäukon kanssa itse niin silti rahaa meni 35k€...lämmitys ilpillä ja vesiputket on varulta lattiassa..en usko että mitenkään saa 25k€ rakennettua oikeasti hyvin tehtyä lämmintä tallia...olihan minullakin alkuperäinen laskelma 21k€...siitä kun alkoi virolaista tuotetta vaihtaa parempaan niin äkkiä kertyi 10k€ lisää...nyt on reilun vuoden sähkön kulutus ollut 3100kwh kaikkineen (ruuvikompura,valot sun muut) ja tallissa kokajan 16 lämmintä niin ainakin sähkönkulutuksen suhteen pystyy harrastamaan....
     
  11. BBC

    BBC Guest

    Juuri näin. käytetty materiaali sanelee pitkälti mitä talli tulee lopulta maksamaan ja toinen monesti unohdettava asia on että kuutiot maksaa myöskin. jos haluaa nosturikorkeuden jne, kyllä se jotain maksaa 2,35m sisäkorkeaan verrattuna.

    Itse tein 5v sitten reilun 60neliön pakettitallin pihalle. Paskaa savimaata joka lisäsi ehkä hieman kuluja. Pakettitalli olis ollut alle 10t + siihen erilainen pintalaudoitus + erilainen aluslaudoitus kattoon + erilaiset ikkunat + Uretaanit seiniin , lisäsivät hieman hintaa.
    Soklex kivijalka/antura, lattiaan sähkökaapeli + mastertop.

    500mm puhallusvillaa kattoon, kipislevyt seiniin ja sähköt.
    Kokonaishinta jäi alle 25000euron vaikka oli välillä pari kaveria töissäkin kasaamassa elementtejä ja nostelemassa kattotuoleja paikoilleen jne.

    Olisi tehnyt komeasti 20 000eurolla ilman muutoksia peruspakettiin ja ilman lisätyövoimaa. Toki itse vedin sähköt, jne ja sähkömies vain kytki ne, teki mittaukset ja pöytäkirjat eli 1pvän työ jne. Lisäksi olisi säästänyt lattiassa, jos olisi käyttänyt epoksia tms. ja jos olisi ostanut peruspeltikaton konesaumakaton sijaan.

    Maaleissa säästi kun kaikki pintalaudat, räystäslaudat jne oli pohjamaalattu talotehtaalla, joten tarvi vain pintamaalit päälle.
    Toki nosto-ovet ovat hieman ohuehkot, mutta eivät jäädy.
    isompi saisi olla, mutta niin sano entinen akkakin,....
     
  12. mustang66

    mustang66 2nd gear

    Meillä kaikilla on vähän eri vaatimustaso tallille, toiselle riittää katto päänpäälle ja toinen haluaa enemmän. Kiinnostaisi nähdä kuvia tuosta 6500euron tallista.

    Itselle teimme täysin omana työnä, materiaalit kilpailuttaen n.130m2 tallin josta on kylmää ns katosta n.45m2. Korkeutta korjaamopuolella n.5m ja katoksessakin yli 4m. Perustukset ja runko kun oli pystyssä tuntui, että eipä maksa juuri mitään, vaan senpä jälkeen sitä rahaa rupesi menemään. Peltikattoon ja kouruihin jne. sai menemään jo isosti rahaa, kun en mitään latopeltejä kelpuuttanut vaan halusin yhteinäisen katteen asuinrakennuksen kanssa, valintoja nämäkin. Pelkästään erinlaisiin sisä ja ulkomaaleihin sekä tarvikkeisiin uppoaa yli tonni äkkiä.

    Sitten 3 ovia ostaa, ilmanvaihto, lämmitys, vesivaraaja. Äkkiä se 25 000eur karkaa lompakosta :lol: Kaikkesta parin satasen ostoista se summa vain kertyy, mutta valintojahan nämä on mihin laatutasoon haluaa satsata.

    Sekin jää monelta huomaamatta, kun on verstas rakennettu ja auto sisällä niin ei ole oikein kunnon työkalujakaan, niihin se uppoaakin viimeistään sitten tuo 20 000eur ainakin, mutta harrastuksethan maksaa. :poff:
     
  13. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    80m2 ja 12t€? 150€/ neliö siis. Sinun täytyy saada lähes kaikki tarvikkeet ilmaiseksi, sekä joko olet sähkömies tai sinulla on sähkärikaveri joka ei ota töistään mitään. Minä sain 150€/neliö hintaan katon, lattian ja ulkovuoren mutta sitten se rahanmeno vasta alkaakin. Laita ihmeessä muutama kuva siitä 55m2/6500€ tallista, kiinnostaa tietää mitä sillä on saanut 10 vuotta sitten.
     
  14. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Juu ei kyllä 150 eurolla/neliö saa muuta kuin kylmän hallin. Mä tein viime kesänä 200 nelioön varaston. Lattiamies kävi betonit levittämässä ja liippaamassa, muuten tein kokonaan itse alkaen maansiirtohommista naapurilta liisatulla koneella. Puutavara tuli omasta metsästä, sahauksesta ja höyläyksestä toki jouduin myös maksamaan. Sähköjä ei ole muuta kuin keskus seinällä ja pari tunnistinvalaisinta roikalla. Rahaa meni kuitenkin ainakin tuo 150 euroa/neliö.

    Niin juu, muistui vielä mieleen, että kun muutama vuosi takaperin tein naapurille palkattuna timpurina pohjaltaan 80 neliöisen 1.5 kerroksisen (ullakolla varastotilaa) tallin, niin tettäjä laskeskeli, että lähes tonnin/neliö tuli maksamaan.
     
  15. GBS

    GBS 3rd gear

    Juu kyllä aika hurjan halpoja hintoja jollain on esittää.
    Itellä tosiaan tuo: https://plus.google.com/108006355449724 ... 9724264062

    Vaiheessa ja voin joskus laskeskella mitä tulee maksamaan.
    tuossa on reilu 170m2 ja kaiken mahdollisen teen itse.
    Aikaahan tuossa kuluu mutta nopea ja halpa ei ole mahdollista.
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Yli kolme vuotta nyt on rakennettu, ja sisustettu hallia toimivaksi.
    Rahaa on palanyt vähintään se 25000Euroa. Sisällä Mastertoppilattiaa 82,5m2, ja 4m korkeutta. (Tarkka Excel taulukkolaskenta kertoi kustannuksiksi 13000 euroa, ja kaikki yritin huomioida)
    5000 euroa oli mennyt heti alussa, eikä ollut vielä, kuin, antura, ja harkot muurattuna. Salaojat, ja routaeristeet oli paikoillaan (Jokunen kasettikuorma oli tontille kipattu). Sisällä kapillaarikatko tasattuna.
    Vettä satoi miltei joka päivä, ja suuri osa ajasta meni peittelyyn.
    Yksin tein, paitsi sähköjen kytkemiset, ja sellaset, joita en apuvälineilläkään saanut nostettua, pyysin jelppiä (ei tartte auttaa..... Nosturia ei ollut. Kattotuolien nosto/kääntö videoo, en kehtaa näyttää kellekkään. Siirrossa toiseen päähän, tarvin hetkeks apua). Vesijohtoa, ja viemäriä ei ole. eikä tule. Ei myöskään yhtään ikkunaa (peltitöitä parempi tehdä, kun valo tulee vain, ja ainoastaan oikeasta suunnasta, siis minun mielestäni :-? ).
    Enempi on juttua tuolla Autotallin rakentamisotsikon alla, jos vaan jaksaa lueskella......
    Olen ihan tyytyväinen rakennelmaani. vielä ei ole tullut eteen semmosta, että olis pitänyt tehdä toisin.
    No sellainen on, että olis pitäny aikonaan käyttää toisia enempi hyväkseen, ja olla Nallemaisen ahne, niin ei olis tarvinnu velalla rakentaa....
    Yhden auton olen siellä jo rakentanut. Viis ylitäyttäpäivää meni, ja sääntöjen mukainen Karttinkiauto on valmis radalle, ja toinen tulossa. :D.
     
  17. Jusuplus

    Jusuplus 1st gear

    Mitä tuollainen halli/talli mahtaisi maksaa nyky hinnaston mukaan.
     
  18. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Riippuu vaatimustasosta ja oman työn osuudesta. Hintahaarukka voisi olla 200-1000€/m2.
     
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    Hintaan vaikuttaa paljon miten hyvät eristykset ja perustukset teet. Eristeissä voi käyttää joko puolet ohuempaa tai puolet paksumpaa. Oven koko vaikuttaa paljon,ulkoverhous materiaali. Halvimman ulko Pellin hinnalla ei saa laadukkaita maaleja edes jos puusta tekee ulko vuoren. Neliöhinta on halvempi jos tekee isomman. Katto peltiä on 5-15 e neliö.
     
  20. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Itellä noin 70 neliön lämmin talli noin 500e per neliö, kukaan kavereista tai sukulaisista ei tullut avuksi joten yksi timpuri ja yksi sähkäri palkattuna urakoihin, hiab ja betoni ja kaivuut/täytöt ulkopuoliselta, itelle jäi tehtäväksi sisälevytys, seinä-ja lattiapinnoitteet, ulkovuori, ovet, ikkunat, pellitykset, nosto-oven asennus, ilmanvaihto, yms nysvääminen ja tietty rautakaupassa ravaaminen.
    Rännit teetin muuten kanssa ulkopuolisella, sain 11metrin pötköt ilman saumoja ja ne oli paikallaan 20 minuutissa.
    Yhden kesän projekti, lopputarkastus on ensi maanantaina. 2/3 lainaa ja loput raavittiin kasaan säästöistä yms. Oli hyvä rakennussää lähes koko ajan.
    Laina on nyt halpaa joten parin kympin velka lyhenee silmissä.
     
    Muokattu: 21.1.2018

Kerro tästä muillekin!