Huoltorampit autolle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja nuc-64, 30.9.2015.

  1. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Onko palstalaisilla kokemuksia auton huoltorampeista? Itselle ei talliin nosturi sovi, mutta metallisia ramppeja olen silloin tällöin käyttänyt. Tällainen kuva osui netissä vastaan http://www.pirkanmaantpk-palvelut.fi/albumi/korjaamo/1692921 aika fiksun näköiset ja ilmeisesti purettavat, mistähän vastaavia kyselisi? Ei tietenkään tarvitse raskaalle kalustolle sopivia olla, mutta jenkkilossin ja pihatraktorin painon kestävät kuitenkin.
    Toinen kiinnostava olisivat muoviset tai ns. epp:stä (=aika lailla samaa materiaalia, kuin esimerkiks pyöräilykypärien sisukset) tehdyt rampit, keveytensä takia, mutta myykö tällaisia http://www.raceramps.com/vehicle-lift-ramps.aspx lyhyinä tai pitkinä Suomessa kukaan. Jenkkien mainoksissa olen katsellut, kun ajavat paripyöräisiä avolavojakin muoviramppien päälle :eek: Kai ne sit vahvoja on...
     
  2. auburn

    auburn Gearhead

  3. maddis

    maddis Gearhead

    Itse rakensin rampit. Hyvin ovat käytössä jo muutaman vuoden kestäneet.

    [​IMG]

    Tasainen osuus on kolmessa pätkässä joten keskimmäisen saa pois korjauksen ajaksi helpottamana kulkua auton alle.

    [​IMG]
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mulla oli samanlaiset puusta tehdyt. Varsin tukeva ratkaisu kun on tasainen alusta.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Linkin takaa sellaisia ei kuitenkaan löydy. Nuo muoviset voisi kiinnostaa, kun (oletettavasti) ovat kevyitä liikutella ja sen verran siistin näköisiä ettei tarvi piilotella säilytyksen ajaksi. Tai saahan puisistakin hyvännäköiset kun näkee vaivaa, mutta painavat ne taatusti on.
     
  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Juu, on painavat, varsinkin kun tein rampit tuoreesta kestopuusta, kakkosnelosesta, kun sellaista jäi yli erään aidan rakennusprojektista.

    Tosin eihän niitä tarvinnut tallin takaa kantaa esiin kun parikertaa vuodessa.
     
  7. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Itsellä on ollut metalliset pitkät rampit, painoivat vähän liikkaa kuljetella. Nykyiset on vaneriset lyhyet rampit, mutta kyllä nekin vahvistettuna vaan painavat melko paljon, varsinkin kun selän välilevyissä on kulumaa ja repeämiä :cry: Oikeastaan tämän takia muoviramppeja olen miettinytkin, toisena syynä lisäksi säilytys. Tallissa on tilaa rajallisesti ja ulkona säilyttäen vanerirampitkin täytyy suojata aina tarkasti, etteivät happane.
     
  8. maddis

    maddis Gearhead

    Painavahkot nuo minunkin rampit on joten huonoselkänen ei niitä välttämättä kauas kantele ja ulkosäilytys tod.näk. ei tee hyvää.

    Toisaalta, kun teki itse niin sai semmoset kuin sattui tulemaan.
     
  9. raaseriruiseri

    raaseriruiseri 2nd gear

    Entäs jos nakertelee pienet "siirtopyörät" pukkien alle? Esim. sopivasti jousikuormitteiset -> Painuu auton painon alla "piiloon", mutta ilman autoa on pukit pyörillään ja siirrettävissä? :webmaster:

    Köyhällä ei o ollut varaa edes rätkä(i)n huoltopukkeihin, mutta puustahan ne syntyi näppärästi. Ja halvalla! (Kuvia en toistaaseksi tänne saa esille, ku jostain käsittämättömästä syystä tänne ei saa niitä omalta koneelta liitettyä!)
     
  10. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Noitahan pitäisi olla joo monen kokoista ja näköistä että kaikkeen sopisi.

    Itellä kun on hiekka/murskepiha, niin nikkaroin tuollaiset joissa on reilut sivuttaistuet. Rakenne on 2 patikkaa vierekkäin eli 200 tai 250 leveät. Eteen kun laittaa yhden laudan esikorokkeeksi, niin on matalammatkin auto sopineet.

    Onhan noi sivutuet vähän tiellä varsinkin kun tarttee tunkkiakin toisinaan, mutta on noi silti paljon paremmat kuin parikytsenttiset kapeat peltiprofiili ajosillat motonetista.

    Kun pääty on tasainen niin pystyy säilyttämään pystyasennossa.

    Ajattelin ensin tehdä alumiinista, mutta tulin järkiini että kyllä puiset kelpaa ihan hyvin.

    Entuudestaan on pitkät sillat joille saa koko autonkin, mutta ei niitä jaksa ihan pikkujuttujen takia raahailla. Noi rampit riittää ja tunkilla takapää ylös tarvittaessa. tuollaisilta pystyy kumminkin tunkkaamaan nurkan pukin varaan niin saa rampin pois tieltä.

    Näillä mennään, kunnes on joskus talli kunnon lattialla ja nosturilla


    [​IMG]
    [​IMG]
     
  11. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Ennenkö oli itellä nykyistä hallia nostureineen niin rakensin aikalailla samanlaiset rampit,ongelmahan noissa on että se ei ikinä oo sitten ihan sopivalla korkeudella eli selällään kun siellä makaa niin sekään ei oo hyvä jos on sitten jotkut paikat liian korkealla jne...rulla-alusta ja siihen jotain patjoja tietenkin vois auttaa...esim.vaihteiston irrotukseen noista ei oo juurikaan hyötyä,jos ei sinne oikea lootanosturi mahdu alle niin samanlaista punnertamista se on onko sitten tunkin varassa vai noilla rampeilla,käytännössä. Vieläkin muistelen kauhulla minkälaista oli takavetosen purkaminen normitallissa...etuvetohan on sitten tietty hyvin soveltuva purettava vaikka normitalliin.
     
  12. maddis

    maddis Gearhead

    En ole nähnyt ongelmaa vaikka useampi takaveto purettu/kasattu noilla rampeilla tai jopa ilman! Tietysti jos oikeaan nosturiin vertaa niin sitten kaikki muu on ihan kauheaa. Jos minullakin olis nosturi niin en olis noita ramppeja edes ajatellut tekeväni.

    Mutta tässä säikeessähän ei ollut ajatuksena jutella siitä kuinka kamalaa niillä työskentely on.
     
  13. No H2O

    No H2O Gearhead

    Mulla on tämmöiset samankaltaiset systeemit tallin takana jemmassa... Tyhjää paremmat ratkaisut kun joutuu touhuamaan enemmän pohjan parissa. Myös auton vahaus on kivempaa kun on tämmöiset. :D

    Suurin vaiva noissa tosiaan on talliin rahtaaminen...
     
  14. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Eikä nyt sunkaan tarvi tota asennetta ottaa,mähän totesin että tuommoset sillon jos ei parempaa oo tarjolla eli omaan kokemukseen perustuvaa ja noin mäkin sen tein. Ei kai olis pitäny sanoa tuotakaan.
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Kestopuuta tai puunsuojakäsittely, niin kestää sen ajan minkä mies ja autokin...
     
  16. maddis

    maddis Gearhead

    Nojuu silleen. Kestopuulla nousee hinta jonkin verran. Itsellä on sopiva 'kolo' tallissa mihin ne saa talteen niin ei tartte ulkona säilyttää. Tietysti huonona puolena se, että ne joutuu kasaamaan päällekkäin mikä ei kyllä huonoselkäiseltä onnistu.
     
  17. TheVille

    TheVille 1st gear

  18. 300

    300 2nd gear

  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Miten jos ei ole kovin isoa tallia eikä tartte siirrellä mitään lattialla eli auto seisoo aina samoissa urissa niin tekisi sellaiset taittuvat rampit jotka on "lytyssä" kunnei ole käyttöä ja sit tarvittaessa nostais ne ramppi asentoon ja auto päälle?
     
  20. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Mun mielestä sellaisia on ollut myynnissäkin. Ihan äkkiä en ite menis sellasten alle touhuumaan, jos lukitus ei ole pomminvarma.

    Kauppojen ritilärampeissa on sellanen vika, että ei kannata sutasta niitten päällä nastarenkailla.. ja tuppaavat vielä karkaamaan helposti alta jos taas yrittää vetämätöntä akselia niille. Sikäli vähän pitemmät mutta loivemmat on kivat. Ja sahatavara-puu antaa vielä sopivasti kitkaa.
     

Kerro tästä muillekin!