Kenworth ja Jenkkirekat!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kenworth78, 6.9.2010.

  1. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    kattokaapa YouTubelta semmosta kun outback truckers, joitain jaksoja ainakin löytyy. aikamoista seikkailua, vähän kun ice roadit
     
  2. Lassard

    Lassard Gearhead

    Bongaus Kotkasta alkuviikolta:

    [​IMG]



    Kaikki kunnia aussikuskeille, mutta kyllä ihan suomalainen tukkirekkakuski on aika äijä, jos hetken miettii sitä hommaa.


    Venäjän rekkakuskit on sitten oma lukunsa

    Edit: Venäjän nettiauto, josta löytyy jenkkirekkaakin, aika tuoretta: http://www.avtopotok.ru/
     
  3. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

  4. rekkamies

    rekkamies Gearhead

    Aika puusilmä ollu ku en oo tätä topikkia huomannu olleskaan...no luettavaa riittää :D ite oon ollu jenkkirekkafani naperosta asti ja tänään vieläkin enemmän. Jos ois ollu viisas eikä ois vuosien saatossa ostanu kaikkee paskaa niin vois olla jo oma veturi :-? tyhmästä päästä kärsii koko ruumis :( onnex haaveilu on ilmaista :pinup:
     
  5. Rusty

    Rusty Double Gearhead

  6. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    onpas tää nyt kuollut aihe.

    Mikäs se jenkkiveturi on joka seisoo turun ohikulkutien varressa, Jussin Pesun pihalla?
    Onko sama joka seisoi jossain kohtaa urusvuoressa? värimaailma on ainakin apaut sama, mutta kun en ole nyt nähnyt kuin takaapäin..
     
  7. jallu81

    jallu81 3rd gear

    on sama western star, näytti saksan kilvissä olevan. ja on jonkun kiihdytystiimin veturi. ja näyttää olevan aika hiljaista, ei taida kenelläkään mitään projekteja olla..
     
  8. TeeWee

    TeeWee 3rd gear

  9. JKAVS

    JKAVS 1st gear

    Paljonko Suomessa on aitoja amerikkalaisia koulubusseja?
    Sellaisen saisi ilmeisesti penkkejä vähentämällä rekisteröityä henkilöautoksi. Veroakaan ei mene yli 6-tonnisista. Olisi varmaan aika hurjaa kyytiä vetää 120:ä moottoritiellä.
     
  10. JayJay

    JayJay 3rd gear

    Nii, henkilöauton max painohan 3500kg....
     
  11. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Mut onhan niitä muutamia "tilasto ihmeitä" liikenteessä Suomen teillä. Yläreunassa lukee henkilö-auto mut kokonaismassaa on esim.3600kg... Tuollanen saattaa tulla omistajalle joskus kalliiks. Motarilla kun tempasee 120km/h tutkaan ilman c-korttia... :D
     
  12. JKAVS

    JKAVS 1st gear

    Ei ole. Henkilöautokortilla vain ei saa ajaa yli 3,5 tonnin autoa.

    Trafi määrittelee henkilöauton näin:
    Henkilöauto (M1)
    Henkilöiden kuljetukseen valmistettu ajoneuvo, jossa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.

    Massalla ei ole mitään merkitystä. Henkilöauto voi painaa vaikka 20 tonnia, kunhan siinä ei ole tilaa yli kahdeksalle matkustajalle.

    Isot asuntoautot esimerkiksi ovat tälläisiä. Ajoneuvoluokka on henkilöauto, mutta tarvitsee kuorma-autokortin.
     
  13. signet

    signet Gearhead

    ^Mulla oli Scania keikkabussi joka oli h-auto,kokonaispaino oli jotain 14tn.
    Ja sillä ei todellakaan saanut ajaa sataakahtakymppiä...
     
  14. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    jep,ja ei saa ajaa kuin 80 jos ei ole abs ja jos on otettu käyttöön ennen 7.-91 saa liikkua autossa vapaasti ajon aikana.10 pultilla on renkaat tässäkin F-53 ja kulkee kevyesti 120 ,huippuja ei viitsi edes kokeilla,ei oo tehty siihen,mut meneepä ylämäetkin vakkarilla sitä mitä on käsketty.
     
  15. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Mitenkähän tämä viimeaikainen bussin muutos ym. jauhanta liitty tähän topicciin... kannattaisi varmaan perustaa ihan oma koulubussi/keikkabussi/asuntobussi topicci, ei ole kovin vaikeaa...valitsaee vain AVAA UUSI KESKUSTELU ja klik.
     
  16. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

  17. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Well take the time to read this, I saw this on bigrigshots Facebook page and I thought I would share it with all of you. "Do not judge a man by his shiny rig or bright lights, they're worth nothing, or on his actions of yesterday (he must answer to God about that). But judge him on the hand you shake today, for today is a new and better day. We're all trying to improve and move forward. If you really want to know the worth of a man, judge him by the smile of his wife and the laughter of his children. After all, they are the reason we are all out here-they are the motivation to make a better way of life than what we had, and that's our ultimate job. Anybody can tell you a story of how they are a renegade cowboy, but a true cowboy is quiet and humble. Don't complain about work, don't quit until the job is done, and always be the first to lend a hand. Respect is earned not given. You are only going to get out of life what you put into it, so don't sell yourself short always give 100%" -Heath Authier, A proud owner operator.

    950hp CAT, 2.64, 115 mph (190 km/h) at 2200 rpm...ja silloin vielä yksi vaihde jäljellä...

    [​IMG]
     
  18. moscowiz

    moscowiz Gearhead

    Lieneekö oikea topic kysellä, mutta kokeillaan....nää jenkkirekat kiinnostaa kovasti mutta ei riitä lompakossa pito, eikä pihassa tila. Joten jenkkikuormuri voisi olla vaihtoehto. Esim Fordin F-sarja 500/600/700, mitä niitä nyt on. Koko on pienempi ja kaiketi kulutus myös. Näitä muutaman päivän netistä tiirailleena on selvää että noita 70/80/90-lukulaisia saa jenkeistä muutamalla tonnilla. Siihen kai n 5K€ rahtia + tulli 22% + ALV. Meneekö vielä suurinpiirtein noin? Saksassa niitä näyttää jonkin verran olevan myös. Kertokaa keltanokalle mitä sudenkuoppia saattaa matkanvarrella olla (kuormuriakin olen ajanut viimeksi autokoulussa vuonna -92)? Jos jollakin on tiedossa Suomesta tuollanen pienempi laite, saa ilmiantaa. Linkkejä myyntipalstoille otetaan vastaan myös kiitollisena.
     
  19. keituri mc

    keituri mc 3rd gear

    Big Black Mack in Finland!!!

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]

    Vetoauto 91 vm Mack ja kärry 98 vm.48 jalan spreadaxel Utility reefer.
    Oli aika kankia kapistus hollannin ja saksan pikkuteillä!

    Perille päästiin ehjänä hankoon lauantai aamuna.
     
  20. pantera

    pantera Double Gearhead

    8)
     

Kerro tästä muillekin!