FIA 2016 sarja.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja kede -57, 3.12.2015.

  1. kede -57

    kede -57 3rd gear

    Ohops, mielenkiintoisia uutisointeja julkaistu eurodragsterilla ja speedgroupilta kuulunut.
    Olis seitsemäs EM-kisa huolittu mukaan 2016 FIA-sarjaan ja se olis Maltalla syys-lokakuun vaihteessa. Kaiketi vielä satavarmasti ei oo asia, mutta tulee lisäinfoa kuulemma piakkoin.
    Kivat kisamatkat juuh 8)
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta.
    Joutuu varmaan sinne lähtemään turistiksi.
     
  3. kapav

    kapav 3rd gear

    voi olla et 300€ matkaraha ei välttämättä kata matkakuluja. Kyllä pitäis saada matkaan perustuva korvaus kisamatkoista. Vois aktivoituu aika paljon enemmän kilpailijoita kiertää sarjaa. Toki järjestäjien kustannukset nousevat. Suurimmat paineet tietty aiheutuis Briteille. Fhra:lle ei kustannus nousu olis niin suuri. Vain yks kisa ja suurin osa ulkomaalaisista on kuitenkin liki eli Ruotsista. Suurin kynnys kok EM-sarjan kiertämiseen on nykyisellään on nimenomaan poskettomaksi muodostuva matkustusbudjetti (noin 2/3 tai enemmän koko budejetista).
     
  4. 1/4mile

    1/4mile 1st gear

    Öö, nyt ehkä vähän putosin kärryltä, mut eiks tää kuitenkin viel oo harrastus, monellekko jonkun muun lajin harrastajalle joku muu maksaa siitä et pääsee harrastamaan? Ja eiköhän em luokkien tosikilpailijoilla sponssit kuitenkin oo suurin rahoittaja?
     
  5. Mika.V

    Mika.V Gearhead

  6. kapav

    kapav 3rd gear

    No jos kiertää EM-sarjaa alkaa homma olee melko ammattimaista. Tällä hetkellä tosikilpailijat kyllä pääosin maksavat homman ihan omasta taskusta, ainakin Suomessa. Sponsorit jos rahaa laittavat Suomessa moottoriurheiluun ni se menee pääosin tuonne ralli puolelle.

    Tuo mainitsemani matkakorvauksen kasvattaminen mahdolistaisi pienemmällä budjetilla olevien tiimien osallistumisen koko sarjaan. Tämä taas nostaisi koko EM-sarjan tasoa ja uskottavuutta. Tällä hetkellä pro stock taitaa olla ainut luokka missä suurin osa sarjaan osalistuvista ajaa koko kiertueen (Saksaa lukuunottamatta). Edes pro modeissa koko sarjan kiertäneitä ole kuin yhden käden sormien verran. Eli lyhyesti mitä enemmän saadaan kilpailijoita kiertämään sarjaa sitä uskottavampi se on.
     
  7. JuhaKuu

    JuhaKuu Gearhead

    Onkohan kyseessä jonku sortin kutsukisa finaalien jälkeen? Malta sen verran syrjässä kuitenkin, ettei ilman pientä taskurahaa taida herättää kovinkaan suurta mielenkiintoa?
     
  8. C-barge

    C-barge Gearhead

    Tos itänaapurissa ojn käisttääkseni käytössä sellanen systeemi et sarjamaksu kattaa kaluston kuljetuksen kisoihin, eli hoidetaan järjestäjän puolesta. Vissiin sit se sarjamaksukin jonkinmoinen, mut onhan sit kalusto ainakin joka kisassa.
     
  9. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    no onhan se kuitenkin lähempänä ku Bahrain, minne kans yritettiin fia-sarjaa laajentaa.... mut mut... tuskinpa tostakaan mitään tulee..

    mitäs mikkis.... turistiks.... eikös lähetä siitä että Arska ajaa Maltalla... ;)
     
  10. kapav

    kapav 3rd gear

    Ripa ja Mikkis lukekaa toi Mika.v linkki. Kisan promoottori pyrkii järkkään kuljetuksen ainakin EM-sarjan jokaisen luokan ainakin viidelle nopeimmalle kulketuksen paikalle. Ekkös tee ollu neljänsiä vai kuin
     
  11. kapav

    kapav 3rd gear


    Ajaa tai ei niin Mikkis on silti turisti 8)
     
  12. rosswell47

    rosswell47 2nd gear

    Meneekö tuonne Helsingistä joku alus millä saan kisa kaluston paikalle,vai Helsinki saksaan ja siitä manteretta ajamalla ja pikku pyrähdys lossilla.
     
  13. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Tangat päällä lineupissa 8)
     
  14. 1/4mile

    1/4mile 1st gear

    Näkis vaan :rotfl: jos et uskalla
     
  15. jknR

    jknR Gearhead

    No mites ne Maltalaiset ketkä on käynny ajamassa täällä?
     
  16. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Täytyy kyllä sanoa et ei olis kyllä pokkaa :lol:
    Mut ehkä joku kiva lomapaita vois mennä 8)
     
  17. kapav

    kapav 3rd gear

    No ne kaks jotka ajoivat 2014 tmd sarjan läpi pitivät koko kauden kaluston manner Euroopassa. Kummastakin tiimistä oli yks kaveri rekassa koko kesän. Esim. Nitroihin sällit olivat tulleet noin kaks viikoo aikasemmin. Siinä sitten kaveri pitivät leiriä.

    Toki näille pitäis olla sama kohtelu jos matkakorvaus maksettaisiin matkaan perustuen.

    TF kuljettaja ajoi Runen kalustolla.
     
  18. JuhaKuu

    JuhaKuu Gearhead

  19. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

  20. kede -57

    kede -57 3rd gear

    http://www.eurodragster.com/news/news.asp

    Eilen eurodragsterin sivuille tuli tietoa, jotta vika skaba Maltalla jää pois EM-sarjasta. Lienee helpotus pitkänmatkalaisille kustannuksia aatellen, vaikka olis ollu aika eksoottinen reissu varmaankin.
     

Kerro tästä muillekin!