Katujätkä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja max, 12.12.2011.

  1. max

    max Double Gearhead

    T-Ramia tulee varmaan sitäkin jossain vaiheessa kokeiltua.Nyt on hyvä kun on jykevä alakerta(4-bolt)kasassa ja siihen voi tehdä sit mitä merkillisimpiä combinaatioita.
    No ei tässä vielä kaikki,sillä mulle on tekeillä pohjanmaan lakeuksilla tällainen T-Ram motti ja se on kooltaan 355 SBC.
    Kevääksi olisi siis tulivoimaa riittävästi tarjolla.

    Esimieheni kysyi multa pari päivää sitten noista mun Camaro touhuista ja valaisin vähän asiaa minkä sorttinen 454 olis tulossa nokalle.
    Oli sitä mieltä että menetän vielä henkeni näissä hullutuksissa;minä siihen,että olis ainakin kunniakas lähtö.
     
  2. Make.S

    Make.S Gearhead

    Lähetään hymy huulilla...
     
  3. pecu_83

    pecu_83 Gearhead

    Maxilla komeeta katujätkäilyä! Omakin Camaro on hiukan edistynyt pitkästä aikaa. To do -listalla: Jarrut, sähköt, lasit, penkit. Ehkä jo talvella jääradalle :)

    https://goo.gl/photos/PddVNArfZECBWzez8
     
  4. Selli

    Selli Gearhead

    Olenki vaivihkaa käyny täällä kattelee onko talleissa tapahtunut mitään ku on vähän hiljasta ollu tää oma toiminta. Myin siis omani vuosi sitten syystä että se alle -78 on oltava ja mitään ei tapahdu jos ei tee asioille mitään. Tässä sormet syyhyten ja maltilla yritäny ajatella mitä ja mistä sitä hankkisi. Mut alle -78 tulee olee ja melkovarmaan letukassa pysytään ja melkovarmaan myös f-bodeissa.
     
  5. max

    max Double Gearhead

  6. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Mukava nähdä, että tämä ketju on taas herännyt henkiin. Vuoden mittaan on ketju tullut luettua jo muutamaankin kertaan. Omassa tallissa on gen 2 välimalli, eli camaro 1974 (350/350). Tällä hetkellä on menossa korin kunnon kartoitus ja kevennysprojekti. Tähän mennessä ei (vielä) mitään pahoja yllätyksiä...

    Puskurit lähti jo ja tilalle tulee omaa designia olevat lasikuitupuskurit sekä eteen että taakse. Jos budjetti sallii, myös konepeitto, etusiivet ja takaluukku vaihtuvat lasikuituisiin. Ehkä jopa ovetkin, jos ikkuna- ja lukkomekanismit saa tehtyä toimiviksi kuttaperkkaovissa.

    Keula tulee olemaan vähän samaa mallia kuin peculla, tosin pitkälle orkkismallin keulaosilla toteutettuna. Kuitenkin kahdella orkkismallin etumaskilla toteutettuna. Uretaaniset mallipalat jo valmiina, lasikuitumuottin tekoa varten. Haasteena on lasikuituosien teko, ei mitään kokemusta aihesta...

    Moottorin ja voimalinjan päivitys mennee talvelle 2016/2017, jos alkuperäinen suunnitelma pitää kutinsa. Jos budjetti sallii, voi osin haalimisen aloittaa tietysti jo aiemmin. Unelmamoottori voisi olla pikkulohko 377cid alukansilla ja rullakamoilla. Toistaiseksi laite on lähempänä kuoropoikaa, kuin katujätkää mutta kaikki aikanaan...

    IS
     
  7. max

    max Double Gearhead

    Joo,hyvä kun ollaan herätty henkiin.Itse olen myös pohtinut voimalinjan kokonaan päivittämistä nimenomaan vaidelaatikon osalta.
    Nykysen TH-350 askin sijaan haluais laittaa Richmondin Super T-10 manuaalilodjun,kun huomasin että se ei maksa ihan älyttömästi Summitilla.Tais moista joku kaupata täällä Suomessakin 800e hinnalla.Polkimethan mulla jo olis,mutta mitähän muuta siinä tarvittais kykän ja sihteerin lisäksi?
    Siis jos ajatellaan nykyisen 350 askin päivittämistä,koska se ei ole enää napakka,ja jos siihen halutaan manuaalikoneistoja sun muuta kilkettä sisäänsä jotta olis sopiva vähän rajumpaan käyttöön,niin riittääkö 1500€ siinä remontissa?Uusi Super T-10 olis mun kätösissä(sylissä) 1500€ hintaan,niin pistää miettimään kantsiiko Inva-askin kanssa enää temuta.Tosta automaatti manuaaliaski swapista otetaan kiitollisena neuvoja vastaan.

    Imusihti,keventämistä olen itsekin harrastanut kuitupellin muodossa,mutta itse en vaihtaisi peltiovia kuitusiin.Ottaisin vaan sen ratakiskonpätkän(sivutörmäyspalkki) pois oven sisältä.En ole vielä koskaan nähnyt asiallisesti istuvia kuituovia,vaan aina ne on istuneet huonosti tai muuten vaan lepattaneet.

    Tänne vois kyllä laitella kuvia jos raatia vaan kiinnostaa,kun moottorihommeleita on vähän työn alla.Ja neuvoja ja mielipiteitäkin tarvitaan,kun kaikki ei olekaan näköjään niin helppoa,kuin HOT ROD Magazinessa menee.
     
  8. palontie

    palontie Double Gearhead

    Kyllä toi maxin katujätkä on niiin porno!Hieno kampe!
     
  9. max

    max Double Gearhead

    Kiitos kehuista palontie,taloyhtiön uskovaiset ovat taasen täysin päinvastaista mieltä.Olen varmaan kadotukseen joutunut menetetty sielu,kun ajelen helvetinkoneilla.
     
  10. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Pistähän Max kuvatuksia,kyllä kiinnostaa!
    Täältä tulee pisteet myös manuaaliin siirtymiselle,rähinäpatti ja manuaali on muikee ja ihan eri maailma kuin tuo iänikuinen mummomaatti.
    Yhdellä toverilla oli vieläpä alumiinivauhtipyörä M21 close ratio-askin kanssa ja tietenkin vertigal gate hämmennin,ah sitä menoa.Ja pelasi hienosti kadulla,ennenkuin joku kertoo sen kuuluvan vain stripille.
    Ja ei,alsavauhtipyörä ei vaikuta vääntömomentiin ;)
    Nykyään taitaa löytyä aika päteviä painelaakereita,joista löytyy se kytkinhaarukan korvaava "irroitin". Tilton ainakin sellasia väsää.
    Sitten tietty kytkinsylinteri polkimen päähän ja kumia katuun!
     
  11. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Oma rakkineeni on vielä(kin) vaiheessa, mutta sentäs pyörillään ja korin peltityöt valmiina.
    [​IMG]
    Pussihousuista menin repäisemään palasen ja tein päätöksen jättää osan auton #´s moottoriosista tallin hyllylle varastorasvoihin.

    Toki edelleen MR-rekisteröinti siintää vakavasti mielessä, joten mitään fancya hipo-palikkaa ei autooni ole luvassa. Päätin vain piristää aiemmin kovin laiskahkoa moottoria "70-lukulaisittain, koska mielestäni auton suorituskyvyn tulisi vastata ulkonäköä. Onhan tuo early-2gen korimuotoilu kohtalaisen hyökkäävä...

    Mutta joo, täällä hieman lisää runoiltuna aiheesta...
    http://jakulepi.blogspot.fi/2015/11/moo ... sista.html

    8)
     
  12. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Hienoja projekteja sälleillä, Jakulepin Camarohan on edistynyt hyvin! Ja toi Maxin isolohko-alakerta, melkein oon vähän kateellinen, näyttää ja suunnitelma kuullostaa hyvältä! Eiks Maxilla ollu se SS-454 pickuppi, siihen toi kuuluis!
     
  13. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    omassa reilu 2 tonnia painavassa autossa on aluvauhtipyörä ja close-ratio toploader. eikä alumiiniosa vaikuta vääntöön. :-?
     
  14. max

    max Double Gearhead

    Joo Bowtie,454 tulee todellakin siihen mun SS pikkikseen.Camaroa varten onkin nyt sitten 350 ja kansivaihtoehtoja siihen puntaroin.On Summitin pikkukanavaiset rautakannet,isoksi kaivetut Sportsmanit,ja yhdet Brodix IK 200 lätsät.Nokkiakin niihen on muutamia.
    Jos fiksu olisin,niin laittaisin nämä Summitin 165 cc kannet ja Comp XE 262 nokan 350:een,joka sekin löytyy hyllystä(siis nokka).
    Mutta kun olen ahne paskiainen,niin yli 200cc Sportsmanit ja Comp 305 magnum nokka combo riivaa mua päivin öin.

    Mut tässä hommassa on se just kivaa,kun voi pohtia tyyliin "Mitäköhän tapahtuis" jos laittaisi sen ja sen nokan,sekä nämä tai ehkäpä nuo kannet kiinni.
    Mulle olis tulossa Jenkkilästä myös yksi uusi kansipari 454:seen,eli Dart Iron Eaglet.Nämä ostin taasen moottoriguru David Wizardin suosituksesta.Joo,paljon tulee kyllä laitettua rahaa kiinni näihin speed osiin,mutta mitä sitten.Ei taida arkun käärinliinoissa olla taskuja.

    Kun oon aikamoinen tuuliviiri ja taivaanrannan maalari,niin voihan noi em.motit taas löytyä ristiin asennettuna Camaroon ja SS-pikkikseen.
     
  15. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    "Imusihti,keventämistä olen itsekin harrastanut kuitupellin muodossa,mutta itse en vaihtaisi peltiovia kuitusiin.Ottaisin vaan sen ratakiskonpätkän(sivutörmäyspalkki) pois oven sisältä.En ole vielä koskaan nähnyt asiallisesti istuvia kuituovia,vaan aina ne on istuneet huonosti tai muuten vaan lepattaneet."

    Amerikkalainen turva-ajattelu pätee siis oviinkin :eek:
    Puskureiden sisällä on lehtijouset ja ovissa ratakiskot :rotfl:

    En ole vielä purkanut ovipahveja, enkä taida sitä selvinpäin edes aloittaa. Taidanpa ottaa harkintaan, jos palkit poistaisi ovista ja laittaa tilalle kantatut teräsprofiilit/putket. Luulen kyllä, että oven törmäyssuoja riittäisi ilman palkkiakin. Onkohan -73 ja vanhemissa vastaavaa palkkia ?

    IS
     
  16. Valapatto

    Valapatto 2nd gear

    Max, multa joutaa myös se sun vanha cranen räyhä-könsä jos sille on tarvetta.
     
  17. max

    max Double Gearhead

    Otan Cranen takasin ja nostajat omilla paikoillaan,Tuon samalla 406:sen männän asennus renkaan.
     
  18. Valapatto

    Valapatto 2nd gear

    Ok, koitan ehtiä pyörähtämään tallilla lähiaikoina.

    Palataan asiaan, mulla on sun puhelin nro vielä tallessa.
     
  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Iso peukku! Voin jo kuvitella pikkiksen 11-ruttuisella isolohkolla, tyhjäkäynti on semmonen että tuntuu rinnassa ja puntit lepattaa... :D Säväyttää!
     
  20. mika.p

    mika.p Gearhead

    Kiva nähdä että muillakin on 2gen camaro harrasteena :) mulla -73 sbc383 ja muncie m21. onko kellään ollu ajatuksissa lsx moottoreita? mulla nyt 2 vuotta seissy toi romu kun en tiedä että jatko jalostaako tuota nykyistä tekniikkaa vai siirtyäkkö ls koneeseen...
     

Kerro tästä muillekin!