Tuulilasintiivisteen pehmennys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Dataviilaaja, 2.1.2016.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Onko jotain keinoa saada pehmennettyä 46-vuotias mutta ainakin toistaiseksi ehjä kumitiiviste vähän ketterämmäksi asennusta varten? Luulisin noin jäykän kumen tuottavan ongelmia asennuksessa, jos kestää edes ehjänä. Pehmentymisen ei tietenkään tarvitse olla pysyvä, mutta mielellään saisi olla tiivistettä vahingoittamaton.
     
  2. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Fairi vedessä liottaminen muutaman päivän aiheuttaa jonkin näköistä pehmentymistä. Olisko joku suihkinu myös wd40 ainetta ja todennu myös senkin auttavan.
     
  3. BBC

    BBC Guest

    Sliksinpehmitysaineella. Toimii, eikä katkeile sen jälkeen.
     
  4. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    nestemäinen mäntysuopa pehmensi sen verran että sai kuivan tiivisteen ehjänä lasin kanssa paikalleen.
     
  5. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Anna olla kuumassa vedessä ennen asennusta. Wheeler Dealers opetti. :)
     
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Monenlaista värkkiä ja myrkkyä on talliin ja varastoon kertynyt vuosien varrella, mutta sliksinpehmennysaineesta en ollut kuullutkaan tätä ennen. Niinpä tallissa leijailee nyt WD40:n sulotuoksu. Hommataan tuota mäntysuopaa vielä varalle, sisustan osien pesua joka tapauksessa edessä. Kuuma vesi pehmensi ainakin irtonaiset keinonahkaosat, kun niitä sankossa liotteli. Varsinkin takalasin tiiviste on melkoisen korppuna.
     
  7. nalli2

    nalli2 1st gear

    Joskus kuulin aineesta nimeltä ruusuöljy kumiosien
    elvyttäjä.Myydään kai apteekissa , kokemuksia
    aineesta ei ole itsellä.
     
  8. 59Bel-Air

    59Bel-Air 3rd gear

    kokeileppa tuollaista. Tip Top Remax Bead Sealer. Art.-Nr.5930807 löytyy ainakin Rengasliikkeistä. on pätevää värkkiä elvyttämään vanhat kumiosat itse olen kokeillut vm61 tunturin kaasuttimen ja ilmanpuhdistimen väliseen kumiin noin 5vuotta sitten ja vieläkin on kumi joustavaa vaikka on pensankanssa kosketuksissa.
     
  9. PauliR

    PauliR 3rd gear

    Ei toi ole pehmentäjä vaan tiivistysaine vanteen ja renkaan välisen vuodon korjaamiseen. Ja kokemusta on useiden litrojen verran edellisessä elämässä. Ja sotkee vielä ikävästi.
     
  10. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Aromaattipitoinen liuotinpesuaine, pitää vaan huuhdella pois.
     
  11. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Jos pussi mahdollistaa ja uutta on saatavilla, niin osta uusi tiiviste.
     
  12. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    WD40, CRC 5-56 yms. öljyt samoin kuin perinteiset laakeri-, molybdeeni- yms. rasvat turvottavat kumiosia, joita ei ole alunperin tarkoitettu käytettäväksi öljyn kanssa. Tällaisia öljyä kestämättömistä kumiseoksista tehtyjä ovat mm. lasien ja ovien tiivisteet, jarrujen kumiosat jne.

    Toinen syy siihen miksi öljyjä ja esim. silikonia ei käytetä liukasteena lasien ja kumitiivisteiden asennuksessa on kyseisten aineiden pysyvyys. Siksi käytetään saippuoita kun ne kuivuu pois.
     
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Uudet tiivisteetkin saa, kun on valmis luopumaan lähemmäs neljästä satasesta (180€/kpl + rahti.) WD40 pehmensi tuulilasintiivisteen liepeen asennuskuntoon, mutta koppuraan takalasin tiivisteeseen sillä ei ole mitään vaikutusta. Sen osalta siirrytään suopakylpyyn, tuleepahan samalla muutenkin pestyä. Poishan nuo öljyt pitää joka tapauksessa pestä ennen asennusta.
     
  14. Toope

    Toope 2nd gear

    Joskus puolivahingossa huomasin että vesi leikkuuneste emulsio pehmittää kumin ja jotkut muovilaadut aika hyvin. Kokeilin sit tietentahtoen kaikenlaisiin tiiviste/koriste,muovi/kumiosiin. Tulokset on ollu kestaviä noin 5-25v ajanjaksolla,ja se kasittely mulla ollu sivelynä pinnassa siten,että päivä tai pari märkänä pitäny. Itte en vielä oo kaupasta löytäny parempaa muovin/kumin käsittelyainetta mikä kestäs tolleeen. Niin ja sen leikkuunesteen kauppanimi oli joku greencut,mut sama efekti on solmasterin tuotteella,näistä nyt omakohtaiset kokemukset.Yhteisenä piirteenä näissä vissiin on joku kasvisöljyjuttu. Eikä nuo ainakaan vielä oo hajonnu listat tai tiivarit. Gummikemistit sit ampukoot alas täänkin kikka kolmosen.
     
  15. valpas

    valpas Gearhead

    Pineline pehmittää joitakin kumilaatuja. Liotuksessa turposivat vissiin 10%.
     
  16. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Lastuamisnesteessä kun on sitä öljyä niin toimii sen takia samalla tavalla kuin öljy.

    Renkaanpehmennysaine toimii hyvin eikä turvota kumia, tosin haisee voimakkaasti.

    http://griptyresoftener.com/
     
  17. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Mäntysuopavedessä liottelu kyllä pehmensi aika kovankin tiivisteen. Nyt on molemmat paikallaan. Se kovempi, eli takalasin tiiviste oli silti vähän työläs, kun meinasi repeillä tämän tästä, vaikka fairyvettä ei säästelty. Ehkä se olisi päässyt helpommalla, jos olisi ollut joku ulkopuolella painamassa, nyt tuli asenneltua nuo yksin.

    Ihan vinkkinä, siivotkaa vanhat butyylimassat pois ennenkuin alatte liotella. Vanhat massat lähtee suht helposti, mutta liottelu palauttaa niihin sen tahmeuden ja tahraavuuden...

    Öljy muuten taitaa olla se mäntysuovassakin kumiin vaikuttava komponentti, tässä tapauksessa mäntyöljy. Liekö sitten parempi vai huonompi, kuin muut, aika näyttää.
     

Kerro tästä muillekin!