Kaasuhitsatessa paukkuu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sdfsd, 1.10.2015.

  1. Peltojussi

    Peltojussi 2nd gear

    En osaa ottaa tuohon kaasuhitsaukseen mitään kantaa, kun en oo paljon muuta kuin leikannut ja lämmittänyt kaasulla. MIG hitsaus on lähempänä sydäntä :)

    Noihin kaasupullon täyttöihin ajattelin kuitenkin heittää lisätietoa sen verran mitä ite on kantapään kautta oppinu: Air Liquidella on harrastajakäyttöön omat Albee -käyttöoikeuspullot (lue: omistuspullo), koot 5 tai 11 litraa. Ostat pullon kaasuineen omaksesi ja jatkossa vaihto toimii lähimmällä jälleenmyyjillä ja agenteilla periaatteessa samoin kuin nestekaasulla.

    Ei tarvii enää huolehtia kaasupullojen tarkastuksista, eikä ootella tuskastuttavan pitkällisiksi venähtäviä täyttö operaatiota. Omien pullojen tarkastusmaksut ovat aika korkeat, joten siinä säästää heti, tämän AL käyttöoikeuspullon kun saa vaihdettua heti suoraan pelkän kaasun hinnalla. Itellä tää on tuntunut vallan ihanteellisen helpolta tavalta.
     
  2. Fargo

    Fargo Gearhead

    Itse otin Woikosken vuokrapullot, laskeskelin vähän noiden ns omistuspullojen hintoja ja kaasujen hintoja. Motonetissä oli yks ukko vaihtamassa migipulloa ja sen kanssa juttelin niin tuli kusetus mieleen.

    Woikosken pullot 8v sopparilla ei maksa paljoa ja ei tartte huolehtia katsastuksista eikä mistään, vaihtaa vaan tyhjenneen täyteen.

    SItten aiheeseenkin, itseä tuo kaasuhitsaus on aina kiehtonut myös ja nyt tullut pohdittua polttoleikkuuta nestekaasulla. Onkos tuosta kokemusta ja tietoa kellään?
     
  3. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    toimii ja on halvempaa
     
  4. Peltojussi

    Peltojussi 2nd gear

    Millä tavalla aioit kusettaa tuota Motonetissa tapaamaasi ukkoa?
     
  5. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Missä hintaluokassa liikutaan noissa albeen tai woikosken happi vaihtopulloissa. Itsellä on tilanne tällä erää, että mielelläni vaihtaisin kätevämmän kokoiset pullot nykyisten tilalle. Nyt tilanne on se, että voisin tarvitsevalle myydä tyhjät leimaamattomat 20 litran potut ja leimaamattomat, mutta täydet 40 litran pullot. Pääsisköhän noiden myyntihinnalla kiinni noihin vaihtopulloihin?
     
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Oletko kysynyt IK-Asennuksesta (Vatialantie 44), siinä Kangasalan Nattarissa?
     
  7. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    En ole poikennut Iivosella, ajattelin olla laiska ja kysellä hintoja täällä jo etukäteen :rotfl: Kiinnostaa tosiaan myös nämä käyttöoikeuspullot ikuisella vaihto-oikeudella , kun niistä ei ole mulla kokemusta, tuleeko sitten pitkässä juoksussa omia pulloja halvemmaksi, vai kallimmaksi. Ik-asennuksesta lähinnä pystyy omia pulloja hankkimaan, mutta enpä osaa sanoa, mistä noita esim. Woikosken tai albeen käyttöoikeuspulloja pitäis hakea, Aga kai on vielä Nekalassa ?
     

Kerro tästä muillekin!