Ilmalämpöpumppu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Deltapete, 2.11.2011.

  1. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Samaa mieltä ! Taisi maksaa onnipäivillä jotain 399 alv0%. Siis sisä ja ulkoyksikkö.
    Ei olisi tarvinnut laittaa paljoa lisää niin olisi saanut ihan LÄMPÖpumpun.
    Tuli sulo vileenit kun näki mainoksen ! :poff: Sitten vielä tuo alv0% sokaisi lisää. :oops:
     
  2. rb

    rb Double Gearhead

    Joo.......... Hyvä ja halpa harvoin kohtaa näissäkään asioissa.

    Mut sit jos ostaa sen kalliin, niin mielellään varmistuisi siitä, että se on myös hyvä.

    Nyt mietin sijoittaisiko mitsuun vai Hitachiin, että kummalla saisi rahoilleen paremman vastineen.
     
  3. rici

    rici 3rd gear

    Meillä on Fujitsun ilmalämpöpumppu ja on pyörinyt pari vuotta häiriöttä, kertaakaan en ole pysäyttänyt taikka ei ole pysähtynyt, ei ole mennyt jäähän taikka ko. asian takia jatkuvasti mennyt sulatukselle.... -28 asteen pakkasella puhaltaa vielä hyvin lämmintä tosin voi olla +/- nolla hyötysuhteen suhteen mutta uuteen talliin ajattelin tuollaisen myös laittaa ja pari patteria, kun on talossa hyvin koeponnistettu, naapurllla on Mitsubishi ja yhtä hyvin on toiminut useamman vuoden, vanhempana mallina ei kestä yhtä hyvin kovia pakkasia
     
  4. kylähullu

    kylähullu 3rd gear

    Olemme asentaneet molempia merkkejä, mutta nyt on myyty/asennettu Vivax geni II:sta ja siitä saatu palaute on ollut positiivista.
    Just viikolla soitin muutamalle pumpun ostajalle ja kyselin miten on pumppu toiminut, hyvin on lämpöä tullut vaikka on ollut pakkasta -30 astetta.

    http://www.vivax.fi/tuotteet/vivax-geni-wifi/
     
  5. stroker56

    stroker56 Gearhead

    Minkä hintaisia kyseiset laitteet?
     
  6. kylähullu

    kylähullu 3rd gear

    Hintaa veroineen tolla pienimmällä genillä on 1530e, seuraava malli eli 12:nen on 1745e ja 18:nen on 1973e.

    Asennettuna tuo 9 on ollut tarjouksessa noin kakstonnia veroineen
     
  7. saresks

    saresks Gearhead

    Ennen toimi mitsun fd25 hyvin alle -25 asteessa, ei enää edes -20 asteessa (ei tule lämmintä läheskään samaan malliin) sen jälkeen kun ulkoyksikön paikkaa vaihdettiin ja putket lyheni. Ns ammattiasennus, mutta onko nyt vajausta aineissa liikaa?
    Kolmatta talvea jo, mutta nyt todella vasta tuonkin huomaa.
     
  8. artz

    artz Gearhead

    Kuulostaa kylmäaineen vajaukselta.

    Sijoituksesta muuten, kun yleensä suositellaan asentamaan aurinkoiselle seinälle, niin kuinka paljon sillä käytännässä mahtaa olla hyötyä vs. varjoinen paikka?
    Meillä ainakin ulkoyksikkö (mitsu fh25) lähes kokonaan varjossa ja kyllä se lämpöä silti vielä -25 tuottaa. Hyötysuhteista en tiedä muuta kun VTT:n testien mukaan tämä malli hyötysuhde 1 vasta -27 pakkasessa.
    ..talvella kylmimpään aikaan ei aurinkokaan juuri lämmitä mutta ehkä alkutalvesta/keväästä voi olla hyötyjä jos pumppu auringossa. Kesällä taas parempi viilennettäessä jos se on siellä varjossa. Tosin viilennys kuluttaa vähemmän sähköä kuin lämmitys mutta lämpötilaerot on kesällä suuremmat varjo/aurinko mitä talvella.
     
  9. valpas

    valpas Gearhead

    Halliini asennettiin ILPU lämmitystä silmällä pitäen, eli ulkoyksikkö 3m:n korkeudelle, keskelle ruskeaa eteläseinää. Puhkasin vielä ulkoyksikön kohdalle peltiseinään aukon, että vetää ilmaa myös pellin takaa. Vaakakoolaus pelleillä.
    Jos aurinko paistaa, niin pakkasillakin on pellin lämpötila noussut useita kymmeniä asteita ulkoilmaa lämpöisemmäksi.
    Kyllä se ILPU:n tuotossa huomaa.
    Vanerilevy yksikön ympärillä, ja katos, ettei tuuli pääse painamaan kylmää poistoilmaa takaisin ilmanottopuolelle. Ei ole kaunis, mutta tekee tehtävänsä.
    Kesällä ei ole vielä tarvinnut jäähdyttää, kun ei ole yhtään ikkunaa...... Kesällä hallin lisäilmanotto varjon puolelta.
     
  10. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Täytyy ihan taas kehua onnlineä. Tallissa pyynti +17 lämpö +13 ja ulkona -20 pakkasta. :mad:
    Voi helvetti mikä vehje !! Ei jaksa lämmittää 35m2 tallia. :poff:

    Onko muuten noissa pumpuissa yleensä joku minimi putkimäärä mitä pitää olla yksiköiden välissä ja riittääkö se kylmäaine määrä mikä siellä on ostettaessa sisällä vai pitääkö sinne lisätä?
     
  11. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Congatulations, impala63 :rotfl: Mikä onnline sulla on ? Minulla siis
    Midea 12E Premier (komee nimi kyllä..), se on täys paska koko kampe :cry:
    Kävin eilen ihaileen sitä kun se oli yltäpäältä umpijäässä (ulkoyksikkö siis ), ja sisällä puhalsi raikas 16 asteinen ilma sisäyksiköstä joka
    imeskeli napaansa 10 asteista ilmaa. Huomenna Onniselle kyseleen takuusta,
    Midea vajaan kuukauden ollu nyt riesana :mad: :mad:
     
  12. impala-63

    impala-63 Double Gearhead


    Kiitos kiitos :poff: Ihan mieltä lämmittää kun noinkin hyvin toimii. En muista kun siitä on aikaa kun sen ostin ja se makasi tallissa ainakin pari vuotta ennen kuin se laitettiin kiinni ja nyt toista talvea pyörii. Ei sitä kyllä ole paljon käytetty.

    Voi kyllä olla että on aineet päässyt karkuun. Täytyy etsiä netistä jotain ohjeita miten sen pystyy testata koti oloissa ilman spesiaali työkaluja.
     
  13. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Noni. Ulkona -29, ulkoyksikkö sula, ei äännä, ja vieläkin työntää mitsu mitattuna 20 sentin päästä puhallinyksiköstä suoraan ilmavirrasta +23. Vois ne asiat vissii huonomminkin olla :lol:
     
  14. rb

    rb Double Gearhead

    Sama meidän Ultimate 8 oli eilen umpijäässä!!!

    Utin 13 (talossa) toimii taas kun junan vessa ja jaksaa hienosti sulattaa itsensä kelillä kun kelillä.

    Mut talli on nyt sähköpatterin varassa, kun toinen pumppu on jäässä ja toinen paskana!!!
     
  15. mustang66

    mustang66 2nd gear

    Omakin pumppu kerää jäätä ulkoyksikköön, mutta se johtuu siitä, kun pidän pyyntiä niin pienellä ei riitä vain lämpöä sulatukseen. Jäät saa pois kun töhäyttää tallin masterilla tms. 20-asteen lämpöön ja laittaa pumpun jäähdytykselle, sulaa hetkessä.
     
  16. BBC

    BBC Guest

    Minulle kaikki sanoi 5-6v sitten että laitat ilmalämpöpumpun uuteen autotalliisi ja en vain uskonut ketään itämaan viisaista neuvojista.
    Hyvä homma normi keleillä mutta aika uri geller saa olla jos 25-30asteen pakkasesta vielä irtoaa lämpöä tallin lämmittämiseen,..

    155m pitkä kaapeli lattiassa. Säädin alle ykkösellä, 18astetta lämmintä ja pitkähiainen T-paita päällä saa ruuvailla vaikka 25astetta pakkasta ulkona. Eikä tarvi koskaan koskea säätöihin. Lämmittää silloin kun tarvii. Onko tämä ny sitä elämän laatua? toisille se on joku muu asia,... Niin ja on aivan helvetin halpa investointi.
     
  17. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mulla taas niin talo kuin tallikin lämpiää ilpoilla -15c pakkasiin asti ja sen jälkeen ulkotermostaatti kytkee automaattisesti sähköpatterit avuksi kun pakkanen kiristyy alle -15c.
    Ennen koko höskän kulutus noin 28000kwh vuodessa, nyt ilpo ym remonttien jälkeen 13000kwh.
     
  18. rb

    rb Double Gearhead

    Jes!!!

    Pois pahat puheet IF:istä, kun korvasivat ihan kohtuu hinnan vanhasta Ultimatesta.

    Torstaiksi sain mitsun asennuksen, että saa taas talliin yli 10 astetta, että siellä tarkenee dusata jotain....
     
  19. 300

    300 2nd gear

    Töissä Mitsu. Asennettu kesällä. Puhaltaa pieneen 20m2 huoneeseen. ulkona -32C, pyynti +26C ja hyvin tulee lämmintä. n.30min välien vähäksi aikaa laittaa sulatuksen.
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Perjantai iltapäivästä tähän aamuun 64h/48kWh, Ulti 12:nen ylläpidolla. Hallissa 8 Astetta.
    80W:n sulatusvastus saisi olla tehokkaampi (kuten Mitsussa). Toimintaa ei haittaa, mutta pariin nurkkaan tahtoo sulatusvedet jäätyä uudelleen. Pikkusen vaatii huolenpitoa.
    Kyllä tuossa lämpötilassa pysty Volvon kampiakselin Stefan vaihtamaan (volvon osilla oli jakohihnapaketti vaihdettu, ja stefakin oli uusittu, mutta ei ollu upotettu stefaa syvemmälle, vaan oli jäänyt siihen kampuran vanhan uran kohdalle :mad: ) ilman. että tuntui kylmältä. Minulla on Infrapunalämppäri siinä työskentelykohdassa aina tarpeen mukaan.
     

Kerro tästä muillekin!