Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ainakin ne tulukset saa etittyä sillä himmeellä kynttilällä paremmin kuin käsi kopelolla

    Mites muuten onko kukaan aatellu laittaa paria ulkoroihua takakonttiin pyörimään, niillä sais valoa ja lämpöäkin niille kaveriksi pari lämpökynttilää niin olisi varmempi sytytyskin, nekun vielä vakuumiin pakkuuttaisi myrskytikkujen kanssa




    Sit ettei ihan kauaksi karkaa, niin onko tietoa millainen merkki on ironside?
    Rautiassa on myynnissä 1/4 kokoinen kärki- ja hylsysarja
    Jossa T45/50 koot ja 14mm hylsykin :eek:
    Ruuvarikin on jatko, nivel ja 2 jatkoakin löytyy

    Hintana 30e eli oisko toi hintansa väärti vaikka autoon pyörimään?
    Vai hommaako pari ruuvaria ja 1/2 hylsysarjan kun kolmevarttinen on jo
     
  2. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Mun mielestä Ironside on aikalailla keskinkertainen merkki, vähän ehkä vastaava kuin Kamasa, eli idän maissa teetetty, mutta jonkinlainen laatua kuitenkin. Takuu Ironsidellä on 25 vuotta. Itsellä oli ennen ainoana hylsysarjana Ironsiden 1/4 ja 1/2 hylsysarjan +kiintolenkit, torxit kuusiohylsyt ym. sisältävä setti. Nykyään kulkenut auton perässä. Pikkuräikkä tuosta on levinnyt ja täytyisi vaihtaa, ei kyllä käytössä hajonnut, vaan erään kerran piti ottaa käyttöön, niin pyöri vaan holtittomasti. Väännettykin noilla on välillä aika paljon, mutta ovat kestäneet.
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Eli ois 30e;n väärti pikkusarja? sehän eniten kiinnostais kun ois se 14mm hylsy ja noi "seuraavan koon" torx;it, sekä kauniisti pakissa, noitten kaveriksi shoppailemaan lähtiessä kunnei tartteis kun kiintovaimet ja nipexit sekä jakoavaimen, sais jättää hylsykammat ja normi räikän pakkiin
     
  4. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Kyllä itse olen noista tykännyt, mielestäni ihan hyvä vastine rahalle, eikä ainakaan mulla ole noi torxitkaan mihinkään hajonneet, vaikka ovat tämän talon ainoat hylsymalliset torxit ja välillä ovat saaneet kokea kovia, on käytetty katkenneiden pulttien irroitukseenkin lyömällä torxi pulttiin porattuun reikään ym. Toi ruuvari, mitä voi käyttää jatkona on kanssa ollut monesti kätevä.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Minulla on repullinen tämän tyyppisiä uros- ja naarasliittimiä:
    [​IMG]
    Minkäslaisilla pihdeillä nuo oikeaoppisesti puristetaan? Tarviiko/kannattaako tinata lisäksi? Päälle olen vetänyt kutistesukan. Hommasin noita kun on mielestäni fiksumman näköisiä kuin perinteiset Abikot (joista niistäkin yleensä heivaan sen muovisen suojan ja laitan kutistesukan päälle).
     
  6. unknown

    unknown 3rd gear

    Biltemasta löytää eristämättömille liittimille tarkoitetut pihdit.
    Nuo kuuluu niihin valkoisiin nesikanttisiin liittimiin sisään, on halpoja ja parhaita liittimiä mitä on.
    Älä missään nimessä juota, useamman eri metallin kokonaisuus alkaa jostain kohtaa rakoilemaan lämpötilan mukaan ja jos haluaa niin voi laittaa kutistesukan päälle, mutta oikeilla koteloilla ei tarvitse, olisiko kuitenkin 50-vuotta toimineet autoissakin ilman tinaa ja kutistesukkaa.
    Eli noi liittimet käyttöön ja joka ikinen Apiko roskikseen, ne on tarkoitettu vain väliaikaiseen käyttöön.
    [​IMG]

    http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Kasit ... 000031367/
     
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Saman olen todennut. Abikoita en ole enää laittanut, kuin kuorettomina, ja tinaamalla. Kutistesukka päälle.
    Onhan nuo eristämättömillä tehdyt liitokset tehdymmän näköisiäkin. Menee pienempään tilaan.

    http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Kasit ... 000031367/
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tänks, täytyy tuollaiset hakea
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    halpakiinalainen saapui.. eli refraktometri. optinen mittari. (esim pakkas tai akkunesteitä varten kai se on. ohjekirjasta/paperista ei ottanut selvää.. kiinaksi kun on kirjoitettu)

    ja joululahjaksi saatu infrapunalämpömittari on hauska laite. kätevä peli. miettii vain että miksi ihmeessä ei ole aiemmin tälläistä viitsinyt ostaa.

    -------
    mitä multimeterin uudelleen kalibrointi ja tarkistus muuten mahtaa maksaa.. kannattaako etsiä uusi yleismittari ennemmin.

    tai saakohan tuota metermania edes kalibroituakaan? hmm.. jotkut mittarit saa jotkut ei.

    se näyttää ihan omia lukujaan kokoajan. oli pakko ostaa sikahalpa versio tilalle väliaikaisesti.

    ja sitten ostin muutama kuukausi sitten semmosen "luottokortti" kokoisen taskumalli meterman/amprobe "automaattisesti voltit päättelevän" mittarin kanssa. koon takia oikeastaan sen halusin. ihan näppärä peli sekin ollut.
    ------

    edit: ostin pussin pari sekalaisia ruuvimeisseleitä, halvalla kun sai, kaikki made in germany, kaikki meisselit ja vääntimet uusia, ja mukana on witte, matco, stahlwille, hazet, cimco merkkejä sekaisin. hyvinkin on sekalainen seurakunta, eri kokoi ja värei, eri mallisarjoi samaltaki valmistajalta, on torxii isoo ja piäntä, samoi on philipsii ja pozii, ja on siäl pari talttameisseliiki. kävin just läpi mitä kaikkee siellä tuli mukana.. joten tilasin pari pussia lisää samantien. googlailin niitä ja lähes jokanen yksittäinen meisseli tuntuu olevan kalliimpi jos sen ostaisi irtonaisena kun mitä se kokoelma pussi maksoi.
     
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mikähän vika naulaimessa yhen naulan naulasi hyvin, sit alkoi puskemaan jostain takaa ilmaa ulos, ja mäntä jäi ulos.
    Jos helpottaa niin fxa lukee kyljessä ja 34 asteinen on tarran mukaan


    Sitten joku jossain kyseli kukonjalka avaimia niin paikallisessa varaosakaupassa on isoja kokoja ja 13e keskihintana/kpl
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Nonsence, mistäs moisia ruuvaripusseja löytää? Kiinnostaa myös.

    Nikuzai, rasvasitko ennen käyttöönottoa naulaimen?
     
  12. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    Sieltä päädystä on todennäköisesti O-rengas antautunut tai pois paikaltaan.
     
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    häh.. unohdinko minä kertoo sen että mistä ostin ne ruuvarit.. oho. sori.. piti kyllä mainita..

    eli kärkkäiseltähän ne oli.. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... sarja#spst (normi hinta nyt siis noin 8e ja olivat tarjouksessa alle 4eurolla)

    ja tässä kuuden ja kymmenen kappaleen versio samasta aiheesta.. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... setti#spst .. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... sarja#spst (kuvat tosiaan vain esimerkkinä, ovat hieman erilaisia kaikki setit.)
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Toinen naulain puhaltaa samasta paikasta jos liipasinta pitää pohjassa eli siinä perässä on joku venttiilin tapainen josta huokasee

    Täytyy purkaa ja katella, et mitähän lie siellä on jumissa

    Nää kampanaulaimet oli säästynyt kun olivat tavaroiden alla penkin alla, mut rumpunaulain ja kompura on varkaille kelvannut :cry:


    Mutta sitten itse remonttiin onko se pulttia irti vai tuleeko jossain vaiheessa jaakko-laatikossa efekti ja palautus jousi työntää sisällön pitkin lattioita


    Ja sit kun mitään ohjeita ei kummassakaan ollut niin miten naulaimet huolletaan?
    Eli minne öljyä ja jos on syvyyden säätö niin missä se on ja miten toimii
     
  15. soppa79

    soppa79 Gearhead

    Oisko ollu k-raudan halpis kompura viimeistelynaulain paketti joka mulla teki samaa. Siinä baulaimessa on joku suunnittelu virhe ja se takapään o-tiivari ei pysy paikallaan
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tuli vähän epäselvästi aloitettua kyseessä siis käytetty kone

    Kattelin youtubesta rumpumalliseen hoito ohjetta ja aika helpolta näytti, eli perää auki ja kurkkii sisälle et mitä on tapahtunut, tosin kokeilee ensin tampilla iskuria sisälle työntää voi olla, et on jotain skeidaa vaan välissä

    Eikä se varmaankaan haittaa vaikka auki käyttäisikin

    Saakos muuten kampanaulainta muutettua rummulle?
     
  17. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mistä hinta/laatusuhteeltaan hyvä tuumakokoinen työkalusarja?
    Lenkit ja 1/2 hylsysarja ainakin sais olla. Minimissään.
    Ulkomailtakin käy kuhan tilaus vaan onnaa nettisivuilta.
     
  18. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    http://www.summitracing.com/int/search/ ... cation=int
    Tuolla ainakin on työkaluja moneen lähtöön, mutta tiedä sitten rahteineen saako halvemmalla? Noi halvat titan räikkä lenkit mitkä oli jotain 26e on sitten lyhyempiä, eli kannattaa katsoa tarkempaan. Kaveri noita tilaili ja eikait se vielä niitä ole rikki saanut?
     
  19. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Täytyy vähän herätellä tätäkin keskustelua. Tänään saapuivat pitkään himoitsemani pitkät 3/8 hylsyt millikoossa. Tuumaiset jo onkin Snap onina, mutta nämä milliset ovat merkkiä, josta itse pidän kovasti, eli Ko-ken. Oon tykännyt, että 3/8 koko on yleensä autonrassaushommissa kätevän kokoinen ja hankkinut näitä. Tuli poistomyynnistä ostettua myös Ko-ken torxeja ja konenivel. Koneniveltä ei ennen ole mulla ollutkaan, mutta kätevältä vaikuttaa. On muuten mielenkiintoinen yritys tuo Ko-ken, ei valmista mitään muuta, kuin hylsyjä, tms. ja vääntimiä niihin, mutta valikoima on tosi laaja. Joskus hain Withworth hylsyjä, eikä tahtonut löytyä, mutta Ko-ken näkyy tekevän niitäkin, pitkinä ja lyhyinä. Kaikki mitä itsellä on tuon merkkistä rompetta, ovat kyllä tosi siistin näköistä työtä, mutta myyjäliikkeitä täällä Suomessa vaan taitaa olla vähän.
    Ps. en näemmä osaa lisätä kuvaa keskusteluun tekstin sekaan, miten sen saa toimimaan?
     
    Muokattu: 9.3.2016
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Paljons ko-ken;it makso ja mistä?

    Aasiassa on paljon ihmisiä ja siellä harrastetaan kait myös ladoja, joten voi jokunen engelsmannikin sekaan eksynyt olla



    Se unohtunutkin päivittää, naulaimen käytin auki ja oli hyvässä rasvassa sisältä, mitään outoa ei näkynyt kumit oli hyvässä kunnossa ja useemman laukaisun pelasi (ei ollut mitään naulattavaa)

    Oiskohan lie jotain sotkua iskurin välissä ollut
     

Kerro tästä muillekin!