Asfaltti palaa Teemalauantai 5.3.16: Puhallettu 60 sekunnissa + Two Lane Blacktop

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja MudMax, 1.3.2016.

  1. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    kyllä mulla vähän tuli vekki sieluun kun kattelin niitä kaikkia autoja joita rikottiin toss 60 leffassa.. au ku sattus. juoni ja näyttely taidot nyt oli mitä oli.. autojen ja niiden ajelun takia tuota kai katsotaankin.. tosin. pidin kyllä siitä lopun ideasta millai autopesulassa vaihtuu auto toiseen.

    two lane onkin vielä katsomatta.. kattellaan se joku toinen päivä kun on sopivassa mielentilassa. :D
     
  2. blt4spd

    blt4spd Gearhead

    Huomasiko kukaan Two Lanen lopputeksteissä oli näytteijöiden nimet oli listattu. Kaksi viimeistä riviä oli The Car-- 55 Chevrolet ja The Car-- 70 Pontiac GTO. Harvemmin näkee, että autot olivat myos näyttelijälistassa.
     
  3. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    ..joo, ja se käsitys tuosta leffasta jäi että ei kannata hankkia mustangia...kun kerta perhesedanilla pärjää sille mainiosti tilanteessa kuin tilanteessa; se harmaa siviilimallin poliisiauto pysyi mukana koko ajan....:rolleyes:
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikös moni mustang aika laiska ollutkin? Jos ei supermalleja lasketa.
     
  5. MeS

    MeS 3rd gear

    Hatara muistikuva leffateatterista, joskus 80-luvun alussa, tuli katsottua tuon Gone in 60 seconds jatko-osa , suomennos oli "Junkman ja asfalttikaaharit" "Gone in 60 seconds 2: The Junkman". Positiivista palautetta jätetty Ylelle ja toivottu 60-luvun Stock Car leffaa Redline 7000, taisi tulla kolmoselta joskus 80/90 luvun vaihteessa? Kuka jaksaa nillittää juonesta, kun näkee hienoa ajankuvaa ja oikeita stuntteja, eihän noita kunnon autoleffoja voi verrata johonkin Fast&Fu***rs tietokonetehostekuraan. Uusintaversiot Gone in 60 ja Vanishing Pointista olisi myös saanut jäädä tekemättä..
     
  6. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Eihän Mustangi teknisesti ollut noihin aikoihin yhtään perhesedania kummempi, -73 ei enää ollut edes tehomoottoreita saatavana. Isompiin malleihin eli poliisiautoihin sai vielä isolohkoja.
     
  7. MarkoT

    MarkoT 2nd gear

    Se "Junkman" löytyy Yotubesta ja ei kannata katsoa on nimittäin sen verta kuraa..

    Two lane Blacktopissa hieman häiritsi ku ukot ajeli koko leffan kaasarit paljaina ja GTO:n penkit tuntu vaihtuvan Korkea selkänojasista mataliin..
     
  8. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Aivot narikkaan - viihdettähän nuo oli, kuten autoleffat yleensäkin, mut tykkäsin kyllä! Vaikken ollut edes pilkkeenä isän (R.I.P) silmäkulmassa tuolloin. Tai no, siinä mielessä kaksjakoinen fiilis, että kalustoa oli kiva katella, mutta niiden romuttamisesta itki samaan aikaan sydän verta... Tosin tämäkin kuuluu yleensä genren luonteeseen, ainakin itsellä.

    Sama pisti silmään. Ja hymyilyttämään.:)
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mikä eniten lohdutti on se, että se oli samaa kalustoa kuin avensikset ja corolla nyt, mutta uusissa leffoissa paskotaan kymmeniä klassikoita se on väärin
     
  10. spinout

    spinout Gearhead

    Ei kai v. 1974 uuden Cadillacin polttaminen, kun oli kamaa sisällä ja Cadillac-diilerin Caddy-vaihtoautorivistöön jepariautolla törmääminen (tais olla oikea onnettomuus), Lincolnin perään törmääminen (tais olla sekin) ja Challenger (R/T?):n silpunta ollut samaa kalustoa kuin Avensis ja Corolla nyt... Toyota on aina vaan Toijota.
     
    Muokattu: 7.3.2016
  11. ValluRaivo

    ValluRaivo Gearhead

    Mussehan oli 71 meikattuna 73ksi. Oli halvempi romuttaa.
     
  12. Mopar Madness

    Mopar Madness Gearhead

    Yhdessä kohdassa pisti silmään kun Mustangilla ajettiin "lappu lattiassa" niin taustalla Kupla volkkari meni kovempaa ohi:D
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin Toyota on tojota ja siltikin on eri hintaluokan autoista ollut kyse. Vaan romuttaahan ne nykyleffoissakin ässämersuja ja muita kalliita pelejä.
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Eikä se sano sitä, ettei ne ole viallisia jotka on riviin laitettu tai onhan paikallinen poliisi laitos voinut tehdä yhteistyötä filmiryhmän kanssa ja se caddy samanlainen tapaus kun leffan alussa tehdään, eli paaliin menossa oli palanut tai ehjä

    Ainakin ite jos tekisin leffan jossa autoja romutellaan, niin stenalta sponssi soppari, et romutodistuksella olevaa kalustoa hinurilla tien varteen kolaroitavaksi ja sit kouralla konttiin, kun kohtaus on purkissa
    Ja jos kohtauksessa kuvataan auto josta kolaroidaan ovi irti, niin eipä se tekniikkaa tartte eikä välttämättä ojan puoleista kylkeäkään, tai sit kerroskuvauksella ensin kuvataan ehjää autoa rullataan se kolaroiva auto siihen viereen, filmi seis. Vaihdetaan kolaroitu auto tilalle ja kuvataan kohtaus loppuun, jos kohtauksen kolari kestää 0,3 sekuntia moniko ehtii tajuta, et se auton ovi menee lyttyyn sen kolaroivan auton takana jo ennen kuin kolari tapahtuu

    Tai sit, et lokasuoja rypistyy kymmenesosa sekuntissa ennen kuin se kolaroiva auto törmää siihen oveen


    Ei kait kukaan usko, et mikää leffa studio (edes nykyaikana) kävelee chevroletille ja ostaa rivistä yhen 50 autoa kolaroitavaksi kolmen minuutin vuoksi tai jossain tokio drift leffassa ostetaan lexuksia ja muita vaan toyotan kotteroita rivistä satoja

    Muistelisin, et siinä bond leffassa missä brosnan ajelee nokialla takapenkiltä, oli kolme ajokuntoista ja loput oli joko hajonneita tai sit muuten liikenne kelvottomia paaliin menossa olevia joita romutettiin
    Kyseisessä kohtauksessa muistaakseni oli kaikkiaan niitä bemareita 10
     
  15. El C

    El C 3rd gear

    Juu ja useimmissa leffoissa romutettavat autot on pelkkiä ulkopeltejä, tekniikka, verhoilut ja muu rahanarvoinen on riisuttu tai jossain tapauksissa runkokin on rakennettu tapausta varten erikseen mistälie putkitavarasta. Usein huomaa, kun esimerkiksi auto räjähtää tai menee ympäri niin valo paistaa läpi joka raosta ja konehuone typötyhjä. Uppoavat autot sama juttu, vesi suorastaan tyrskyää tiivistämättömistä ovista ja luukuista.
    Eri juttu on sitten vielä nämä uudet leffat, joissa suurin osa romutettavista on pelkkiä bittejä.
     
  16. Bukero

    Bukero Gearhead

    ...juurikin niin että nykyautoleffoissa ei romuteta oikeita autoja ensinkään vaan bitit törmää toisiinsa, ja leikkaukset/kuvasiirtymät on niin nopeita ettei niitä kukaan oikeesti jaksa edes katsoa.
     
  17. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    juu mtv sukupolven nopeet leikkaukset.. pää alkaa särkemään niiden kanssa. mitään ei kerkee kunnolla kattomaan. oli se sitten tv ohjelmien rakennetut autot.. valmiista vain välähtelee pätkiä.. taikka joku leffa tai tv sarjan äksön kohtaukset ärsyttää. .etenkin cgi leffoissa kun tuntuu esim tappelut tapahtuvan aina pimeässä paikassa, se on halvempaa kun ei tartte tehdä niin tarkkaa jälkeä.. eli joskus kun hidastan sitten kuvaa huomaa syitä vielä lisää miksi on niin nopeeksi tehty leikkaus siinäkin.. surkeeta jälkeä.. tekee mieli jättää katsomatta loputkin.

    entisaikojen tv sarjoissa ja leffoissa mulla oli hauskaa etsiä ja kattoa kun autot pyörähtää ympäri vauhdista että kuinka hyvin se stunttiauton lattiaan tehty tykinpiippu näkyy ja kuinka usein se siitä ammuttu puupölkkykin pomppii tiellä. nykysinhän tämäkin tekniikka on kai korvattu jollain muulla tai sitten kuvasta käsitellään se pölkky pois.

    nämä oikeilla autoilla tehdyt kohtaukset ja stuntit jotekin vain tekivät/tekevät leffasta paremman.. need for speed ja madmax fury road esim ovat nykyiselläänkin aika vauhdikasta ja viihdyttävää tekniikka näytöstä.. ties kuinka "hyvä" siitä olisikaan tullut jos cgi joukot olisivatkin olleet tekemässä kolareita. hah.
     
  18. kma68

    kma68 Gearhead

    Katsoin ensinmainitun ja oli ihan katsomisen arvoinen elokuva tyylikkyydensä ja siistin kalustonsa ansiosta.
     
  19. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Nostetaan tätä sen verran, että Two-Lane Blacktop tulee tänään Teemalta klo 21.50.
     
  20. rampleri

    rampleri 3rd gear

    Jos muiltakin kuin minulta on jäänyt näkemättä tuo Two-Lane Blacktop, niin tulee teemalta klo 21.50 tänään.

    Taitaa olla kohdallani kolmas YLE veron alainen elokuva tänävuonna.

    Olikos se 143 euroo vuoteen, joten vajaa viiskymppiä per katsottu filmi.

    Vittu, kun näitä ajattelee, niin rupee ketuttamaan.
    No, vielä pitää tukea Sipilää ja käydä tilittämässä alkoholiveroa lähikaupan välityksellä valtiolle.
     

Kerro tästä muillekin!