Auton ostaminen pelkällä "varmeenteella" ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ihka, 12.3.2016.

  1. ihka

    ihka 2nd gear

    Kuinka kauan edellisen omistajan liikennevakuutus on voimassa kun ostan auton pelkällä varmeenteella?
    Ennenhän autolla pystyi/sai kurvailla max 7 päivää.
    Varmenne on voimassa 14 päivää mutta kauanko liikennevakuutus tulee ikäänkuin "kylkiäisenä" edellisen omistajan toimesta mukaani ?
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikös se normi 7päivää päde silti.
     
  3. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Kun "ostat" auton pelkällä varmenteella, pitää olla autolle jo voimassa oleva liikennevakuutus...

    Eli 7 päivän sääntö ei tässä päde.
     
  4. jariha

    jariha Double Gearhead

    Juurikin näin
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Aijaa. Eli jos saan tänään varmenteen niin pitää tehä heti vakuutus jos entinen omistaja on tehnyt luovutusilmoituksen tänään myös?
     
  6. JJ

    JJ Gearhead

  7. plagu

    plagu Gearhead

  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eli nykyään sitten mahdollista ajella ilman vakuutusta autolla? Kun ennen oli se viikon turva esim jos joku ostaja pöllöili ja tottakai vanhanmallinen luovari tehtynä.


    Myyjähän ei voi luovutusilmoituksen jälkeen perua varmennetta enää?
     
  9. Rado

    Rado Gearhead

    Jos et ota vakuutusta ostopäivänä niin lähettääkö Trafi muistutusmaksun (vakuuttamattomasta autosta 10€/päivä) ?
    Vit*u että on sekavia nää muutokset.

    Entä miten menee katsastus seisonnassa olevan auton kanssa ?
    Saako "seisonnassa" ajella vanhaan malliin konttuurille (lähimmälle sellaiselle) kunhan vaan katsastusaika on etukäteen tilattuna ?
    Ennenhän autoa ei tarvinnut laittaa "käyttöönotetuksi" jos ajeli vain katsastukseen.
     
  10. z 900

    z 900 Gearhead

    Kaikenhan voi tehdä vielä vanhalla tyylillä jos haluaa,jos ei ole kakkososaa niin saahan sen vielä konttorilta tai trafilta rahalla.
    siis ainakin vielä onnistuu,juurikin katsastin rouvan auton ja sain
    rek.otteen mukaan ihan pyytämättä.
     
  11. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Trafi ei lähetä muistusmaksua (minimi 10€), kun se ei tiedä onko vaikka trailerilla siirretty tai autoa ei siirretty ollenkaan. (omistajan vaihdon yhteydessä).
    Vielä saa ajaa vanhaan malliin katsastukseen, kunhan on ajan sopinut.

    Myyjä voi perua varmenteen helposti, niin kauan kunnes ostaja on varmenteen avulla siirtänyt auton nimiinsä. Vakuutuksen pystyy tekemään samalla helposti kun veuhkaa netissä varmenteen kanssa, jos aikoo ajamaan lähteä saman tien. Mielestäni omiin nimiin siirto kannattaa tehdä heti eikä muutaman päivän päästä.
     
    Muokattu: 13.3.2016
  12. jenkula

    jenkula Gearhead

    Seisonnassa olevalla autolla saa ajaa leimalle kunhan vakuutus on voimassa.Vakuutusta ei saanut ainakaan if:stä päälle leiman ajaksi.Neuvoivat ottamaan auton trafin kautta liikenteeseen.Tarralapuilla olis kanssa pystyny käyttämään leimalla,mutta kalliimmaksi se olisi tullut. LISÄTTY:katsastukseen pitää olla aika varattuna
     
  13. ihka

    ihka 2nd gear

    Onko vakuutus voimassa jos auto on seisonnassa ?
    Ennen ainakin auton sai ajaa katsastukseen vaikka auto oli ilmoitettu liikennekäytöstä poistetuksi.
     
  14. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Pääsääntöisesti liikennevakuutus ei ole silloin voimassa. Kasko on tai ei ,riippuen mitä olet sopinut vak. yhtiön kanssa.
     
  15. jenkula

    jenkula Gearhead

    Trafilta menee suoraan tieto vakuutusyhtiöön,eli jos käyttöpoisto päällä,niin vakuutukset automaattisesti pois päältä.Kasko pitää erikseen sopia päälle yhtiön kanssa.Käytin just perjantaina yhtä seisonnassa olevaa leimalla ja siksi olen varma tästä asiasta.

    Se oli outoa ja uutta että pelkkää liikennevakuutusta ei saa päälle vakuutusyhtiöstä seisonnassa olevalle.Auto pitää ottaa käyttöön katsastuksen ajaksi,TAI hommata siirtovakuutus ja tarra.
     
  16. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Autoa ei tarvitse ottaa liikennekäyttöön edellenkään katsastuksen ajaksi jos aika on katsastukseen varattuna.
     
  17. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Onkos kukaan ottanut "varosa-autoja" nimilleen viimeaikoina, miten se kannattaisi tehdä?

    Ostin siis tänään auton jonka puran osiksi. Jos teen sille nyt vakuutuksen jotta saan sen varmenteella rekisteröityä nimiini, tulee vakuutusyhtiöltä 25e minimilasku ja verottajalta 10e verolappu.
    Vanhaan malliinhan jos vein siinä 7 päivän aikana kilvet konttorille ja rekisteröin auton nimiini siellä, ei vakuutusta tarvinnut tehdä ollenkaan eikä verolaskujakaan koskaan tullut. Mahtaako tuo toimia vielä nykyään?

    Luulin jo että tämä nykysysteemi on ihan selkeä, mutta tuli taas tiputtua kärryiltä...
     
  18. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Ei taida enää onnistua rekisteristä poisto purkuautolta muuten kun virallisen purkaamon kautta, jos oon asian oikein ymmärtäny... Ympäristön"suojelulla" tais olla jotain tekemistä asian kanssa.

    Eli kun purat itse nimissäs olevan auton, se kummittelee rekisterissä hamaan ajan hämärään asti vaikka siitä ei olis enää ku kilvet jäljellä - jos nekään.

    Oikaskaa jos oon ymmärtäny nykylainsäädännön väärin.
     
  19. jenkula

    jenkula Gearhead

    Liikennevakuutus pitää olla edelleen päällä kun autoa viette katsastukseen,uskokaa vaan huviksenne. LISÄTTY:if vakuutuksesta ei saanut vakuutusta päälle katsastuksen ajaksi,vaan piti ottaa auto käyttöön,TAI siirtolupa+vakuutus.
     
  20. meteor

    meteor Gearhead

    Trafin sivulta:
    Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon määräaikaiskatsastus
    Liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo voidaan tuoda katsastukseen ilman, että se ensin ilmoitetaan takaisin liikennekäyttöön. Ajoneuvon siirtämisen edellytyksenä on, että sille on varattu aika katsastukseen ja ajoneuvolla on liikennevakuutus. Siirrettäessä autossa tulee olla kiinnitettynä rekisterikilvet tai ajoneuvossa tulee olla siirtolupa ja -merkit.

    Ainoastaan ajo säilytyspaikasta suorinta reittiä katsastukseen on sallittua. Ajoneuvon saa siirtää katsastuksesta välittömästi edelleen säilytys- tai korjauspaikkaan. Katsastuksessa hylätyn ajoneuvon ajoaikasäädöksiä (mm. kahden kuukauden ajoaika) ei sovelleta liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon kohdalla.

    Ajoneuvon rekisteröinti takaisin liikennekäyttöön ei edellytä määräaikaiskatsastuksen voimassaoloa. Katsastuksen voimassaolo on kuitenkin edellytys ajoneuvon käytölle liikenteessä.
     
    wilburi ja Karpov tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!