Minkälaiset sanktiot tulee tienpäällä katsastamattomasta/vakuutus sekä ajoneuvo verot maksamatta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja iso_arska, 30.3.2016.

  1. Lyijykelkka

    Lyijykelkka 2nd gear

    :D No juu…sutiihan se… semmosella mäkin koitan täällä pahennusta herättää… kyllä 305 jaksaa… ;)
     
  2. xarper

    xarper Gearhead

    60 päivää siis, 60 päivää saat ajaa ja 30 päivää korjata viat.
     
  3. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Saako seisonnassa olevalla ja katsastamattomalla autolla ajaa konttorille jos soittaa konttorille ennen lähtöä. Näin oon toiminut pariin kertaan.
     
  4. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    muistaakseni seisonnassa/liikennekäytössä olevalla autolla saa ajaa vuosikatsastukseen jos siinä on esim vakuutukset jne kunnossa myös. vaatii tosiaan sinne asemalle varatun ajan jonka voi sitten poliisit tarkistaa soittamalla katsastusasemalle jos pysättävät sillä matkalla.
     
  5. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Niin siis seisonnassa eli ei ole liikennekäytössä myöskään. Eihän siinä mitään vakuutuksia ole päällä.
     
  6. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Kyllä saa, näin olen toiminut itsekin. En ole edes varannut aikaa, ainoastaan ilmoittanut että tuun jahka rottelo lähtee käyntiin ja saan tsekattua kriittisimmät paikat kuntoon. Aina yhtä kivaa kun katsastusaika menee talviseisonnan aikana ohi... Olen vakavasti välillä harkinnut kilpien vaihtamista vaikka kutosella loppuvaan. Tai edes vitoseen. Mut toisaalta nelimerkkinen kilpi on niin ytimekäs, että taidan antaa olla.
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kilvet jos puuttuu niin sitten vaatii puuhalaput. Muuten kuten edellä.
     
  8. Lyijykelkka

    Lyijykelkka 2nd gear

    Mun kilpi päättyy seiskaan…ja auto katsastetaan käyttöönottopäivämäärän mukaan joulu- ja huhtikuun välisenä aikana.
    Kun noita konttoreita on nykyään joka Hesuksen teollisuusalueella kolmesta viiteen kpl ja kohta varmaan osuuskaupan takapihalla ja ABC:n kylmäasemillakin katsastetaan autoja - niin mikä viisaus siinä on, että vuodesta toiseen kesäauto olisi pakko katsastaa kesken talvisen pukkihyppelyn… huhtikuussa vähän ukkoja enemmän riviin ja leimasinmustetta reilumpi loraus siihen gummileimasimen alustaan ja vapuksi katsastettua koslaa vaan radalle… prkl!
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ^Toiveesi on jo toteutettu. Eihän sitä pakko silloin varsinaisena katsastusaikana katsastaa, jos kerran ei ajeta. Katsastaa sitten huhtikuussa kun ottaa ajoon.
     
  10. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Juurikin näin ja tässä menetelmässä on hyvät ja huonot puolensa. Ei tosiaan tarvii venyttää liikennöintiä marraskuun alkuun omalta osaltani (kerran olen senkin kyllä tehnyt), mutta keväällä saa ajaa taas suoraan konttorille, joten kottero on katsottava kuntoon syksyllä jos meinaa suoraan viedä tai sitten uhrattava hetki sinä päivänä kun lähtee herättelemään talviunilta. Viime syksynä laiskotti joten tänä keväänä saa rasvaprässin kanssa käydä nivelet läpi. Puolittain kyllä unohtukin koko homma.

    Täytyy koputtaa puuta, ei tuossa ole onneksi kovin kummoisia huomautteluja ollut katsastuksessa. Äänimerkin jos sais jo tänä kesänä laitettua kuntoon...
     
  11. karra

    karra Double Gearhead

    Taitaa olla niin että vakuutus on päällä mutta siitä ei laskuteta jos on tilapäisesti poistettu liikenteestä :) . Ainakin kun noita käyttöönottoja/poistoja tekee niin niissä lukee aina se päivämäärä jolloin vakuutus on alunperin otettu, muistaakseni. Luulisin :D . Eli katsastukseen saa ajaa varatulla ajalla, itse olen kesällä katsastanut talviautoa aina noin; kivempi sitten syksyllä ottaa heti ajoon eikä ensin leimalle kun paikat on jumissa.
     
  12. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Saa ajaa leimalle kilvettömänäkin kun varaa ajan / soittaa konttorille että on tulossa. Tai näin poliisi mua ainakin ohjeisti viime lauantaina, ku oli ooppelista leima menny pari viikkoa aikaisemmin kylmäksi...:oops:

    Olivat kokolailla reiluja, en saanut sakkoja.
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin siis sori. Meinasin jos ei oo rekisterissä. Eri asia varmaan juu jos vaikka verojen takia kilvet lähtenyt. ​
     
  14. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Joo, rekisteröimättömälle tietty puuhalaput.
     
  15. Eliminator

    Eliminator 3rd gear

    Kannattaa aina tarkistaa, että edellisellä omistajalla ei ole jäänyt veroja maksamatta. Ite en kerran tarkistanut, niin olihan siellä jäänyt 13€ maksu hoitamatta. No siitä sitten 270€ sakkoa ja verottajalta vielä 1100€ lasku perään...
    Jos on senttikin maksamatta, niin joutuu maksamaan kerralla 5 vuoden verot, mutta kuitenkin vähintään 1000€. Tämä siis pari vuotta sitten.
     
  16. Substitute

    Substitute Gearhead

    Jos vielä voi, niin valita EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen, olet nimittäin tullut tuomituksi kaksi kertaa samasta rikkomuksesta. Tuolla edellä on esimerkki siitä että se on vastoin ihmisoikeussopimuksia ja siitä on tullut viime vuoden lopulla vastaavssa tapauksessa tuomion (lisäveron) kumoava päätös, siitä oli silloin oikein uutisissa.
     
  17. OpaS

    OpaS Gearhead

    Jos ihan tarkkoja ollaan, viat "tulee korjata viipymättä", isäukolle oli poliisikin joskus selventänyt asiaa, kun oli kehunut saaneensa katsastuksessa kuukauden aikaa korjata. Kuukausi on jälkitarkastuksen takaraja, jolloin oletetaan, ettei autoon ole tullut uusia vikoja vaan voidaan jälkitarkastaa vain määräaikaiskatsastuksessa havaitut.

    Niin ja toisaalta tietysti oletetaan että kuukauden jälkeen autoon voi tulla uusia vikoja, vaikka se olisi katsastuksessa määrätty ajokieltoon.
     
  18. Eliminator

    Eliminator 3rd gear

    No enpä tuota tienny ku verottajalla sanovat vaa et ihan turha valittaa mihinkään. Jes. No nyt on jo aikaraja mennyt. Mutta kyllä sillon keljutti. Edellisen omistajan 13€ maksun takia tuo 1370€ maksuja ja auto oli kumminkii tonnin hintanen kupla
     
  19. DX

    DX Double Gearhead

    olet joutunut valtion harrastaman oikeusmurhan kohteeksi
     

Kerro tästä muillekin!