Chervolet Blazer peräöljyn vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Peltsi93, 20.4.2016.

  1. Peltsi93

    Peltsi93 1st gear

    Moro. Olen aloitteleva harrastaja ja kysyisin. Mistä lisätään/vaihdetaan v.80 blazeriin peräöljyt? Kopassa ei nimittäin ole minkään näköistä proppua. Ja lopuksi vielä mitä öljyä sinne kannattaa laittaa?
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tosta ölpät sisään, laatu riippuu onko lukko vai ei ja vielä mikä lukko.
    [​IMG]
     
  3. maddis

    maddis Gearhead

    Ja pois öljyt lasketaan irrottamalla peräkoppa vai millä nimellä se levy tuossa kuvan perässäkin joka jää akselin takapuolelle.

    Kai joku voi imuvaihtajallakin entiset imeä pois.
     
  4. Mutku

    Mutku Gearhead

    Tarkennusta / saivartelua / turhaa jöppäilyä edellisiin (hyviin) kommentteihin:

    - ylläolevassa kuvassa öljyntäyttöaukko on siis se kierteinen plugi, jossa on tuo neliön mallinen kolo avaimelle. Siis kuvassa siellä "varjoisten kujien haminoilla"
    - kuvassa se putkenpätkä taasen lienee joku huohotusjuttujuttu
    - uutta öljyä lisätään sitten melkein tuon kuvan kierreplugin alareunaan asti

    - perän koppaa irrottaessa vanha tiiviste menee vaihtoon. Eli hommaa uus samalla kun ostat uudet öljyt
    - perän kopan irroitus voi helposti olla hupaisan sotkevaa puuhaa. Kun se vanha öljy tulee innokkaasti ulos ja sitä koppaa alareunasta raottavaa ruuvaria pitkin asentajakoneistajamme kädenvartta pitkin kainaloon
    - mikään ei haise yhtä pahalle, kun hikikainalossa puoli päivää muhinut lukkoperäöljy (vanhan koulukunnan "valaanrasvalisäaine" mukana, tietysti). Don´t ask me how I know...
     

Kerro tästä muillekin!