Ruma auto :)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 0rs0n, 11.5.2016.

  1. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    joku soitti poliisille et ruma auto ajaa tiellä ja huikkaa otti jostain.

    Ei voi olla muutaku alkoholia ku noin ruma auto :D
     
    KajS, wilburi ja Herje tykkäävät tästä.
  2. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Kattoo noita nyky "autoja"niin aika paljon rumia siellä pyörii:D
     
    eilhik, wilburi, bottipoika ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. PAZI

    PAZI Gearhead

    Rumalla autolla ei kehtaa ajaa ku kännissä:D
     
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Taitaa olla nykyään enemmänkin sääntö kun poikkeus että ajetaan rumalla autolla ja pidetään jotain huippuhienoa chargeria taustakuvana ja haaveillaan siittä vaikka sen ruman auton vois vaihtaa siihen chargeriin ja ajaa sillä.

    Jos jonkunnäköstä huuhaa-haaveilijaa on mullekkin tulleet selittämään kaikkea joutavanpäivästä "sit kun voittais lotossa" juttuja ja jutun jälkeen hypänneet siihen 30k euron katiskaan ja lähdetään pois vaikka 20 tonnilla sais sen "hienon" auton ja 10 tonnilla saa jo todella hyviä "rumia" autoja jollei halua suolata sitä unelma kiesiä mikä se sitten lieneekin.
     
    Blower Camino ja Herje tykkäävät tästä.
  5. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Eihän vani nyt mikään ruusu ole. No jos ens viikolla soittelevat sit ku cadillacilla ajan....... Tiedä onko se nyt sit yhtään fiksumman näkönen
     
  6. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Sit vielä se että se 30k Euron uudehko auto pudottaa arvonsa puoleen kolmessa tai neljässä vuodessa, jolloin sillä unelma-autolla ajaessa vuosikustannukset saattaisi olla jopa pienemmät, riippuen tietysti vuosittaisista kilometreistä (bensakulut).
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    No voiko kummempaa ajatusten juoksua odottaa ihmisiltä, jotka ihmettelee pitkän 740 Volvon ostaneen selän takana, että millähän se on rikastunut... Joo, noi 6-oviset Volvot 80-luvulta on yleensä rahamiesten valintoja. :p

    [​IMG]
     
    mikkis83 ja KajS tykkäävät tästä.
  8. KajS

    KajS Gearhead

    Ruma auto rules. Meillä on pojan kanssa silloin tällöin "raatojen kokoontumisajot" kun osutaan samalle parkkipaikalle: Pojalla '76 Ford Granada (euro) ja mulla '86 Dodge ram van.

    Pojan Granada on päässyt jo parikin kertaa Mobilistin facebooksivuille valtavan keskustelun ja arvostelun kohteeksi. Voivottelevat "mobilistit" X5-bemareissaan, kuinka on joku voinu tehdä granadasta tuollaisen...höh? Se latolöytö on "hyvässä alkupeäiskunnossa", tosin paljon lähempänä äiti maata kuin tehtaalta tullessa.

    Nää meidän raadot on just niitä halpoja löytöjä. Ei tarvi selittää, ettäkunsittekuvoitan lotossa. Elämä menee ohi lottovoittoa odotellessa, mutta elämä paranee raadolla ajellessa.
     
    PG, Petri R., leivonharri ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tota minäkin mietin. Vvaikka kesäks ostaa unelma auton, talveks seisontaan ja se käyttö wc ajoon. Jos ostaa 10 000 eurolla sitten sen 7 bmwn, corollan tai minkä vaan minkä hyvän saa tohon hintaan ja 20 000 eurolla unelman. Kummankaan hinta ei tuu romahtamaan.
     
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    noi mobilistit on niin teennäisiä ettei niitten juttuja kannata noteerata. Niillä se ajatuskuvio menee niin että ajetaan uudella kun vanhat on niin huonoja, mutta kuitenkaan niille vanhoille ei saa tehdä mitään mikä niitä parantaisi, lisäks vielä kun auto ylittää maagisen 30 vuoden rajan sitä ei saa enää käyttää vaan se tulis vetää 9 lukon taakse talliin ja haalia kaikki myynnissä olevat varaosat mitä kukaan ei ole viimisen 30 vuoden aikana halunnut hinnalla millä hyvänsä itselle (tapaus pappatunturit ja 2000- luvun loppu...). Jollon lopputulemana on vaan kivempi mennä sen uuden auton rattiin kun vanha auto alkuperäisine osineen, rättirenkaineen, keittävine koneineen yms. muiden ikävien ominaisuuksiensa vuoksi (joita ei saa korjata tai parantaa koska auto ei enää olis alkuperänen??!?!?) on liian työläs ajettava eikä niin varmatoiminen että sillä uskaltais lähteä mihinkään. Ykskin tyyppi selitti mulle ettei voi vaihtaa virranjaottimen kantta ja pyörrintä kun ei enää saa bakeliittisia niin auto vähän käy huonosti....

    Latolöytöraatoja mullakin on, tohon volvoon mitä tarttis hitsata vaihdoin 2 morris marinaa (latolöytöjä) ja annoin jonkun satkun rahaa. Kaikkea tietty olisi kiva olla mutta niillä mennään mihin resurssit riittää. Itte tykkään haaveilla sellasista asioista jotka voin joskus saada, enkä sellasista mitkä voisin saada jo nyt mutta en niitä syystä tai toisesta halua ostaa. Esim. joku 40- luvun tai 50- luvun alun auto maksaa jenkkilässä joku 10 000-15 000 taalaa joka on ihan mahdollinen summa ajan kanssa haalia kasaan, tai sit joku lincoln mark 5 on joku 12000-15000 hyväkuntosena ja erikoismallina.
     
    Muokattu: 11.5.2016
  11. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Ei kai autolta voi paljoa vaatia ku itekki olen tämmönen latolöytö....... Ikää jo yli 30. Ja lähempänä maata ku tehdas kuntoa näölleen :D
     
  12. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Ostin tossa joulukuun tienoilla koriste-esineen. Ilmeni että myyjällä olisi myös mopon osia myynnissä jos vaan haluaisin ostaa. Kerroin että mopo tuli just hukattua, mutta että lähipiiriin meni ni osaan suositella osamyyjää mikäli tarvetta ilmenee.

    Sälli siinä kertoili että oli saanu joskus 90-luvun puolivälissä hyvän ajatuksen että pappa-Tunturit tulevat nousemaan arvoon arvaamattomaan ja että sekä kokonaisia mopoja että osakasoja ja yksittäisiä osia tulisi alkaa haalia välittömästi. Hyvä ajatus siinä.

    Huutokauppoja on kovasti kierrelly, kiertelee edelleenkin sekä myyjän että ostajan ominaisuudessa. Jollen ymmärtäny väärin, ni tuottaa aivan hyvää sivutuloa tuollainen.

    Hän siis yksi osasyy hintojen pomppaamiselle. Mut mikäs siinä.
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Sentään myy niitä, tarkotin pikemminkin sitä porukkaa kellä on tallit täynnä haalittua varaosakamaa mopoon millä ei ikinä edes aja. Yllättäen siittä moposta millä ei kukaan ole viimiseen kymmeneen vuoteen ajanut tulee sellanen mihin täytyy välittömästi hommata kaikki varaosat ihan siltä varalta jos se siellä tallissa sattuisi ittellään hajoomaan.

    Tuli oikeen mieleen yks herra mikä soitti mulle kun oli ostoilmotus ja kerto että hänellä olis muttei myy kun tarttee sitä itte....


    Olen itekkin kauppaa noilla papiskoilla tehnyt, tohon aikaan sai mistä tahansa paskasta niin paljon rahaa ettei mitään järkeä. Sellasen ihan täyspaskan raadon missä ei toiminut mikään ja kaikki oli tuhottu myin 400 euroon osiksi jollekkin....ja oli 80- luvulta viimesiä pappoja se, ei mikään harvinaisuus. Itte muistaakseni ostin sen 400 euroon ja olin poistanut siitä ainuat toimivat osat eli kaasarin, kaasukahvan, pytyn ja kannen kun laitoin ne omaan mopooni. Kaasari noista se arvokkain, sillon ei saanut uusia tota mallia.
     
  14. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Juu noi haaveilijat on kyllä tosiaan oma "rotunsa". Meillä duunissakin kuulin ruokalassa ku duunikaverit jutteli jotain autoista, ja toinen tokas sit et "hommaa jenkki". No siihenhän tuli tää perinteinen "ku pitäis olla varaa ajellakin" - kommentti.

    Parasta oli et kyseisen jannun 4WD suzuki grand viagra oli peräremontissa, jokainen kilke piti tilata japanista kun suomesta ei löytynyt.

    Siinä meni muutama kuukaus ja 3800€.:D

    Kävi mielessä et kyse lienee haluaako ne rahat työntää tankkiin vai korjaamolle...:D
     
    belair66 tykkää tästä.
  15. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Nuo suki sukit on kalleita ajella. Osia ei saa

    On se monella kumminkin ongelmana et ei ole säilytys paikkaa ja peukalo Keskellä kämmentä. Ni viisaampi olla ostamatta
     
  16. Commodåren

    Commodåren 2nd gear

    Vai rahamiesten, taisi pikemminkin olla kommunistien, ainakin Honecker & co tilasivat noita ruotsista 70-80 luvulla.:)
     
  17. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Tää kommentti on varmaan aika yleinen, mutta vielä tuota useammin mä olen lähipiiristä kuullut sanat "pitäs olla säilytyspaikka/talli". Mä oon tota lausetta kuulostellut pikkupojasta asti ja todennut, että tosiasiassa toi tarkoittaa: "olen munaton pelle, enkä uskalla/osaa/kykene toteuttamaan ainuttakaan haavettani, tai tee mitään muutakaan elämässäni oikein".

    Mä päätin n. 30 vuotta takaperin, etten lankea tohon "pitäs olla säilytyspaikka" -lauseeseen, vaan mietin mielessäni että ei tästä maasta lääni lopu kesken ja elämä kyllä iteroituu kohti kelvollista lopputulosta. Eli hommaan sellaisen kiesin, minkä haluan (ja mihin on varaa, reality check pitää aina tehdä) ja talli löytyy sitten kyllä siihen päälle ...

    -JJ-
     
  18. Substitute

    Substitute Gearhead

    Möin ruman harrasteauton pois ja nyt on jo kai ikävä sitä kun ei huvita niitä vähän vähemmän rumiakaan korjailla eikä liikenteessä pitää, on vähän sellaista pakkopullaa harrastaminen.
    Mutta yksikään harrasteauto ei ole sentään niin ruma kuin työsuhdeauto joka on tällä hetkellä, eli Skoda Octavia, se on ruma ihan oikeasti.
     
  19. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Sano johtajalle et ostaa Fiat multipla. Se ois nätti auto
     
  20. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    [​IMG]
     
    KajS tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!