Millä tiivistää bensatankkiin täyttöputki?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja xarper, 15.5.2016.

  1. xarper

    xarper Gearhead

    En ole löytänyt minkäänlaista sopivaa letkua tuohon ympärille esim. millä sais raon tiivistettyä, jos täyttöputki on keskellä bensatankin aukkoa ni rakoa olisko joku 3mm tjsp puolellaan.

    Kokeilin myös jotain sormissa pyöritettävää harmaata töhnää viimekesänä mikä piti olla ikuista ja kestää mutta onpa sekin murentunu talven aikana jotenkii.

    Toimiiko kemiallinen metalli esim? Tai mitä muuta?
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Eiköpähän siihen parhaiten kävisi läpivientikumi. Sellainen sulta varmaan nyt uupuu.
     
  3. xarper

    xarper Gearhead

    Oisko näin? Mistähän tuollasen vois löytää? Ei taida olla ihan hyllytavaraa :D

    Tosin olen avoin muillekin vaihtoehdoille kun että metsästän jonkun 50€ maksavan läpivientikumin siihen :l
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Hankintakanava riippuu siitä, mihin värkkiin tiivisteen tarvitset. Jos kyseessä on orkkisrakenne, niin ihan varaosakaupasta. Toki sen voi töhertää "tiiviiksi" vaikka saniteettisilikonilla, mut onhan toi aika riskaabeli kohde auetessaan ja vuotaessaan.

    Se tiiviste, mikä Dartissani on, muodostuu puristusliitokseksi, kun täyttöputki tungetaan tankissa olevan tiivisteen reikään. Ei oikein voi irrota. Tiiviste voi tosin ajan saatossa kovettua, mut se muutos tapahtuu hitaasti. Jos se liitos tehtäisiin jollakin massalla, niin jää arvailtavaksi, oliko pinnat kuivat ja puhtaat ja kestääkö kyseinen massa bensaa ja alkoholeja. Kuivanut kikkare voi irrota kerralla ja sit sitä bensaa tulee ulos runsaasti yhtäkkiä.
     
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Ainiin kun eihän täällä paskapalstalla näy edes autot postauksien alla nykyään...

    Kyseessä siis -67 Fairlane.

    Veikkaan että toi mureneminen nyt johtu siitä ettei se kuivunut tarpeeks ja varmaan se bensa liottanut märkää osaa sisäpuolelta tjsp. Olevinaan luulin että pari tuntia kuumassa auringossa riittäis kuivumaan.
     
  6. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Aika harvassa on liimat mitkä pidemmänpäälle kestäis nyky bensaa. On liimoja mitkä kestää hiilivetyyhdisteitä ja on liimoja mitkä kestää alkoholeja.. samassa purkissa harvoin. Kandee testata että vetää palkon liimaa, antaa kuivua ja heitt bensapurkkiin vaikka viikoks. 99% liimoista muuttaa olomuotoaan tuona aikana. Itsekkin suosittelisin tiivisteen etsimistä tai liitostavan muutos kokonaan.
     
  7. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

    Tämmönen turausehdotus,hitsaa tankkiin semmosen putkenpätkän,mistä täyttöputki mahtuu läpi,sit letkulla ja kahella klemmarilla täyttöputken kiinnitys.;)
     
  8. xarper

    xarper Gearhead

    Ei kyllä rahkeet riitä hitsailemaan tankkia :D saatika sitten kiinnostus purkamaan sitä autosta, tyhjentämään, putsaaamaan yms.

    Pitää kysellä jos tuota läpivientikumia saa jostain, jos ei ne hyvää putsausta ja kemiallista metallia ja rokrok.
     
  9. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

  10. Weijari

    Weijari Gearhead

    Kumiapu Vantaalla tekee mittojen mukaan esim EDPM:stä
     
  11. xarper

    xarper Gearhead

    Näyttäispä olevan kun rockautoo katteli ni kiintee tuo täyttöputki näissä, mistähän lie tää on sit repästy kun irrallaan on.
     
  12. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Jop samaa katselin että ei ole voortin oma tankki..
    Tsekkaile vaikka noita tuuninkimiesten silikoni letkuja. Jos niistä löytyisi apuja. Mätänetissäkin monenmoista letkunpätkää.
     
  13. xp

    xp Gearhead

    Kokemusta siitä kun vastaava tiiviste puuttuu. Aika liukkaasti lähedettävä huoltoasemalta kun tankkaa korkkia myöten täyteen. Lorottaa "hiukan" alle.
     
  14. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

  15. buick455

    buick455 Gearhead

    Multa löytyis yksi tankin läpivientikumi. Eli putken halkaisija 57.50mm ja tankin reikä vähän alle 70mm. Tämä siis uusi oli mulle väärän kokoinen.
    Mittaile ja laita vaikka yv. jos käy.
     
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Jooh mä mittaan ja kahon.
     
  17. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ostasin uuden tankin, ompahan sit sopiva, puhdas, ehjä, asiallinen ja turvallinenkin.
     
  18. xarper

    xarper Gearhead

    Ei oo köyhällä aina kerralla kaikkeen varaa valitettavasti. Ei taida ihan ilmasia olla nuo bensatankit kummiskaa. Kyllä tossa tankissa sattuu kiinnitysreiät yms ja fyysiset mitat ihan täysin tonne tankin "koloon" mihin se kuuluukin takakontissa ni ihme kyllä miten tuo täyttöputki on irti, ei se voi kovin paljoo eri autostakaan kyllä olla jos se noin hyvin sinne istuu.
     
  19. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Pari sataa taalaa nuo näyttäs olevan. Plus sitä sun tätä.
     
  20. xarper

    xarper Gearhead

    Tjooh rokkiautosta jotain ~375€ tjsp kuluineen on aika lähellä varmaan. Iso summa "pienen" ongelman korjaamiseen.
    Mitä lie suomesta sit.
     

Kerro tästä muillekin!