Impala -64 jyrinä/tärinä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Aleksandra, 5.6.2016.

  1. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Hei, tuossa Impala -64 on kummallinen jyrinä/tärinä, kun auton kanssa on ajanut jonkin matkaa (pahenee, mitä kauemmin ajaa) se jyrisee vasemmalle ja oikealle käännettäessä (ei kuitenkaan maantiellä, vain esim. risteyksissä ym.). Tärinä alkaa, kun ajaa esim. isolla tiellä yli 80km/h vauhdissa :mad:

    Missähän mahtaa olla vika, jos joku viisaampi osaisi neuvoa? Kaikki pyöränlaakerit on vaihdettu, kardaanin tukilaakeri on vaihdettu ja vaihdelaatikon kannakkeen kumi on vaihdettu.

    Kiitos kaikille vastanneille :)
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Onko kardaani yhtä puuta vai onko siinä sisäkkäiset putket ja kumi välissä? Starfiressä oli tärinän syy tuossa, ei tosin täristäny/jyristänyt risteyksessä. Voisko lukkoperä tehdä tuota?
     
  3. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Ja kun tukilaakerin vaihdoit niin tulihan ristikot ns oikeaan vaiheeseen? Shop manuaalista löytyy oikea asento, jos ne on väärin niin ristikoiden kulmanopeuserot voi aiheuttaa tärinää.....
     
  4. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Kardaanissa on sisäkkäiset putket ja jossa on kumi välissä, se tukilaakeri on vaihdettu tänä kesänä. Lukkoperä on ostettu viime kesänä. Ainakin ne ristikot merkittiin ja laitettiin samalla tavalla, mutta tämä vika on ollut jo viime kesästä asti ja se on vaan pahentunut nyt. Mistähän tuon Shop manuaalin löytää?
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Minulla Starfiressä hitsattiin ne putken yhteen ja tasapainoitettiin jordaani. Loppui tärinät.
     
  6. Ana67

    Ana67 Gearhead

    No jos se jyrisee käännyttäessä? Niin tainnut unohtua kitkalisäaine peräöljyistä. "Yleismallin" lukkoperäöljy harvoin kelpaa suoraan...
     
  7. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Olen nyt soitellut sinne Us-Partsiin ja keskustellut kahden myyjän kanssa siitä lukkoperäöljystä, jonka heiltä ostin (Gulf Gear LS, SAE 80W-90), ettei tuohon kuulemma tarvitse kitkalisäainetta laittaa. Pitääkö tuo paikkansa vai tarvitseeko siihen lisätä se lisäaine?

    Jyrisee siis kääntäessä, kun ajaa eteenpäin ja taaksepäin, mutta kun peruuttaa suoraan tai eteenpäin suoraan, niin ei mitään...Tärinä taas alkaa, kun ajaa isolla tiellä lujempaa, eli yli 80km/h.
     
  8. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Osaako joku vastaa, että kuuluuko se kitkalisäaine myös tuohon öljyyn vai onko vika kardaanissa? Netistä en itse löytänyt mitään vastausta suomeksi ja tuo englannin kielen taito on vähän ruosteessa :rolleyes:
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Google-haulla "Gulf Gear LS" ensimmäisestä linkistä lainattu teksti:

    Eli pitäisi käydä. Mutta eihän siinä varmaan mitään häviä vaikka heittää ne lisäaineet perään ja kokeilee auttoiko. Paitsi sen lisäaineen hinnan ja vaivan.
     
  10. ikiliikkuja

    ikiliikkuja 3rd gear

    jos täristää kovemmassa vauhdissa niin voisko joku ristikko olla tiensä päässä?
     
  11. jart$u

    jart$u Gearhead

    Onhan takarenkaat samanlaiset keskenään? Yks tapaus paukutti risteyksissä niin että hirvitti, mutta se rauhottu muutaman sadan km. jälkeen.
     
  12. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Mulla oli sama ongelma Chevellessä kyseisellä oljyllä lukkoperässä.. Poistui kun kaatoi lisäainepullon perään.
     

Kerro tästä muillekin!